Aktywne Wpisy

MrBeast +461
XD Zawsze kisnę z ludzi co rzucają te słowa ale żeby prezydent Warszawy nie wiedział co mówi?
#warszawa
#warszawa

Borealny +64
To jest #!$%@? #!$%@?, że od następnego roku już nie pograsz w gry na steamie jeśli nie masz Windows 10 lub 11. Przecież to nie są aż takie stare systemy. Pójdą zapewne w ta samą stronę co EA z ich zasranym EA App, czyli telemetria i szpiegowanie na każdym kroku.
Oczywiście wszystko wyjaśniają kwestią bezpieczeństwa. Wujek Sam pewnie też zachwycony że branża gier tak się przed nim płaszczy i będzie dostarczać danych
Oczywiście wszystko wyjaśniają kwestią bezpieczeństwa. Wujek Sam pewnie też zachwycony że branża gier tak się przed nim płaszczy i będzie dostarczać danych

#nasa #linux
@ly000: Oprogramowania portowanego na windowsa? Okular, calibre, krita.
Gówniany soft pod windowsem? Notatnik, który się do niczego nie nadaje, przestarzały explorer. Narzędzia do zarządzania systemem jak przystawóki administracyjne pamiętają czasy windowsa me np menedżer urządzeń, regiedit, usługi nie zmieniły się od kilkunastu lat. Głupie "Usługi" nie mają nawet filtra przeszukiwania. To jest tragedia.
@ly000: WSL nie ma dostepu
nie, do tego pierwszego nie ma dobrej alternatywy, bo to dedykowana funkcjonalność tej myszy. a do drugiej funkcjonalność, to nie wiem czy jest jakiś program na linusksa który to emuluje.
@ly000: możesz mi w końcu wyjaśnić co to za magiczna funkcjonalnośc której nie można ustawić pod linuxem za pomocą np. imwheel? przekleiłeś ze strony x-kom jakiś marketingowy bełkot z którego nic nie wynika
@Kryspin013
@ly000
@bruuh
@walenty-merkel
@dyskutek2
Wiedziałem że wywołam fajna dyskusje ale panowie święta są luzujemy gacie ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡º ͜ʖ͡º)
@Kryspin013: chodziło mi o oprogramowanie z linuxa, którego nie odpalisz na windowsie.
@Elnath: nie w środku wojny. teraz się #!$%@?.
https://fdossena.com/?p=wined3d/index.frag
XD
@Elnath: przecież takie dyskusje nakazuje polska tradycja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
sprawdziłem te programy i wszystkie mają instalatory na windowsa.
ok, mogę ci przyznać rację, że muzealne gry mogą lepiej działać na linuksie, nawet nie chce mi się tego sprawdzać, bo się
@ly000: a derp głowa mnie #!$%@? i źle przeczytałem. No jest masa softu, którego pod windowsa nie ma. Przykłady tego użytkowego:
foliate, agregatory gier jak gamehub czy lutris, lunksowe menedżery plików. Wszelkiego rodzaju rzeczy stojące niskopoziomowo jak wirtualizacja z bezpośrednim dostępem do sprzętu (pci-e passthrough). To jest też powód powstania
Żadnego problemu, im NOWSZY sprzęt, tym lepiej.
Karty Nvidia (i Realteka) używam pod Ubuntu, Debiane i Fedorą od 14 lat.
Nie istnieją "mniej standardowe"
Z tym, że Okular i Krita najpierw instalują na Win KDE. Są takie "natywne" bez narzutów jak MSO pod Wine.
Calibre też dociąga całą maszynę pytonową.
PS Jak chcesz wiedzieć, czego na zabytkowym Win nie można i nie będzie można, to zadzwoć do
1. Na stronie Nvidii masz, która seria czipów jest obsługiwana przez który strerownik. Schodzisz w dól ze sterami.
2. Instalujesz w terminalu i wiesz, czy coś nie pykło z dkms i kernelem. Schodzisz w dól z kernelem
@Bardzo_Wsciekla_Mebloscianka:
@Elnath: Ty nie, ty zmień.
@ly000: solaar
@ly000:
Są jeszcze inne objawy, ale to nie jest opis "niestabilności" DE. Nawal Win do rejestru śmieci, a będziesz miał to samo, nawet wtedy, kiedy system nic nie robi.
@ly000: NIE ISTNIEJE, to bajka.
@ly000: Wszędzie.