Aktywne Wpisy
Kasahara +8
Może to durny pomysł, pytać na wykopie, ale już nie mam pomysłu
Mam od nastolatka problem ze snem, przede wszystkim z wybudzaniem się co 20-30 minut. Dosłownie po 10 wybudzeń czasem, jak miałem 20 lat jakoś mi to średnio przeszkadzało, teraz idąc do 40stki bardziej
- Wyniki krwi, wszelkie od A do Z, badam się co 4-12 msc od 10 lat - perfecto
- EKG/Echo serca - perfecto. Ciśnienie 100-110 / 65-75. Tętno spoczynkowe w
Mam od nastolatka problem ze snem, przede wszystkim z wybudzaniem się co 20-30 minut. Dosłownie po 10 wybudzeń czasem, jak miałem 20 lat jakoś mi to średnio przeszkadzało, teraz idąc do 40stki bardziej
- Wyniki krwi, wszelkie od A do Z, badam się co 4-12 msc od 10 lat - perfecto
- EKG/Echo serca - perfecto. Ciśnienie 100-110 / 65-75. Tętno spoczynkowe w
glider05 +751
Plusik dla 20 kotka, nikt nie pulsuje 20-łatki. 3 lata temu słodzinka zgarnęła kilka plusów. Za 3 lata już się pewnie nie spotkamy (ꖘ‸ꖘ)
#pokazkota
#pokazkota
Nie minął nawet rok a cena ropy jest już prawie o 2 zlote większa od ceny benzyny. Z pięciu złotych zrobiło się 8,50. XD Teraz weźmy sobie przykładowy samochód w gnojowicy, niech będzie to kultowy już Passat b5 z niezawodnym 1.9tdi i policzmy ile kosztuje nas jazda w przeliczeniu na 100 kilometrów.
Książka mówi o 6 litrach na sto, co jest oczywistą bujdą na resorach, w rzeczywistości to coś bliżej ośmiu, dla poprawnego wyniku zaokrąglijmy do 9-ciu, idzie zima a więc wiadomo - spalanie większe xD wychodzi nam jakies 80 ZŁOTYCH za 100 kilometrów xD kurła, taniej byłoby pojechać taksówką albo uberem, do tego te sypiące się turbiny i problemy z odpalaniem na mrozie xD
Powiedzcie mi, kto w 2022 roku, poza rolnikami biorącymi dopłaty jeszcze kupuje dizla? XD chyba jacyś masochiści. Dobrze że mam instalacje LPG, tankuje po 3 zlote, przy spalaniu rzędu 8 litrów, kosztuje mnie to 24 zlote, czyli tyle co nic. W dodatku czyściutko i ekologicznie, z zachowaniem wysokiej kultury pracy jednostki napędowej, która nie wyje jak pompa od szamba mająca za chwilę wyzionąć ducha xD
#motoryzacja #samochody #bekazpodludzi #mechanikasamochodowa #inflacja #gospodarka #ekonomia
Skąd żeś wytsrzelił takie przemyślenia xD
w trasie 120km/h 6l gnoju spali nie więcej
przy jeździe emeryta osiągałem 4,8l/100 a benzyna żeby palić 6l /100 to musi być 1.0 silnik w jakiejś Toyocie Yaris bo w tamtych latach 2000-2010 benzyniaki paliły jak smoki, zwykłe 1.8 bez turba 9-10l