Wpis z mikrobloga

A i wszelkie metalowe zakrętki i dekielki od szklanych butelek czy słoików wpieprzam również do szkła. Przecież i tak tam elektromagnesem tam zbierają i tak. A jak wrzucę taką metalową zakrętkę do zmieszanych to pozostanie tam na zawsze bo tych tak nie przeczesują elektromagnesami. A jak uczą ludzi? Ano by wrzucać łatwo odzyskiwalne ze szklanej linii sortowniczej metalowe zakrętki do zmieszanych gdzie większość nie zostanie odzyskana. Sortowanie śmieci to jedna wielka ściema.
@xaliemorph u nas w mieście metalowe zakrętki ida do plastikow a nie do zmieszanych, bo tam metal zostanie przebrany z plastikowych i aluminiowych odpadow
@ostrzyjnoz: Te kosze do segregacji to jest #!$%@? taki rak jakby każdy plastik był okrągłą butelką, a każdy papier płaską gazetą. Ja się nie #!$%@?ę i jak karton nie wchodzi (a prawie każdy karton, który był paczką jest za duży) to po prostu rzucam koło kosza i liczę, że dożyję dnia, kiedy ktoś się #!$%@? w głowę i wpadnie, że rozmiary tych otworów są z cipy. Z plastikami z resztą robię
Pobierz radziuxd - @ostrzyjnoz: Te kosze do segregacji to jest #!$%@? taki rak jakby każdy pl...
źródło: comment_1642359539RYje5PXMGr1UhJhmfssjHd.jpg
a przynajmniej ja mam jakieś szczęście do wysyłających, którzy chyba dopychają paczki po prostu zawartością domowego kosza na smieci. Puste opakowania po różnościach, plastikowe butelki...

@Jarek_P:
O popatrz, kupowałeś coś ode mnie?
Co robisz z dużymi kartonami?

@ostrzyjnoz: rwę na mniejsze kawałki i wrzucam do worka/kosza na papier, jak cywilizowany człowiek ¯\_(ツ)_/¯ oczywiście zwykły, "suchy" karton, bo wszelkie opakowania po różnych rzeczach są pokryte folią, nadrukami itd i nie nadają się już do papierów
jak chcą żebym poprawnie segregował, to niech mi na każde opakowanie nakleją naklejkę, gdzie mam to wyrzucić

@s3mpaaj: Ale z naklejką to już zmieszane niezależnie od tego co to, bo naklejki trzeba podobno odklejać przed wyrzuceniem kartonu czy butelki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

I dlatego mam #!$%@? - nie #!$%@? żarciem karton do papieru, plastiki do plastików, reszta do zmieszanych i elo. Nie będę marnował wody na