Aktywne Wpisy
Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
#kredythipoteczny #inflacja #gospodarka #bekazpisu #ekonomia
@niepodszywamsiepodbiauka: W których krajach nie występuja?
@Issac: Gdzie tu widzisz jakąś niezgodność? Ja na pierwszy rzut oka widzę że wszystkie stawki i kwoty się zgadzają, chociaż sam wzrost z 2,5 na 5,29 jest jakiś dziwnie wysoki, WIBOR nie wzrósł aż o 2,79 ale niewiele mniej, więc może mieć jakieś 0,1 - 0,4 podwyższenia wynikające z innych zapisów umowy. No ale reszta wzrostu wynika z wiboru no i kwoty się zgadzają - skoro oprocentowanie
@niepodszywamsiepodbiauka: Finlandia, Szwecja to sa normalne kraje czy nie? Bo tam również większośc kredytów jest na zmiennej stopie dawana.
Ogólnie się zgadzam z tym co piszesz, w sensie, że oferta kredytów o stałej stopie jest
@Syn_Tracza: a zastanów się w jakich walutach ich udzielają, bo na pewno nie w niestabilnej złotówce
@niepodszywamsiepodbiauka:
@niepodszywamsiepodbiauka: otóż to. To są dorośli ludzie, którzy mają prawo podejmować decyzje o swoim zybiu. Czemu są traktowani jak dzieci kiedy wyjdzie ich głupota? Niech giną, mogę się zaopiekować ich mieszkaniem po dobrej obniżce ceny.
@Janusz_z_Rivii: @Kotlet_Rybny: Bo (z winy regulacji) nie ma rynkowej alternatywy. Frankowicze wygrywają ponad 95% spraw, więc coś jest na rzeczy.
@niepodszywamsiepodbiauka: XDDD GIŃCIE!!! XDDD
@Sszymon: Przecież napisała że jest w okresie karencji, czyli spłaca same odsetki, gdyż zapewne nie zostały wypłacone jeszcze wszystkie transze kredytu. Przy oprocentowaniu 2,5 to jest 743 zł a po wzroście oprocentowania na 5,29 to jest 1570 zł czyli wszystko OK, dwukrotny wzrost oprocentowania skutkuje dwukrotnym wzrostem odsetek.
Potem pisze o racie docelowej, czyli
Komentarz usunięty przez autora
@Syn_Tracza: Myślisz że takiemu PiSowi potrzebni niezależni i świadomi obywatele?
Nie rozumiem wykopkow cisnacych beke z ludzi ktorzy chcieli miec wlasne mieszkanie, wzrosty na racie o tyle % to sa jakies jaja, dobrze ,ze wyjechalem z tego chorego kraju
@Syn_Tracza: mam kredyt w UK na staly %, nie wyobrazam sobie zeby mi rata skoczyla x3
Z tego co czytam tutaj w komentarzach,
@Syn_Tracza: no tak, chłopak 16 lat z pasją będzie chlonal wiedzę o składowych kredytu hipotecznego, kiedy wydaje mu się, że mieszkanie będzie kupował za jakieś 64 lata i to za gotówkę, bo za 3 lata będzie milionerem.
To nie jest coś, czym warto truć głowy nastolatków, bo już teraz na wykopie znajdziesz sto wpisów o
@Shatter: Pewnie też z pasją nie chłonie nierówności, ale to nie oznacza, że nie powinno się uczyć podstaw matematyki
A ja miałem podstawy przedsiębiorczości i cała jedna lekcja jest przewidziana na wypełnianie pitu.
Ale to ty piszesz ze powinni uczyć się akurat kredytów hipotecznych w szkole xd a szkoła daje ci narzędzia do
@Kadet20: czuję że onlyfans i inne portale będą miały wkrótce sporo nowych twarzy xD
@Ko_Otu: W racie 2060 zł również same odsetki wzrosły ponad dwukrotnie w stosunku do raty 1523 zł. To, że rata nie wzrosła aż o taką kwotę wynika ze specyfiki rat równych - w przypadku wzrostu oprocentowania kwota kapitału w ratach początkowych maleje ale w