Aktywne Wpisy

urarthone +796
News dnia to...
- Morawiecki będzie próbował utworzyć rząd 27.7% (873)
- Wyrzucenie 4 zawodników z U17 chwilę przed MŚ 3.5% (110)
- Znaleziono ciało poszukiwanego zabójcy 6-latka 9.3% (293)
- ZEA wysłały szpital do Gazy 1.0% (32)
- Złodziej książek z USA 4.3% (136)
- Microsoft chciał zaoszczędzić na pracownikach 1.7% (52)
- Turyści z Hiszpanii wracają ze sraczką 3.9% (123)
- Zrobił pranie sąsiadce, kiedy jej nie było 48.6% (1532)
Kredo_Asasynow +420
Chcecie ciekawą bombę?
Niejaka BEVERLY, która dodzwoniła się do CAGE by zaatakować Wardęgę to nie kto inny, jak żona Krzysztofa Rozpary.
Nie wierzycie? Porównajcie sobie jej głos z dzisiejszego programu do tego filmu, gdzie państwo Rozpara pokazują swoją rezydencję.
https://youtu.be/MjkGXjsCjII?si=L1_YEFZ2A3ApzpCq
Czy to nie dziwne, że żona jednego z właścicieli, która przy okazji jest głównym medykiem podczas gal (a powiedziała, że nie jest powiązana z federacją - kłamczuszek) atakuje zawodnika z main eventu?
Niejaka BEVERLY, która dodzwoniła się do CAGE by zaatakować Wardęgę to nie kto inny, jak żona Krzysztofa Rozpary.
Nie wierzycie? Porównajcie sobie jej głos z dzisiejszego programu do tego filmu, gdzie państwo Rozpara pokazują swoją rezydencję.
https://youtu.be/MjkGXjsCjII?si=L1_YEFZ2A3ApzpCq
Czy to nie dziwne, że żona jednego z właścicieli, która przy okazji jest głównym medykiem podczas gal (a powiedziała, że nie jest powiązana z federacją - kłamczuszek) atakuje zawodnika z main eventu?

#nasa #linux
@ly000: XD
wiesz ty coś o jednym albo drugim systemie? brzmisz jak jakiś dzieciak któremu tata przez ramie pokazał jedno i drugie ¯\_(ツ)_/¯
koniec tej dyskusji bo szkoda czasu na ciebie
1. Idk, ja przy dość długim używaniu obu rozwiązań, windowsa i Linuxa nie zauważyłem u siebie różnicy między nimi.
2. Nie wspieranego natywnie sprzętu jest już w sumie dość mało, a jeśli nawet coś się trafia to praktycznie zawsze są zamienniki oprogramowania oferowane przez community, często w sumie lepsze niż oficjalne, jak np Piper wymieniony już wyżej przez co end user nie cierpi na niczym (jeśli tylko umie googlować ( ͡
@Kryspin013: ok, ubuntu przeleciał się samolotem. masz jakieś konkretniejsze źródło? gdzie i w jaki sposób dokładniej wykorzystują ten system? bo ten film wygląda trochę na reklamę. z linuxa pewnie korzystają, ale trudno mi uwierzyć, że wysyłają laptopy w kosmos ze zwykłym ubuntu.
@Piesa: do mojej myszki mx master 3 nie ma takiego pipera. jest
@ly000: Czytałem o debianie latata temu. Jakieś przykłądowe źródło:
https://osworld.pl/linux-w-kosmosie-czyli-jak-nasa-wykorzystuje-open-source/
Na ich stronie też znajdziesz fotki z linuksami (na ziemi) jak korzystają z tego na desktopie:
https://www.nasa.gov/centers/ames/images/content/267374main_DPLR_Software_1.JPG
Więcej czasu nie
(-‸ლ)
Łap screen z listy urządzeń wspieranych przez Piper
nie wiem po jakiego kija udajesz, że nie ma problemu ze wsparciem urządzeń na linuksie. tylko się błaźnisz (-‸ლ)
poniżej screen z aplikacji producenta:
@ly000: ale żeś się zesrał na kilka komentarzy. Serio masz bóldupy o jakąś gejmingową myszkę w linuksie do której PRODUCENT NIE WYPUŚCIŁ OFICJALNIE SOFTU. Ty jesteś normalny? @bruuh: ma rację, że brzmisz jak dzieciak xD
@ly000: Jak nie istnieją?
fanboye apple to jest nic w porównaniu do fanboyów linuxa . macie klapki na oczach i nie przyjmujecie żadnej krytyki. system idealny, wszystko jest jak
@ly000: ? Aż zacytuję twój pierwszy komentarz w tym wątku. Fotka niżej.
@ly000: Ziom, przeczytałem twoje komentarze od początku do teraz i pokazujesz tu tylko ignorancję którą ci panowie wyżej udowodnili. A by czepiać się, że funkcje jakiejś konsumenckiej myszy nie działają bez oficjalnego softu to trzeba być po prostu, cóż:
@
@Piesa: no ale to nadal jest rzecz, która jest zaliczana do wad używania systemu Linux i zrzucanie winy na producentów jest bronieniem go na siłę. Przecież mówimy o systemie używanym na co dzień.
@ly000: trzeba było wspomnieć o czytnikach linii papilarnych
@dyskutek2: No ale gdzie widzisz winę jak nie po stronie prodcuentów? W linuksie i tak już społeczność robi zajebistą robotę z pisaniem własnych sterowników do sprzętu czy softu użytkowego. Przykład masz wyżej z jakimś softem do obsługi gejmingowych logitechów.
@dyskutek2: Wut? Po pierwsze ja nie jestem gwarantem żadnych cech tego systemu - to raz. Dwa, że odwalasz srogiego fikołka: te desktopowe distra Linux-a to nie jest system, który ma na siebie zarabiać więc traktowanie tego jak komercyjny produkt jest dziwne. Jedyna opcja gdzie bóldupy byłby usprawiedliwiony to jakbyś kupił lapka z linuksem i coś by tam
ej, to w końcu mogę się czepiać braku wsparcia czy nie? bo już nie wiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Kryspin013: no dobra, to teraz dopiero się zesram.
@Kryspin013: czy ktoś mówi o tobie? Mówię o ogóle. Społeczność Linuksa gorąco zachęca