Aktywne Wpisy

urarthone +796
News dnia to...
- Morawiecki będzie próbował utworzyć rząd 27.7% (873)
- Wyrzucenie 4 zawodników z U17 chwilę przed MŚ 3.5% (110)
- Znaleziono ciało poszukiwanego zabójcy 6-latka 9.3% (293)
- ZEA wysłały szpital do Gazy 1.0% (32)
- Złodziej książek z USA 4.3% (136)
- Microsoft chciał zaoszczędzić na pracownikach 1.7% (52)
- Turyści z Hiszpanii wracają ze sraczką 3.9% (123)
- Zrobił pranie sąsiadce, kiedy jej nie było 48.6% (1532)
Kredo_Asasynow +420
Chcecie ciekawą bombę?
Niejaka BEVERLY, która dodzwoniła się do CAGE by zaatakować Wardęgę to nie kto inny, jak żona Krzysztofa Rozpary.
Nie wierzycie? Porównajcie sobie jej głos z dzisiejszego programu do tego filmu, gdzie państwo Rozpara pokazują swoją rezydencję.
https://youtu.be/MjkGXjsCjII?si=L1_YEFZ2A3ApzpCq
Czy to nie dziwne, że żona jednego z właścicieli, która przy okazji jest głównym medykiem podczas gal (a powiedziała, że nie jest powiązana z federacją - kłamczuszek) atakuje zawodnika z main eventu?
Niejaka BEVERLY, która dodzwoniła się do CAGE by zaatakować Wardęgę to nie kto inny, jak żona Krzysztofa Rozpary.
Nie wierzycie? Porównajcie sobie jej głos z dzisiejszego programu do tego filmu, gdzie państwo Rozpara pokazują swoją rezydencję.
https://youtu.be/MjkGXjsCjII?si=L1_YEFZ2A3ApzpCq
Czy to nie dziwne, że żona jednego z właścicieli, która przy okazji jest głównym medykiem podczas gal (a powiedziała, że nie jest powiązana z federacją - kłamczuszek) atakuje zawodnika z main eventu?

#nasa #linux
@By_strzyc: a to jest akurat dowód anegdotyczny
@Elnath: @ly000: Akurat w NASA, korzystają z różnych distro linuksa. Od RHEL i pochodnych po jakieś ubuntu. Wielokrotnie było info, że korzystają np thinkpadów z debianem albo z ubuntu na stacji. Filmik i fota:
https://yewtu.be/watch?v=pTydlh8ifoA
@Elnath: ale w kosmos na dragonach lata już linux bo
@ly000: (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@ly000 coś gdzieś usłyszał 10 lat temu i do tej pory powtarza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kryspin013: ten "linux" wygląda jak windows.
@bruuh: przekonałem się na własnej skórze. instalujecie linuxy na 10 letnich złomach tylko po to, aby chodziły trochę szybciej. a spróbujcie zainstalować go na współczesnym sprzęcie za minimum 10 k, najlepiej z kartą nvidia i mniej standardowymi peryferiami niż klawiatura i myszka logitecha za 50 zł, to wtedy będzie widać różnicę w
jak tam wayland na tym twoim RTX3070? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak tam input lag? jak tam akceleracja sprzętowa w przeglądarce?
@bruuh: rtx3070 do heores 3? bo w mało które współczesne tytuły na tym linuksie pograsz.
Nie zliczę ile razy miałem problemy z apdejtami windy które sprawiały problemy z różnymi funkcjonalnościami systemu xD
Albo jak osrantio po zmianie karty sieciowej z wbudowanej w mobo na PCI nie mogłem aktywować swojego systemu z używanego dotychczas klucza OEMowego i nawet support ms nie był mi w stanie pomóc xD
Akceleracja sprzetowa działa bardzo fajnie, wszystko jest dużo płynniejsze niż na windows gdzie się potrafi kursor myszy zacinać jak odpalasz aplikacje na tym kompie za 10k ;)
a beta testerem żadnym nie jestem bo arch używa stabilnych branchy, znowu jakieś
@bruuh: ja miałem mx master 3 na linuksie. jak tam konfiguracja myszki? nie ma wygodne panelu i trzeba używać czegoś w stylu: https://github.com/PixlOne/logiops, żeby móc przypisywać klawisze, czy konfigurować scrolla?
@ly000: dżizas, nie ten link mi się wkleił
potrafisz wymienić chociaż jedną wade linuxa czy dalej będzie pokazywał swój kompletny brak kompetencji w temacie? bo jak potrzebujesz argumentów do kolejnej dyskusji to ja ci moge podać kilka wad żebyś nie wyszedł na totalnego debila następnym razem
@Piesa: mam dwa problemy:
1. stabilność najpopularniejszych linuxowych środowisk graficznych (KDE, Gnome), która jest kijowa, gorsza niż Windowsa. sprawdzone empirycznie. są zlagowane (np. przesuwając okno, okno podąża za kursorem, a nie przesuwa się równo z nim) i często się wywalają (zwłaszcza KDE).
@bruuh: nie istnieją.
potrafisz wymienić chociaż jedną wade windowsa czy dalej będzie pokazywał swój kompletny brak kompetencji w temacie?