Wpis z mikrobloga

( ͟ʖ)
Zaczęłam praktykować te mityczne zimne prysznice rano, w sumie to z jednego powodu - żeby przyzwyczaić się do dyskomfortu i do robienia rzeczy, których mi się nie chce.

Wbiłam 7 dni pod rząd, ale z przerwami próbuję tego sposobu już od miesiąca i rzeczywiście (pewnie w połączeniu z innymi rzeczami, ale wciąż) działa. Kiedy mam do zrobienia coś, na co nie mam ochoty, przypominam sobie, że na zimny prysznic rano też nie miałam ochoty, a i tak to zrobiłam i idzie łatwiej.

Jest coś bardzo przyjemnego w takim poczuciu, że się nie chciało, a i tak się zrobiło i rzeczywiście po dodaniu innych zmian z ostatnich 2 miesięcy (dieta, sen, ćwiczenia, codzienna nauka) czuję się bez porównania lepiej, niż 3 miesiące temu ()

Aplikacja to „Done” na iOS, bo zawsze jest o to mnóstwo pytań. Na Androida chyba jej nie ma, ale habit trackerów w sklepie Google jest mnóstwo.

#dziendobry #rozwojosobisty #psychologia #chwalesie
S.....n - ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ
Zaczęłam praktykować te mityczne zimne prysznice rano, w sumie t...

źródło: comment_1670134808UOZbqsqU4jfSwKKTACsf3B.jpg

Pobierz
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Każdy ma marzenia, może nie dopuszczasz ich do siebie.

@Euphor: jak mogę udowodnić, że nie mam? Powinny być mierzalne czy coś a nie mam jak.

Nie mam siły na oglądanie rozwojowych filmów, są one dla mnie bardzo męczące. Wiem, że powinien mieć już z 20 mieszkań, kilka źródeł dochodu, widzę, 10% BF a nie mam nic i żyję.
  • Odpowiedz
@KollA: Bro masz złe podejście trochę jak ja gdy robiłem dużo wpisów na tagu przegryw. Jeśli chcesz osiągnąć coś to musisz też się wystawiać na jakieś formy " cierpienia" i "nieprzyjemności". Bez dyscypliny i robienia czegoś czego nie lubisz w tym momencie nie będzie efektów po czasie. Tak samo wiele osób swojej roboty nie lubi ale potem są z tego pieniądze i jakieś inne możliwości.
  • Odpowiedz
Wiem, że powinien mieć już

@przegro_pisarz: to jest podstawowy problem, nie ma czegoś takiego jak "powinienem" - sam się dołujesz i ciągniesz w dół takim porównywaniem.

Nie mam siły na oglądanie rozwojowych
  • Odpowiedz
@Dan188: Nie neguję przesłania Twojej wypowiedzi (poza dyscypliną, bo ona jednoznacznie kojarzy mi się ze zniewoleniem np. żołnierzyka posyłanego na śmierć pierwszoliniową), tylko ja się odniosłem do odczucia (wniosku), że osoba robi to nie czerpiąc z tego (zimnego prysznica rano) przyjemności.
W kolejnym swoim wpisie potwierdziłem, że kierunek motywowania się przez wyzwania (od czasu do czasu) z silnymi emocjami jest w porządku jeśli, coś co robimy jest naszym, a nie
  • Odpowiedz
@Snuffkin: @bartolomeov: ile milionów macie dzięki rozwijaniu się? Jesteście już na tym etapie, że mówicie innym, że są leniami i biedakami? Oglądacie Kuba łyko na YT czy inne kanały rozowojowe?

@przegro_pisarz: rok ciężkiej pracy (nauki, pracy zawodowej i treningów) diametralnie zmienił mój poziom życia w kilku aspektach, a pewność siebie była bardzo wysoko. Wiec tak, to po prostu działa.
  • Odpowiedz
@KollA: jeśli zimny prysznic wpływa na daną osobę pozytywnie to znaczy że można go robić. Przynajmniej tak mi się wydaję bo sam zimnych pryszniców nie robię nie wiem dokładnie czy by to dla mnie działało ale skoro działa na innych to okej. Co do dyscypliny to prawdę mówiąc gdyby nie te żołnierzyki to Ruskaje by cały świat klepnęły. Ktoś musi takie role wypełniać. Podobnie dyscypliny uczą w pracy czy w
  • Odpowiedz
@Euphor: naprawdę oglądałem filmy, słuchałem podcastów rozwojowych w gimnazjum czy na początku liceum, ale stwierdziłem że nie chcę być miliarderem tylko dla mnie inne rzeczy w życiu są ważne. Nie mam siły pracować 20H dziennie, uczyć się, uprawiać sport, medytować by mieć pieniądze i szczęście

Wiem, że jakbym miał inne nastawienie to wszystko by mi w życiu wychodziło, na tindrze i z paru kilometrów widać brak odpowiedniego mentalu. Przez mój
  • Odpowiedz
@Dan188: Najpierw sobie przeczytaj definicję dyscypliny, to zobaczysz, że pisanie słowa samodyscyplina jest nie logiczne.

rygorystyczne reguły postępowania, wprowadzane w grupie albo narzucane sobie samemu; też: podporządkowanie się tym regułom

Nie, żołnierz nie potrzebuje dyscypliny, aby #!$%@?ć ruskich w #!$%@?, co najwyżej dobrego treningu i sprawnego współdziałania.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: Zacząłem się bardziej przykładać do mojej pracy, rozwijać zawodowo po niej i ćwiczyć fizycznie. Efekt to 2x wyższa pensja, samochód służbowy za free, znaczny rozwój umiejętności, nowy różowy + ogromne pokłady pewności siebie wynikające z powyższych.

Nie chce ci się? Spoko, #!$%@? mnie to boli, ale nie pisz, że to nic nie daje i nie warto tylko dlatego, że tobie się nie chce. Między 3k na rękę a milionami
  • Odpowiedz
@Snuffkin: Mialem zimne prysznice przez prawie 3 tygodnie, przez uposledzonego umyslowo wlasciciela mieszkania i nigdy wiecej. Przez pol dnia dochodzilem do siebie. Cieply prysznic z rana w zime jest milion razy lepszy.
  • Odpowiedz
@Oryginalny_nikt: to z 40k teraz zarabiasz?

Spoko, #!$%@? mnie to boli, ale nie pisz, że to nic nie daje i nie warto tylko dlatego, że tobie się nie chce.

@Oryginalny_nikt: dobra to od dzisiaj biorę zimne prysznice, uczę się angielskiego, ćwiczę na siłowni codziennie a nie 2 razy w tygodniu i nie mogę się doczekać aż będę zarabiał 2 razy więcej i auto dostanę. Czego mam się jeszcze
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: Co to ma do rzeczy, ile zarabiam? Zarabiam więcej dzięki temu, że mi zależy i się rozwijam i to jest kluczowe. To był tylko przykład.

dobra to od dzisiaj biorę zimne prysznice, uczę się angielskiego, ćwiczę na siłowni codziennie a nie 2 razy w tygodniu i nie mogę się doczekać aż będę zarabiał 2 razy więcej i auto dostanę. Czego mam się jeszcze uczyć?

Żadna z tych rzeczy nie była bezpośrednią przyczyną moich wyższych zarobków. Pominąłeś główny wątek, żeby ci pasowało do twojego
  • Odpowiedz
@Oryginalny_nikt: to czego dokładnie mam się uczyć i jak sumienni i regularnie pracować? na razie roboty dużo nie ma.

Jak można odkryć potencjał? Testy psychologiczne pokazują, że do niczego się nie nadaję i nic ze mnie nie będzie.

Ale co? Mam się dołować, że nigdy nie będę tak błyskotliwy, obrotny i bogaty jak inni? Po #!$%@?? Żeby się użalać w internecie, jakie życie jest niesprawiedliwe i nic nie warto?

@
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: Piszę do ciebie z perspektywy osoby, która długo nie wiedziała, co chce w życiu robić, ale już wie. Zdobycie tej wiedzy nie jest łatwe, ale też nie przesadzajmy, że jakoś #!$%@? trudne.

Musisz się zastanowić, jakie zajęcia (obecnie i w przyszłości) będą dawać dobry hajs i po kolei próbować. Jak znajdziesz, to już będzie przeogromny krok naprzód, bo będziesz już wiedział, w którym kierunku warto zużywać energię i czas.
  • Odpowiedz
@Snuffkin: Szacun, że chce Ci się dyskutować z tymi przegrywami. Powodzenia w dążeniu do celu! Takie zimne prysznice zimą to jest coś, czego nie potrafiłbym sobie zrobić, gratuluję determinacji! ()
  • Odpowiedz