Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +73
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
perfumowyswir +25
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #inwestycje
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.

Jak to jest z tymi zarobkami, bo już sam popadam w paranoje?
Pod postem @Serylek: ktoś napisał, że 6k brutto to jest dużo w korpo finansowym w dużym mieście. Z drugiej strony wiele ludzi tutaj mówi, że 8k netto to minimum żeby jakoś żyć jak człowiek. Sam mam na umowie 6600 brutto co daje 4900 +/- na koncie, doświadczenie sumarycznie prawie 2 lata, wspomniane korpo finansowe.
I nie wiem czy moje zarobki wobec tego są OK, czy są dobre czy powinienem szukać dalej i za więcej?
#zarobki #korposwiat #finanse #gospodarka #pracbaza #przemyslenia
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62b47de1b92dd1966829a497
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
@AnonimoweMirkoWyznania: XD
Najważniejsze to posiadać komfort braku potrzeby patrzenia na ceny, bo zawsze będzie cię stać na wybraną rzecz czy usługę. Jeżeli musisz przeliczać każdy grosz i odmawiać sobie wielu rzeczy tzn., że twoja pensja jest za mała i czas rozejrzeć się
Łatwo to sprawdzić. Szukaj pracy, tak dla sportu, chodź na rozmowy rekrutacyjne i zobacz ile ci zaproponują.
@AnonimoweMirkoWyznania: opierasz dane o ściemy wykopków. Nie ma czegoś takiego jak dobra pensja, pensja ma pasować do Twojego doświadczenia i zakresu obowiązków. Nie wiem jakie masz stanowisko, więc nie wiem ile "powinieneś" zarabiać.
Moja kilkunastoletnia progresja na rynku wyglądała tak (wymieniam tylko UOP): 1900 brutto (pierwsza praca, początek XXI wieku) -> 2700 brutto (korpo) -> 4000 brutto -> 5000 brutto -> 6700 brutto