@gustowny_dzikus Ale OP tylko szuka wymówki żeby nie iść do pracy i być na utrzymaniu rodziców. Nie pójdzie do pracy bo za mało płacą i to uwłacza jego godności, dlatego jest na utrzymaniu rodziców i prosi o 20 zł na kebaba xD
@Marek_Licyniusz_Krassus: jego głupota to nie do końca jego wina tylko jego starych. Pewne rzeczy wynosi się zawsze z domu, inne żyjąc wśród społeczeństwa. Jeśli całe życie mieszkał w piwnicy, matka po przyjściu z roboty nie była zainteresowana odrobionymi lekcjami, robił co chciał i nie p--------a mu za uchem, żeby wyłączyłem komputer, zgasił telewizor, złapał jakąś książkę. Nie miał od gówniarza wpajane do porzygu słynne zdanie „bez pracy nie ma kołaczy”
Ja to nie rozumiem tego placzu, skończyłem studia 2 miesiące temu, mam pracę, dobra w miarę - 6,5k, narzeczona około 5k. Wynajmuje w wawie za 3k mieszkanie, jestem w stanie oszczędzać, teraz robię drugi certyfikat. Wydaje mi się że jak ktoś chce i pracuje i się rozwija to nie ma problemu w Polsce żyć na poziomie. Co wakacje na truskawki do Norwegii jeździłem, trochę od rodziców na studiach, od 3 roku pracowałem.
@D4Ru73K Nie tylko rodziców. Wpływ na nas ma także środowisko w jakim się obracamy czyli podwórko, szkoła czy nawet internet a zobacz na jakich tagach się udziela.
@Thermao klepacze kodu na zachodzie mają nadal wyższą niż przeciętną kasę. Zazwyczaj najwyżej opłacane zawody na stronach z ogłoszeniami to właśnie IT.
@sezet11: Nikogo w zachodnich krajach nie stać na wynajem mieszkania w stolicy i drogie wakacje mając prostą prace na magazynie. Trzeba skończyć elitarne studia i dostać się do naprawdę dobrej pracy (gdzie 17 wcale nie oznacza końca dnia), żeby na sam start mieć taki poziom życia o jakim pisze op w poście
@sezet11: na tym mitycznym zachodzie jak jebiesz w fabryce gówna to też na nic Cię nie stać, uwierz mi pracowałem i mieszkałem 3 lata w Belgii i trzeba było jednak liczyć się z pieniędzmi na wszystko. Minimalna 10 lat temu wynosiła 1200 euro, 70% zakładu miało taką stawkę. Wynajem kawalerki w centrum 600 euro, media koło 300 euro i zostaje Ci na cały miesiąc 300 euro :) powodzenia.
@sezet11: Módl się i pracuj, a będziesz zbawiony! Nie ważne czy Polska bogata czy biedna. Ważne aby katolicka!!! Lata religii (prania mózgów) nie poszły na marne ( ͡°ʖ̯͡°)
@Thermao: Kolego na wykopie 75% ludzi jest #programista15k a jak przychodzi do wyników testów ósmoklasistów to grubo ponad połowa wykopków jest aktywna. Siedza między nami głupie dzieci, które nasłuchaly się mencena i chca uczyć ludzi ekonomii xD Z reguły tak gówniarzom k--------ą za 10 lat zawsze spadają klapki z oczu xD
@
@Gwizdoo: Wystarczy, że ojciec rodziny będzie w stanie ze swej miesięcznej pensji utrzymać na podstawowym poziomie swoją rodzinę, np. 2 + 2
@Thermao: a jak pojawi się rozdajo kubka za 6 zł, to od razu ma kilka tysięcy plusów (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Nie ważne czy Polska bogata czy biedna. Ważne aby katolicka!!!
Lata religii (prania mózgów) nie poszły na marne ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Siedza między nami głupie dzieci, które nasłuchaly się mencena i chca uczyć ludzi ekonomii xD
Z reguły tak gówniarzom k--------ą za 10 lat zawsze spadają klapki z oczu xD