Aktywne Wpisy

cadec +9
#norwegia #emigracja
Mirki jesteśmy z dziewczyną w Norwegii w Stavanger i wylądowaliśmy w pracy w polu, praca od 7 do 20 naprawdę ciężka praca w której jeszcze jeden Polak pospieszą drugiego nie wiadomo po co, długo nie wytrzymamy, może ktoś na miejscu miałby jakąś inne prace która mogły polecić/zaproponowac z noclegiem. Pozdrawiamy
Mirki jesteśmy z dziewczyną w Norwegii w Stavanger i wylądowaliśmy w pracy w polu, praca od 7 do 20 naprawdę ciężka praca w której jeszcze jeden Polak pospieszą drugiego nie wiadomo po co, długo nie wytrzymamy, może ktoś na miejscu miałby jakąś inne prace która mogły polecić/zaproponowac z noclegiem. Pozdrawiamy

kopek +49
Nie pije alko 3 tyg

Zaczęłam praktykować te mityczne zimne prysznice rano, w sumie to z jednego powodu - żeby przyzwyczaić się do dyskomfortu i do robienia rzeczy, których mi się nie chce.
Wbiłam 7 dni pod rząd, ale z przerwami próbuję tego sposobu już od miesiąca i rzeczywiście (pewnie w połączeniu z innymi rzeczami, ale wciąż) działa. Kiedy mam do zrobienia coś, na co nie mam ochoty, przypominam sobie, że na zimny prysznic rano też nie miałam ochoty, a i tak to zrobiłam i idzie łatwiej.
Jest coś bardzo przyjemnego w takim poczuciu, że się nie chciało, a i tak się zrobiło i rzeczywiście po dodaniu innych zmian z ostatnich 2 miesięcy (dieta, sen, ćwiczenia, codzienna nauka) czuję się bez porównania lepiej, niż 3 miesiące temu (づ•﹏•)づ
Aplikacja to „Done” na iOS, bo zawsze jest o to mnóstwo pytań. Na Androida chyba jej nie ma, ale habit trackerów w sklepie Google jest mnóstwo.
#dziendobry #rozwojosobisty #psychologia #chwalesie
źródło: comment_1670134808UOZbqsqU4jfSwKKTACsf3B.jpg
Pobierz@Euphor: jak mogę udowodnić, że nie mam? Powinny być mierzalne czy coś a nie mam jak.
Nie mam siły na oglądanie rozwojowych filmów, są one dla mnie bardzo męczące. Wiem, że powinien mieć już z 20 mieszkań, kilka źródeł dochodu, widzę, 10% BF a nie mam nic i żyję.
@przegro_pisarz: to jest podstawowy problem, nie ma czegoś takiego jak "powinienem" - sam się dołujesz i ciągniesz w dół takim porównywaniem.
W kolejnym swoim wpisie potwierdziłem, że kierunek motywowania się przez wyzwania (od czasu do czasu) z silnymi emocjami jest w porządku jeśli, coś co robimy jest naszym, a nie
@przegro_pisarz: rok ciężkiej pracy (nauki, pracy zawodowej i treningów) diametralnie zmienił mój poziom życia w kilku aspektach, a pewność siebie była bardzo wysoko. Wiec tak, to po prostu działa.
Wiem, że jakbym miał inne nastawienie to wszystko by mi w życiu wychodziło, na tindrze i z paru kilometrów widać brak odpowiedniego mentalu. Przez mój
Nie, żołnierz nie potrzebuje dyscypliny, aby #!$%@?ć ruskich w #!$%@?, co najwyżej dobrego treningu i sprawnego współdziałania.
Nie chce ci się? Spoko, #!$%@? mnie to boli, ale nie pisz, że to nic nie daje i nie warto tylko dlatego, że tobie się nie chce. Między 3k na rękę a milionami
@Oryginalny_nikt: dobra to od dzisiaj biorę zimne prysznice, uczę się angielskiego, ćwiczę na siłowni codziennie a nie 2 razy w tygodniu i nie mogę się doczekać aż będę zarabiał 2 razy więcej i auto dostanę. Czego mam się jeszcze
Żadna z tych rzeczy nie była bezpośrednią przyczyną moich wyższych zarobków. Pominąłeś główny wątek, żeby ci pasowało do twojego
Jak można odkryć potencjał? Testy psychologiczne pokazują, że do niczego się nie nadaję i nic ze mnie nie będzie.
@
Musisz się zastanowić, jakie zajęcia (obecnie i w przyszłości) będą dawać dobry hajs i po kolei próbować. Jak znajdziesz, to już będzie przeogromny krok naprzód, bo będziesz już wiedział, w którym kierunku warto zużywać energię i czas.