Wpis z mikrobloga

( ͟ʖ)
Zaczęłam praktykować te mityczne zimne prysznice rano, w sumie to z jednego powodu - żeby przyzwyczaić się do dyskomfortu i do robienia rzeczy, których mi się nie chce.

Wbiłam 7 dni pod rząd, ale z przerwami próbuję tego sposobu już od miesiąca i rzeczywiście (pewnie w połączeniu z innymi rzeczami, ale wciąż) działa. Kiedy mam do zrobienia coś, na co nie mam ochoty, przypominam sobie, że na zimny prysznic rano też nie miałam ochoty, a i tak to zrobiłam i idzie łatwiej.

Jest coś bardzo przyjemnego w takim poczuciu, że się nie chciało, a i tak się zrobiło i rzeczywiście po dodaniu innych zmian z ostatnich 2 miesięcy (dieta, sen, ćwiczenia, codzienna nauka) czuję się bez porównania lepiej, niż 3 miesiące temu ()

Aplikacja to „Done” na iOS, bo zawsze jest o to mnóstwo pytań. Na Androida chyba jej nie ma, ale habit trackerów w sklepie Google jest mnóstwo.

#dziendobry #rozwojosobisty #psychologia #chwalesie
S.....n - ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ
Zaczęłam praktykować te mityczne zimne prysznice rano, w sumie t...

źródło: comment_1670134808UOZbqsqU4jfSwKKTACsf3B.jpg

Pobierz
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Klepajro: nie, oczywiście, że nie. „Uczyłam się” znacznie dłużej, ale mimo „miesięcy” nauki umiałam jedynie dukać na słabym poziomie A2. Po tych 50 dniach wciąż daleko mi do płynności, ale dużo więcej rozumiem, mówię, robię mniej błędów gramatycznych.
  • Odpowiedz
@gorylwemgle: zaczęłam od tej apki, powoli eksperymentuję z innymi metodami, ale póki co najważniejsze jest dla mnie wypracowanie regularności, a w tym pomaga prostota narzędzia :)

Testuję od dwóch tygodni tygodniowe planowanie nauki języka (tego dnia zrobię to, innego zrobię tamto itd) i jeszcze nie wychodzi mi to dobrze, ale będę próbować dalej.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: Samo posiadanie pieniedzy niczego nie daje, to korzystanie z kozliwosci jakie daja pieniadze jest istotne. Spelniasz marzenia, otwierają sie nowe mozliwosci, nowi ludzie. A także zyskujesz spokój - masz zapewniony dobrobyt. nie martwisz sie o finanse - ten rodzaj wolności i błogości to coś nieocenionego. A ja osobiscie zrobilem duzy progres jesli chodzi o sfere zawodowa, mniej pracuje, a zarabiam dużo, dużo więcej, rozwijam swoj biznes przy okazji pracy
  • Odpowiedz
@Snuffkin: idealny niewolnik, nie dość że się samobiczuje, jeszcze wmawia sobie, że to lubi

@KollA: O i mamy pierwszego wyzwolonego neetowca. Kto dzisiaj gotuje? Mama czy MOPS? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Snuffkin: Super! Jak ktoś nie chce robić zimnego prysznica to może na koniec kąpieli włączyć sobie zimną wodę. Daje to ten sam efekt i super pobudza.

Zgadzam się z Tobą, że progres wymaga wyjścia ze strefy komfortu.
  • Odpowiedz
@Euphor: marzeń nie mam. Spokój w miarę mam bo starcza mi na wszystko mimo braku pracy w grudniu.

Czyli jednak masz biznes i miliony z niego.

Nie umiem się rozwijać wewnętrznie. Robiłem medytacje, czytałem o duchowości, laska mi pisała, że zaraz będę miał przebudzenie duchowe i wszystko będzie zajebiście a minęło 8 miesięcy i nie mam pożądanych efektów. Nie robisz by się przypodobać komu kolwkek, ale osoby rozwijające się mogą
  • Odpowiedz
@Snuffkin: Super, ja bym nie dał rady. U mnie 2 osoby praktykują zimne prysznice na mikro urazy, oraz mam jednego morsa wśród przyjaciół. Każdy z nich Sobie chwali zimne prysznice. Życzę wytrwałości!
  • Odpowiedz