Aktywne Wpisy
black_coffe +3
Yuri_Yslin +16
Czasami słyszę, że mieszkania podrożały, ale średnia pensja wzrosła.
No to sprawdzam:
Średnia pensja brutto #warszawa - 2017 rok: ok. 5500 zł
Średnia pensja 2023: ok. 8800 zł.
Dotyczy wyłącznie sektora przedsiębiorstw (co jest nieco przekłamane, bo pomija rosnący udział B2B, na którym są niemal wszyscy najlepiej zarabiający, ale coś musimy przyjąć).
Wzrost: +60%.
Cena mieszkania na Targówku w 2017: ok. 6500zł za metr, 3 pokoje (np. https://warszawa.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,na-sprzedaz/17429030.html )
Cena mieszkania na
No to sprawdzam:
Średnia pensja brutto #warszawa - 2017 rok: ok. 5500 zł
Średnia pensja 2023: ok. 8800 zł.
Dotyczy wyłącznie sektora przedsiębiorstw (co jest nieco przekłamane, bo pomija rosnący udział B2B, na którym są niemal wszyscy najlepiej zarabiający, ale coś musimy przyjąć).
Wzrost: +60%.
Cena mieszkania na Targówku w 2017: ok. 6500zł za metr, 3 pokoje (np. https://warszawa.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,na-sprzedaz/17429030.html )
Cena mieszkania na
Mirki, jak zapatrujecie się na nagość w miejscach takich jak basen?
Ostatnio zacząłem sobie pływać, no i tak się trafiło że na basenie, na który chodzę nie ma żadnej prywatnej przebieralni w celu przebrania się w strój kąpielowy, jest tylko ogólna szatnia. Spoko, można sobie poradzić jak na plaży, po prostu zakrywam się ręcznikiem i przebieram. Nieco mniej standardowe, choć chyba nadal zrozumiałe jest to, że niektórzy się nie zakrywają, tylko po prostu przebierają - no ok, stoją w kącie i nie zwracają na siebie uwagi. Ale niektórzy (i to całkiem sporo osób, zawsze jak jestem to kogoś takiego spotykam) idą na waleta pod prysznic i dopiero po prysznicu ubierają jakieś kąpielówki żeby wejść na pływalnię, a jak kończą pływać to robią to samo tylko w drugą stronę. A smaczku do tej historii dodaje fakt, że chyba każdy taki agent ma posturę Philadelphi Collinsa (picrel) ( ͡° ͜ʖ ͡°) i gapiąc się na bebech gapisz się na coś jeszcze.
Osobiście nie jestem przyzwyczajony do takiego ekshibicjonizmu, chociaż ewidentnie wynika to z różnic kulturowych, bo np. w Japonii czy w USA takie rzeczy są powszechne. Tylko nie wiem co o tym sądzić, to ze mną jest coś nie tak, czy to oni łamią powszechnie przyjęte w naszym kraju normy?
#basen #kiciochpyta #niebieskiepaski
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62437901221d32e736db34b4
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Przekaż darowiznę
@tatiq02 a co jest odrażającego w biegających małych dzieciach? Bo im nagość w ogóle nie przeszkadza, poczucia wstydu dopiero muszą się nauczyć.
Co miałem powiedzieć? "Proszę pana, ja nie jestem górnikiem, ja z firmy zewnętrznej". Wziąłem
Większość obiektów typu
No akurat w usa to nie jest takie powszechne, mocno prudencyjni są. W Europie jest to bardziej powszechne
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@sberatel: porównanie bardzo nietrafne, w przypadku sauny chyba każdy wie, że chodzi się tam nago, z kolei szatnia już nie jest takim oczywistym miejscem (osobiście pierwszy raz w ogóle spotkałem się z sytuacją że na basenie nie ma przebieralni żadnej)
@