Wpis z mikrobloga

@Zachodni: Nie twierdzę, że są nazistami. Uważam, że swoją postawą wobec takiej tragedii i okrutnej agresji, zaprzepaszczają wysiłek włożony w rehabilitację wizerunku po II WŚ. Jest to przykre, bo mają szanse stanąć na wysokości zadania, zwłaszcza, że gospodarczo są na tyle silni, żeby te chwilowe problemy szybko zrekompensować.
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam:

ale co niby robi naród niemiecki?

specjalnie się nie przejmuje.

Moim zdaniem to właśnie naród przycisnął rządzących by dali zgodę zgodę na odcięcie od swift

Bardziej forum światowe i napiętnowanie na arenie międzynarodowej, jako rodzynka, który z "niewiadomych" przyczyn, wstrzymuje się od działań. Myślę, że USA również mocno naciska. Boją się pomówienia o współpracę i pośredni współudział w zbrodniach wojennych.
  • Odpowiedz
Z przykrością stwierdzam, że naród niemiecki robi to, co robili ich dziadowie i babki mieszkające nieopodal obozów koncentracyjnych - udają, że nie ma problemu i nikomu nie dzieje się krzywda.

@ciuplowski: p--------z głupoty. Pracuję w DE i rozmawiam z nimi. Wszyscy solidaryzują się w Ukraińcami, wszyscy plują na Putina! Rząd / premier to nie cały naród!
  • Odpowiedz
@piaskun87: ale plują chociaż przez lewe ramię? Solidaryzują się, co to znaczy, w jaki sposób? klikają plusiki, tudzież dają lajki na portalach społecznościowych? W Dublinie ludzie dali jasny przekaz napotkawszy ambasadora FR, w innych krajach wielotysięczne demonstracje, a w Niemczech?
Parędziesiąt, może paręset osób ogółem wyszło na ulicę w proteście przeciw obojętności i bezczynności władz? a tak to normalich, alles klar.
Jeżeli uważasz, że wyrażenie oburzenia w zamkniętym gronie znajomych coś
  • Odpowiedz
Pracuję w DE i rozmawiam z nimi. Wszyscy solidaryzują się w Ukraińcami, wszyscy plują na Putina! Rząd / premier to nie cały naród!

@piaskun87: no właśnie na tym polega problem Niemiec. Ludzie myślą jedno a rząd robi drugie? Mają w dupie, ponarzekają przy piwie po czym i tak zrobią to co władza każe. Ten naród niby taki mądry ale jakoś totalnie pozbawiony kręgosłupa i własnej woli.

Tam powinny być manifestacje
  • Odpowiedz