Wpis z mikrobloga

@Omicron: zgodzę się że mają inną mentalność, większe poszanowanie prawa i poczucie społecznej odpowiedzialności, tego nam brakuje. Trochę też zazdroszczę im regulacji w zakresie np. Lärmschutz, bo u nas to jest śmiech, temat nie istnieje. Tylko nie mogę zgodzić się na obraz taki wyidealizowany obraz naszego sąsiada, bo swoje za uszami mają w kwestii środowiska naturalnego.
@Omicron

@Ginik: są krajem z inna mentalnością, spróbuj brać prysznic w bloku po 22:00, zaraz będziesz miał policję. Spróbuj #!$%@?ć papierek na trawnik, zaraz policja. Spróbuj nie segregować śmieci, zaraz policja. U nas to donosicielstwo, tam obywatelski obowiązek by wystający gwóźdź wbić na powrót.

Chore jest to ich ślepe posłuszeństwo wobec władzy. Jeśli chodzi o dbanie o porządek to spoko. Ale jakby się mogło skończyć gdyby władza wmówiła im, że są
@Gigamesh a mi nie, jak komunę obaliły koszty życia i braki wszystkiego, tak pis padnie dopiero jak elektorat nie będzie mógł żreć, im szybciej tym lepiej. Na naszą szkodę, żreć można obecnie dużo ale to się szybko zmieni.
@Omicron: No fajny obraz Niemiec jest sprzedawany w Polsce. Szkoda że nieprawdziwy.

są krajem z inna mentalnością, spróbuj brać prysznic w bloku po 22:00, zaraz będziesz miał policję. Spróbuj #!$%@?ć papierek na trawnik, zaraz policja. Spróbuj nie segregować śmieci, zaraz policja. U nas to donosicielstwo, tam obywatelski obowiązek by wystający gwóźdź wbić na powrót.

Tak. Na pewno tak jest.
@ocalanyalvac: policja moze nie, ale spróbuj nie zgnieść kartonu wrzucając go do kontenera na papier to znajdziesz w skrzynce na listy grzeczne upomnienie dla polaka-robaka jak się w cywilizowanym kraju śmieci wyrzuca. Chyba, że mieszkasz w jakiejś biedaokolicy dla niezsocjalizowanych turasow, rumunów i polakow.
@JACCU: Macie zbyt wyidealizowany obraz Niemiec, mieszkając tam prawie 4 lata widziałem więcej patologii niz przez 27 lat w Polsce xD od rzygajacych na siebie Niemców podczas Oktoberfestu, po gościa latającego z maczetą po osiedlu (to był akurat imigrant, ale tak czy siak to dalej w tych idealnych Niemczech) gościa srającego do fontanny itd nie mówię ze u nas takie rzeczy sie nie działy, ale tam jest to bardziej widoczne i
spróbuj nie zgnieść kartonu wrzucając go do kontenera na papier to znajdziesz w skrzynce na listy

grzeczne upomnienie dla polaka-robaka jak się w cywilizowanym kraju śmieci wyrzuca

@Strahl: U mnie w prywatnym budynku w dobrej okolicy hausmajster gonił wszystkich za niezgniatanie kartonów, dopóki nie wprowadziła się jego córka, która razem z mężem ma na to kompletnie #!$%@?. Teraz można jak się chce :)

Odnośnie ciszy nocnej to od ponad dwóch lat
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Omicron: Polska dla Niemiec to jak taki sąsiad patus z klatki. Chleje, "szcza na klatce", później krzyczy "mi nie pożyczysz", na końcu idzie do Ciebie do roboty.