Aktywne Wpisy

sesa_sebix +25
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz
TypicznyMaciek +52

Trochę o WEB3, deaanonimizacji TORa, SQLite vs PostgreSQL itp.
➤ https://mrugalski.pl/nl/wu/PhGEbopI36eyWL0ExNqtkA
P.S. tylko do niedzieli można kupić "Akademię Debugowania Linuxa".
https://adl.mrugalski.pl
Tagi: #technologia #informatyka #ciekawostki #programowanie #linux #webdev #linux
źródło: comment_1656666752O2kByFfZndZDZrcRGlBCdi.jpg
Pobierz@teddybear69: cytat z artykułu:
@teddybear69: z tego, co wiem, to takie zarobki w Polsce są wymuszone nieco przez to, że programista może pracować zdalnie dla klienta zza granicy, gdzie nie robią one już takiego wrażenia względem innych wynagrodzeń.
A pytam, bo sam nie wiem, co myśleć ;) z jednej strony po takich prezentacjach wydaje się jasne, że programowanie trochę "oberwie", z drugiej
@teddybear69: trudno mi odpowiedzieć na tak zadane pytanie, bo dokładnie na tym polega programowanie - na mówieniu komputerowi "wyświetl okno gry", albo "wczytaj plik ze statkiem i wyświetl go na środku ekranu".
@StefanKosa: ale, jak rozumiem, @teddybear69 nie twierdzi, że programiści się skończą, tylko że dzięki AI ich pracę będzie mogła wykonywać osoba o niskim stopniu kwalifikacji, a zarobki spadną z 15 000 do 1500. Co o tym myślisz?
@zibizz1
Dla mnie, to obie formy są ważne.
Lubię widzieć i mieć możliwość widzenia w formie tekstu. Na filmie, to takie trochę ubogie, bo trzeba to przewijać tracąc czas.
Formę napisaną, można znacznie szybciej ogarnąć. Plus można wracać do cięższych zagadnień, bez żmudnego szukanie zagadnienia w filmie.
Proszę o odpowiedź.
Dzięki
@Igor_x: niestety, ilość przekazywanych informacji jest tak duża, że spisanie tego w pełni w formie tekstowej oznaczałoby praktycznie konieczność napisania książki.
Do każdej lekcji dołączone są notatki zawierające wszystkie wydawane polecenia, pliki konfiguracyjne, jak i uwagi i porady udzielane podczas filmu, jednak nie ma tam pełnego zapisu każdego słowa. To jest po prostu szkolenie wideo.