Wpis z mikrobloga

• 73
@Klimbert: chcesz mi powiedziec że ta sól ziemi, nasi chlebodawcy mają gdzieś te wszystkie brednie o rasie, patriotyzmie i cywilizacji białego człowieka dopóki pieniadze im sie zgadzają? Nowe, nie znałem.
  • Odpowiedz
@Hrjk: no przeciez tak zawsze było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przedsiębiorcy będą sobie sprowadzać migrantów na potęgę, jednocześnie nas zostawiajac z problemem.
  • Odpowiedz
Gdzie mamy te wielkie, polskie korporacje? Dino? Czy InPost? Może mamy jakiś super transport kolejowy xD

@whos_your_daddy_snakegirl: i co ci te wielkie korporacje dają w zglobalizowanym świecie? :D Widać to właśnie po Japonii, która się powoli przewraca na drugą stronę.
  • Odpowiedz
@Klimbert

Pocieszanie się Japonią to jak twierdzenie, że bezdomny i milioner mają ten sam problem, bo obu boli kręgosłup. Dramat Polski polega na tym, że zestarzejemy się jak Japończycy, zanim zdążymy się dorobić. Oni umierają na jedwabnych poduszkach, my ryzykujemy zdychanie w kolejce na SOR, bo system emerytalny i zdrowotny klęknie bez dopływu taniej siły roboczej, której właśnie zaczyna brakować bo każdy imigrant wybierze zachód.
  • Odpowiedz
  • 47
@Jamniki2: nie martwię się o nich. Martwiłabym sie o swoje dzieci i ich przyszłość - czy beda mialy czyste i zdrowe otoczenie, czy beda dobrze wyedukowane, czy będą mogły względnie bezstresowo i szczęśliwie żyć. Ale dzięki temu że ich nie mam nie muszę tego robić.

Bo skoro mają jak ich ojciec walczyć codziennie o michę i miejsce do spania to wolę sobie darować podobny los dla ludzi, którzy mieliby byc
  • Odpowiedz
  • 1
@Hrjk XD lewicowe nieroby by chciały żyć w luksusie i nic nie robić, niestety nie każdemu się poszczęści i ma pracę marzeń ale życie jest piękne
  • Odpowiedz