Aktywne Wpisy
Batonoski +57
#przegryw miałem tego nie robić, żeby nie czuć paraliżującego cringe'u ale w końcu jestem masochistą i atencjuszem, a to zobowiązuje
#pokazmorde
#pokazmorde
wygryw50k +328
#kanalzero #stanowski
czekajcie, czy ja rozumiem, że wykopki, którzy na początku łyknęli baita (w tym ja), są porównywani do emerytów łapiących się na memy z pisowskim johnny sinsem, bo stanowski nagrał na siebie materiał z dialogiem, który faktycznie miał miejsce i nie był żadnym AI? wytłumaczy mi ktoś tę żelazną logikę triumfatorów?
o dziennikarzach nie mówię, bo to inna kwestia
czekajcie, czy ja rozumiem, że wykopki, którzy na początku łyknęli baita (w tym ja), są porównywani do emerytów łapiących się na memy z pisowskim johnny sinsem, bo stanowski nagrał na siebie materiał z dialogiem, który faktycznie miał miejsce i nie był żadnym AI? wytłumaczy mi ktoś tę żelazną logikę triumfatorów?
o dziennikarzach nie mówię, bo to inna kwestia
Nie możesz być chrzestnym, świadkiem ani ochrzcić dzieci. Komunii tez dziecko nie będzie miało. Nie możesz wziąć ślubu kościelnego ani w żaden sposób aktywnie uczestniczyć w życiu chrześcijańskim (tak, mikołaja możesz obchodzić ;-) )Twój pogrzeb tez będzie bez księdza. Oczywiście na świeckim cmentarzu. Przecież nie na poświęconej ziemi, prawda?
Nie ma możliwości odwrotu ani późniejszej zmiany decyzji jak Ci się odwidzi.
#apostazja #religia #kosciol #wiara
Czy dokonujesz apostazji?
@PancakeV: ale to wypisuje sie siebie czy dziecko?
@rrobot: To tam gdzie szamam macha kropidłem. W skrócie nie leżysz z tymi co wierzyli. Jak twoja rodzina była wierząca to nie leżysz z nimi.
@PancakeV: czyli zmuszasz swoje dzieci do ateizmu? bo tak to zabrzmiało
Zakładamy że ty decydujesz do tego czasu i jesteś na NIE ze wszystkim co związane z kościołem w sprawie swoich dzieci. Jak nie wierzysz to nie wierzysz i koniec kropka a nie że nie wierzysz ale dzieci ochrzcisz bo babcia się obrazi albo sąsiadka będzie krzywo patrzeć. Wypisujesz się DEFINITYWNIE bo nie wierzysz i nie wciskasz wtedy tego swoim dzieciom.
Na potrzeby ankiety przyjmijmy
Nie wiem jakie miałeś dzieciństwo ale zamiast być normalnym człowiekiem to stałeś się takim januszem tyle że ateistycznym xd
Zapisuje was wszystkich do kościoła czerwonej marchwi, proszę przyjść że świadkiem żeby się wypisać. No żart.
Komentarz usunięty przez autora
Do szkoły podstawowej też nie chodziłeś bo zapisali cie do niej rodzice?
Strasznie durny argument i zrzucanie winy na kościół za to że Twoi rodzice nie byli w stanie oprzeć się presji społecznej.
I nie zrzucam winy na kościół. Po prostu uważam, że ich zapisy, interpretacje nie mają żadnego znaczenia.
W sumie tak jak twoja opinia.
@PancakeV: Ale co w sytuacji gdy jeden rodzic dokonał apostazji a drugi nie? Znam taki przypadek
Jeszcze jedno pytanie - jeżeli wybiorę 'Tak' - to czy z moich podatków dalej będą wspomagać
@PancakeV: w pewnym sensie tak. Dziecko ma dwojke rodzicow i odejscie jednego z nich od kosciola nie powinno obarczac dziecka. To jest troche takie przepisywanie grzechow rodzicow na dziecko
Co do pierwszego to faktycznie, nie przewidziałem. Przyjmijmy ze się wiążesz z osoba o takich samych poglądach tj oboje wierzycie albo nie.