Aktywne Wpisy
Zoyav +20
pytanie do #niebieskiepaski, głównie #wykop30plus #przegrywpo30tce
moglibyście związać się z wdową? (bezdzietną)
#pytanie #rozowepaski #zwiazki #przemyslenia #samotnosc
moglibyście związać się z wdową? (bezdzietną)
#pytanie #rozowepaski #zwiazki #przemyslenia #samotnosc
#programista15k #programista25k #pracait #zarobki #it
Panowie programiści, nie jestem z branży, ale jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego na wykopie każdy jest programista 25k na fakturze, a raport z wynagodzenia.pl pokazuje to
https://wynagrodzenia.pl/artykul/podsumowanie-ogolnopolskiego-badania-wynagrodzen-obw-w-2023-roku
Panowie programiści, nie jestem z branży, ale jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego na wykopie każdy jest programista 25k na fakturze, a raport z wynagodzenia.pl pokazuje to
https://wynagrodzenia.pl/artykul/podsumowanie-ogolnopolskiego-badania-wynagrodzen-obw-w-2023-roku
Król wyśmiewania chłopskiego rozumu i jego mądrości XD
#bekazlewactwa #4konserwy #konfederacja
@77023: znamy oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ItsGrN: język jest nośnikiem kultury, spojrzenia na świat, tradycji, mądrości narodu.
Język to nie tylko literki.
PS. Masz 10 lat?
@Rafalek-Pedalek:
Sprawy ukrainne to jest obecnie the most current thing, chyba że mówimy o sytuacji w Tajwanie.
@Ktore_to_juz_konto A tak na serio to imo taki język już istnieje, tylko jeszcze nie wszyscy się nim posługują. Chodzi o angielski oczywiście. Do tego matematyka, system binarny. W sumie cały świat nauk ścisłych operuje obecnie jednym językiem. A wcześniej był też francuski, łacina (na mniejszą skalę)
@lexico: ale jesteś świadomy, że niezliczona ilość języków i kultur już dawno zaniknęła i jakoś świat się nie zawalił? Twoi przodkowie sprzed X pokoleń też mówili całkowicie odmiennym językiem niż ty i nie wydaje mi się żebyś z tego powodu jakoś specjalnie rozpaczał
@OddajButa123: i stał się uboższy
@77023: Jakie?
Prasłowiański ewoluował w inne języki i spuścizna jest m.in. w polskim.
A prawda jak zwykle jest pośrodku. Po co zastępować języki narodowe skoro można posługiwać się dwoma językami. Angielski od pewnego czasu jest takim drugim językiem. Coś jak w książkach fantasy mowa wspólna.
Jedyny problem to ksenofobia. Np. tacy Francuzi dostają ****** jak do nich mówisz po angielsku. Ale za granicą sami się nim posługują a dzieciaki masowo wysyłaja do Anglii na naukę języka.
Tymczasem: hej, wymyślmy inny system miar i wag by inne imperium miało problem z rozebraniem naszych czołgów xD