Aktywne Wpisy

Po tej aferze #kpo coraz bardziej zaczynam nienawidzieć bogatych ludzi. Wszystko jest ustawione od początku na dzielenie ludzi na klasy; zwycięzców i roboli - zaczyna się od szkoły. Dzieci ładniejsze i bogatsze są bardziej lubiane przez nauczycielki. Te z prywatnych szkół jak demokratyczna, walfdorska itp. uczą się tego co je "jara" od początku. Przez co siłą rzeczy mają wiele lat doświadczenia w jednej dziedznie. Kiedy te z biedoty uczą się
BrakWolnegoLoginu +193
Zawsze jak gadam z kuzynem z #usa to się dziwie jakie tam nie nieludzkie prawo pracy i opieka zdrowotna. Serio nie umiem sobie czegoś takiego wyobrazić w europejskich warunkach, ostatnio mi mówił, że jego żona nieźle trafiła z nową pracą bo ma 3 tygodnie płatnego urlopu w ciągu roku XD Dla mnie polskie 26 dni to jest mało xD #praca #zdrowie

Jak to jest z tymi zarobkami, bo już sam popadam w paranoje?
Pod postem @Serylek: ktoś napisał, że 6k brutto to jest dużo w korpo finansowym w dużym mieście. Z drugiej strony wiele ludzi tutaj mówi, że 8k netto to minimum żeby jakoś żyć jak człowiek. Sam mam na umowie 6600 brutto co daje 4900 +/- na koncie, doświadczenie sumarycznie prawie 2 lata, wspomniane korpo finansowe.
I nie wiem czy moje zarobki wobec tego są OK, czy są dobre czy powinienem szukać dalej i za więcej?
#zarobki #korposwiat #finanse #gospodarka #pracbaza #przemyslenia
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62b47de1b92dd1966829a497
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
@little_muffin: chyba juniorzy w pierwszej pracy
@AnonimoweMirkoWyznania: Oba stwierdzenia są prawidłowe, 6k brutto to dużo jak na polskie warunki a godne życie zaczyna się od 8k
@AnonimoweMirkoWyznania: lepiej zapytaj czy typowy wykopek zyje jak czlowiek i czy wogle jest czlowiekiem (na jakimkolwiek poziomie)
wobec tego wszystko sie zgadza XD
zarabiaja 3k i nie zyja jak ludzie, w internecie udaja ze sa kims a sa nikim XD
- żadnym
mam nadzieję, że pomogłem
@siodemkaxx: niby czemu
Opinii, że to biedna stawka się nie przejmuj. Wyżyjesz z niej nawet w stolicy, ale musisz pogodzić się z tym że wszystko będziesz wydawał.
Junior: 5-6,5
Regular: 7-8,5
Senior: 8,5-10
Czywiście mówimu o kwotach brutto.