Wpis z mikrobloga

karton po pizzy jest brudny i najczęściej tłusty, nie nadaje się do recyklingu, tak samo, jak większość opakowań po jedzeniu

@red7000: no nie wiem, w pizzeri której zamawiam pizza jest na takim cienkim papierze oddzielającym od kartonu i potem karton jest idealnie czysty
  • Odpowiedz
Powiedz mi, w którym miejscu na tym ogłoszeniu jest napisane, że chodzi o brudne kartony?

@ostrzyjnoz:

zwłaszcza po pizzy

A w którym miejscu jest napisane, że chodzi o
  • Odpowiedz
@brass: "Zwłaszcza" to słowo klucz. Nie "kartony po pizzy", nie "tylko i wyłącznie brudne kartony", tylko "kartony (zwłaszcza po pizzy)".

Ciekawe, że można z pozoru proste wyrażenie rozumieć na różne sposoby.

• Odpowiedz
koszt produkcji czyli ile zarabia za sztukę spodni szwalnia w jakimś Bangladeszu. Marża to jeszcze coś innego, bo pomiędzy tym Bangladeszem i klientem, są jeszcze koszty transportu, magazynowania, reklamy i utrzymania sklepów oraz pracowników. Nie mniej nikomu się już nie opłaca naprawianie rzeczy, więc są wyrzucane.

@oficjalniemartwa: używasz nieprecyzyjnego określenia, na dodatek nieprawidłowo.

Nie wiem czemu tak cię boli segregacja. Jedyny twój argument, to że są gorsze przypadki. Ale to że Szumowski
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ostrzyjnoz: nawet jak zadzwonisz dwa razy do urzędu to usłyszysz dwie różne odpowiedzi xD z tym sortowaniem to jest taki cyrk, że musiałbyś wyryć na pamięć książke, a i tak bedzie zle. Paranoja.
  • Odpowiedz