Aktywne Wpisy

JanDzbanPL +57
Scifun założył patronite w celu szybszej produkcji materiałów i od tego czasu nic nie opublikował. W ciągu roku opublikował tylko jeden film o Titanie podzielony sprytnie na 3 filmiki - jeszcze przed założeniem patronite. 50k miesięcznie, 320k łącznie za nic. W ogóle mnie to nie dziwi że Polacy kupują pizzę z serem po 60zl ( ͡° ͜ʖ ͡°) #polskiyoutube #scifun
źródło: 1000019588
Pobierz
https://www.youtube.com/watch?v=mJxbSDpTUWc
Rumuński Pies użył mikrofonu w odpowiedzi na film #snakeiter XDDD
#kiszak
Rumuński Pies użył mikrofonu w odpowiedzi na film #snakeiter XDDD
#kiszak

#nasa #linux
@dyskutek2: Że niema? Że nie działają? A gdzieś ty to wyczytał? We wspomnieniach Juliusza Cezara z wojny galijskiej? Żebym nie sprawdził, że jeden z popularnych programów na PPA jest od 2014.
@dyskutek2: Które? SMPlayer? Libreoffice, Filezilla, Brave, Pidgin, Geogebra, Gimp, Inkscape, Blender, LazPaint, Firefox, Chrome/Chromium, VLC?
@dyskutek2: ... jeżeli użyłeś właściwego nośnika instalacyjnego.
@dyskutek2: NIE WIDZIAŁEM, ani tej tabelki, ani się nigdy nie zastanawiałem przy zakupie sprzętu, czy będzie działać, bo działa.
Ale możesz pobrać binarkę i rozpakować gdzie bądź, a /ścieżka/do/waterfox ZADZIAŁA ZAWSZE.
@dyskutek2:
@ly000: Wsparcia czego? Szprzęty od lat są standardowe. Kupujesz drukarkę, podłączasz do maka czy liny (nie wiem jak pod windą) i działa, bo CUPS działa. Jak są potrzebne "dodatkowe stery" to CUPS je instaluje. 3 dni temu sprawdzałem.
@ly000: A co Win ma wsparcie dla Waylanda? I co ludzie masowo NIE KUPUJĄ kompów z Windą?
@ly000: już raz pisałem
@ly000: NASA używa linuksów. NSA też. Departament Obrony. Google. Microsoft. Boeing. Dassault. Airbus. Armia i żandarmeria francuska. ... ... ...
@ly000: Nie mam. Używa się takiej, a. takiej kompilacji do binarki, która akceleruje.
@ly000: NASA o tym wie?
@ly000: I wszystko jest OK. Nawet z Ubuntu można se zrobić samemu rolling release w kilka klików.
@ly000: Zmień okulistę.
@dyskutek2: Bo wszystko działa. A jak nie działa to można naprawić. Pod Windą, jak nie działa, to nie działa i nie będzie działać i dlatego w MS pracują na linuksach.
Nie obsługuje się tak samo jak Win. Żaden system nie jest zamiennikiem Wim. Ani Win żadnego innego systemu. Wszystkie systemy, poza Win, obsługuje się tak samo, Win odwrotnie.
@dyskutek2:
Bo babcia nie jest dwutygodniowym chackierem i prędzej jej kondensatory wybuchną, jak raz postawione Ubuntu zdechnie.
@dyskutek2:
... w codziennym wciskaniu juzerowi bloatu i adware.
@dyskutek2:
i masz zmodernizowane pół linuksowego systemu.
@dyskutek2:
@dyskutek2: Nie uważasz, że coś pomieszałeś?
@dyskutek2: Nie, pod Win WIELE rzeczy NIE DZIAŁA i NIE BĘDZIE działać (dlatego w MS pracują na linuksach). A konfiguracja Win to śmiech (już nawet nie to, że nie wiadomo jak, bo system zamknięty, a to, że system ma wyższe uprawnienia od roota/admina).