Aktywne Wpisy
jmuhha +15
Kim zostali wasi klasowi kujoni?
Czy dziś faktycznie mają najlepsze domy, zawody i rodziny?
Czy dziś faktycznie mają najlepsze domy, zawody i rodziny?
mk321 +123
#netflix #lgbt #lewactwo #the100
- "Netflix specjalnie robi filmy o gejach, żeby programować społeczeństwo."
- "Co ty, głupi jesteś? Przecież od obejrzenia filmu nikt się nie stanie homo."
Tymczasem na Reddicie, w pytaniach do lesbijek, jak się dowiedzialy, że są lesbijkami: bo obejrzały serial, w którym były lesbijki.
- "Netflix specjalnie robi filmy o gejach, żeby programować społeczeństwo."
- "Co ty, głupi jesteś? Przecież od obejrzenia filmu nikt się nie stanie homo."
Tymczasem na Reddicie, w pytaniach do lesbijek, jak się dowiedzialy, że są lesbijkami: bo obejrzały serial, w którym były lesbijki.
Nie minął nawet rok a cena ropy jest już prawie o 2 zlote większa od ceny benzyny. Z pięciu złotych zrobiło się 8,50. XD Teraz weźmy sobie przykładowy samochód w gnojowicy, niech będzie to kultowy już Passat b5 z niezawodnym 1.9tdi i policzmy ile kosztuje nas jazda w przeliczeniu na 100 kilometrów.
Książka mówi o 6 litrach na sto, co jest oczywistą bujdą na resorach, w rzeczywistości to coś bliżej ośmiu, dla poprawnego wyniku zaokrąglijmy do 9-ciu, idzie zima a więc wiadomo - spalanie większe xD wychodzi nam jakies 80 ZŁOTYCH za 100 kilometrów xD kurła, taniej byłoby pojechać taksówką albo uberem, do tego te sypiące się turbiny i problemy z odpalaniem na mrozie xD
Powiedzcie mi, kto w 2022 roku, poza rolnikami biorącymi dopłaty jeszcze kupuje dizla? XD chyba jacyś masochiści. Dobrze że mam instalacje LPG, tankuje po 3 zlote, przy spalaniu rzędu 8 litrów, kosztuje mnie to 24 zlote, czyli tyle co nic. W dodatku czyściutko i ekologicznie, z zachowaniem wysokiej kultury pracy jednostki napędowej, która nie wyje jak pompa od szamba mająca za chwilę wyzionąć ducha xD
#motoryzacja #samochody #bekazpodludzi #mechanikasamochodowa #inflacja #gospodarka #ekonomia
@heterodewiant44: nie p-----l sie i zaookraglij do 20.
zarzudka 3/10 bo odpisalem.
@heterodewiant44: Tutaj śmiechłem XD
Ja wiem że wszystkie wasze dizelki legitymują się mitycznych przebiegiem 4 litrów w trasie, ale tyle to było jak one wyjeżdżały z fabryki. XD
Nie oszukujmy się, 8 litrów ropy to dziś średnia spalania w dwulitrowym aucie przy jeździe w cyklu mieszanym..
Równie dobrze moge napisać że ford 250 spali 20l lpg a mi lupo w dizelku pali 5L i mam taniej
W czasach kiedy nam to wpajano, czyli za czasów właśnie passata w gnoju, to faktycznie było lepsze rozwiązanie. Taki pastuch o jakim piszesz, faktycznie pali w okolicach 6-7 litrów. Ja nie wiem skąd Ty te 9l wziąłeś, jak 3 litrowe, 200KM diesle palą
@Wujek_Sznurek: a powiem Ci, że to staje się i będzie się stawać coraz popularniejsze. W tym że tankuje się akurat nie lpg