Wpis z mikrobloga

pochwal sie jak zrobisz taki wynik w zakorkowanym mieście a nie w trasie

@wujogm: o nie, auto w mieście pali więcej!!! xD

I tak poniżej 5l wychodzi ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@heterodewiant44: Niedawno zmieniłem Seata Leona (1290 kg, 102KM, Gaz/1.6 Benzyna) na Volkswagena Passata (1475kg, 150KM, 2.0 Diesel). Seat mi palił 10l = 32.70 zł przy ekonomicznej jeździe. Passerati mi 5.6l = 45.70zł. Wychodzi 40% drożej. Miesięcznie robię ~1000km, więc około 150zł miesięcznie drożej wychodzi takie jeżdżenie. Inna kwestia, że auto jest większe, mocniejsze i jeżdżę nim szybciej
  • Odpowiedz
Nie minął nawet rok a cena ropy jest już prawie o 2 zlote większa od ceny benzyny.

@heterodewiant44: zero współczucia, nic tak nie j---e jak stary dizel. Powinni zakazać wjeżdżania tym do miast
  • Odpowiedz
@pawlittos: 9l to trochę za dużo, ale 7-8 realne jak ktoś lata w trybie mieszanym z większością miasta, ewentualnie krótkie odcinki. To tak samo znajomy, kupił sobie 1.9 cdti zafirke w automacie, 120km, średnio spalał w mieście 9-10 litrów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@heterodewiant44: audi a6 c7 3.0 bitdi pali okolo 9-10 litrow. Przy tej samej jezdzie 3.0 tfsi o podobnej mocy pali 15-17 litrów. Do tego sporo osob diesla wliczy w koszty. No i raczej wiecznie takiej roznicy miedzy benzyną a ropą nie bedzie. Nie wspominam juz o zasięgu.
  • Odpowiedz