Aktywne Wpisy

NarciarzFarciarz +188
Czas na ostatni wpis z mojej serii #emigracja w #kanada
POWRÓT DO POLSKI PO DWÓCH LATACH W KANADZIE
Wyjeżdżając do Kanady mieliśmy plan zostać tam na stałe lub w najgorszym wypadku- przepracować 5 lat i wrócić do Polski z wielkimi oszczędnościami. Wytrzymaliśmy prawie dwa lata. Kanada nas zmieliła i wypluła.
WPIS
POWRÓT DO POLSKI PO DWÓCH LATACH W KANADZIE
Wyjeżdżając do Kanady mieliśmy plan zostać tam na stałe lub w najgorszym wypadku- przepracować 5 lat i wrócić do Polski z wielkimi oszczędnościami. Wytrzymaliśmy prawie dwa lata. Kanada nas zmieliła i wypluła.
WPIS
źródło: 20250713_192451
Pobierz
Cztero0404 +181
Nie, to nie prawda. Chińska maszyna marketingowa/propaganda wcale nie wjechała na grubo do polski, pan chińczyk wcale nie kręci korbą płacąc za reklamę chińskich aut wszyscy się pozytywnie o nich wypowiadają dla tego, że są takie dobre ( ͡° ͜ʖ ͡°) #samochody #motoryzacja #polska #europa #gospodarka
źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-09-14_193448_www.youtube.com
Pobierz

Zaczęłam praktykować te mityczne zimne prysznice rano, w sumie to z jednego powodu - żeby przyzwyczaić się do dyskomfortu i do robienia rzeczy, których mi się nie chce.
Wbiłam 7 dni pod rząd, ale z przerwami próbuję tego sposobu już od miesiąca i rzeczywiście (pewnie w połączeniu z innymi rzeczami, ale wciąż) działa. Kiedy mam do zrobienia coś, na co nie mam ochoty, przypominam sobie, że na zimny prysznic rano też nie miałam ochoty, a i tak to zrobiłam i idzie łatwiej.
Jest coś bardzo przyjemnego w takim poczuciu, że się nie chciało, a i tak się zrobiło i rzeczywiście po dodaniu innych zmian z ostatnich 2 miesięcy (dieta, sen, ćwiczenia, codzienna nauka) czuję się bez porównania lepiej, niż 3 miesiące temu (づ•﹏•)づ
Aplikacja to „Done” na iOS, bo zawsze jest o to mnóstwo pytań. Na Androida chyba jej nie ma, ale habit trackerów w sklepie Google jest mnóstwo.
#dziendobry #rozwojosobisty #psychologia #chwalesie
źródło: comment_1670134808UOZbqsqU4jfSwKKTACsf3B.jpg
PobierzFajnie wyjaśnione co się dzieje w organiźmie i dlaczego :) Plus odcinek o dopaminie, dla pełniejszego obrazu sytuacji :D
Testuję od dwóch tygodni tygodniowe planowanie nauki języka (tego dnia zrobię to, innego zrobię tamto itd) i jeszcze nie wychodzi mi to dobrze, ale będę próbować dalej.
@KollA: O i mamy pierwszego wyzwolonego neetowca. Kto dzisiaj gotuje? Mama czy MOPS? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zgadzam się z Tobą, że progres wymaga wyjścia ze strefy komfortu.
Komentarz usunięty przez autora
Z językami ciężko. Przez 20 lat mam angielski i nic nie umiem.
źródło: comment_167015525416Y5slEEBOg26oVKdJmnec.jpg
PobierzCzyli jednak masz biznes i miliony z niego.
Nie umiem się rozwijać wewnętrznie. Robiłem medytacje, czytałem o duchowości, laska mi pisała, że zaraz będę miał przebudzenie duchowe i wszystko będzie zajebiście a minęło 8 miesięcy i nie mam pożądanych efektów. Nie robisz by się przypodobać komu kolwkek, ale osoby rozwijające się mogą
Każdy ma marzenia, może nie dopuszczasz ich do siebie.
Pooglądaj sobie filmy Pawła, chłop fajnie gada, znam go prywatnie https://www.youtube.com/@InnerWarSaga
@Snuffkin: przecież to wystarczy się urodzić.