Aktywne Wpisy

nie_umiem_inwestowac +580
źródło: 1000005415
Pobierz
sesa_sebix +20
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz

#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #oszczedzanie
I z odsetek płacisz za wynajem? Mówisz że tym zagraniem zyskujesz przy 15% inflacji?
Nie dość że nie masz mieszkania które daje Ci powiedzmy 2k miesiecznie to te 500k za rok będzie warte 75 tysięcy mniej.
Z resztą patrząc na Twoje wpisy to myślałem że już masz że 3 mieszkania
źródło: comment_1660230193a8RJSvsEPyAIg8lFUbLWi0.jpg
Pobierz@mickpl: Gorzej jak niedługo zaczną wygaszać cykl podwyżek i zaczną robić dodruk, żeby nie doszło do ostrej recesji. Miras zczerwienieje ze złości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A przypominam, ze w gospodarce ciężko jest przewidzieć co bedzie za 2-3 lata.
@amstaf01: A widzisz niekoniecznie. Jak będą wygaszać podwyżki, w co wątpię, ale może tak być - to będę jedną z nielicznych osób, które będą miały tego świadomość. Ceny nie wzrosną tydzień po, byłby w razie czego czas.
@ipkis123: jakbyś chciał za to kupić bułki i pomidory to może tak. jeżeli zamierza to przeznaczyć na nieruchomość, której cena spadnie to gdzie tu widzisz inflację?
Ale tak serio to możliwe są obniżki przez FED, ale może się to skończyć silnymi podwyżkami chwilę po. Zobacz jak kombinowali w latach 70 a potem gasili pożar praktycznie zaraz potem. Podstaw ekonomii nie oszukasz
@925fomo: Jak dla Ciebie nie mają, to przyjmę każdą ilość której nie potrzebujesz XD
@mickpl: Tylko to nie jest żadna tajemnica. To wszystko jest spisane i dostępne do wglądu publicznie. Jak np. wojna na Ukrainie. Też nie wierzę, ale sporo rzeczy tam się zgadza jak tak się człowiek wczyta.
źródło: comment_1660231296jMcxVLsgnSRpDTdRjXQN6g.jpg
Pobierzźródło: comment_1660231378CNK5f1DhzwiP2kbkCCeVdX.jpg
Pobierz@mickpl: z tym że nie