Wpis z mikrobloga

używałem Manjaro długi czas nie było żadnych problemów ze stabilnością

@By_strzyc: a to jest akurat dowód anegdotyczny

oczywiście, że tak. linux na desktopy to niestabilne gówno.

@Elnath: @ly000: Akurat w NASA, korzystają z różnych distro linuksa. Od RHEL i pochodnych po jakieś ubuntu. Wielokrotnie było info, że korzystają np thinkpadów z debianem albo z ubuntu na stacji. Filmik i fota:

https://yewtu.be/watch?v=pTydlh8ifoA
Pobierz Kryspin013 - > używałem Manjaro długi czas nie było żadnych problemów ze stabilnością...
źródło: comment_1640439198KHKVlefBTIDesgcS49MftV.jpg
coś gdzieś usłyszał 10 lat temu i do tej pory powtarza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@bruuh: przekonałem się na własnej skórze. instalujecie linuxy na 10 letnich złomach tylko po to, aby chodziły trochę szybciej. a spróbujcie zainstalować go na współczesnym sprzęcie za minimum 10 k, najlepiej z kartą nvidia i mniej standardowymi peryferiami niż klawiatura i myszka logitecha za 50 zł, to wtedy będzie widać różnicę w
@bruuh:
jak tam wayland na tym twoim RTX3070? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak tam input lag? jak tam akceleracja sprzętowa w przeglądarce?

do gier,

@bruuh: rtx3070 do heores 3? bo w mało które współczesne tytuły na tym linuksie pograsz.
@bruuh: o chryste, arch linux. gorsze syfu wybrać nie mogłeś wybrać. dosłownie zrobiłeś zrobiłeś z siebie alpha testera na prywatnym sprzecie. chociaż nie próbuj zaktualizować systemu bo może nie wstać.
@ly000 xD
Nie zliczę ile razy miałem problemy z apdejtami windy które sprawiały problemy z różnymi funkcjonalnościami systemu xD
Albo jak osrantio po zmianie karty sieciowej z wbudowanej w mobo na PCI nie mogłem aktywować swojego systemu z używanego dotychczas klucza OEMowego i nawet support ms nie był mi w stanie pomóc xD
@ly000: po co mi Wayland jak X11 działa bez problemu, zrobią stabilną wersje to się przesiądę, lepiej powiedz mi jak tam reklamy i candy crush w pasku start na twoim windowsie?
Akceleracja sprzetowa działa bardzo fajnie, wszystko jest dużo płynniejsze niż na windows gdzie się potrafi kursor myszy zacinać jak odpalasz aplikacje na tym kompie za 10k ;)
a beta testerem żadnym nie jestem bo arch używa stabilnych branchy, znowu jakieś
@ly000: słabo szukasz w google, konfiguracja bardzo wygodna w piper bez zbędnego szajsu od logitecha

potrafisz wymienić chociaż jedną wade linuxa czy dalej będzie pokazywał swój kompletny brak kompetencji w temacie? bo jak potrzebujesz argumentów do kolejnej dyskusji to ja ci moge podać kilka wad żebyś nie wyszedł na totalnego debila następnym razem
Pobierz bruuh - @ly000: słabo szukasz w google, konfiguracja bardzo wygodna w piper bez zbędn...
źródło: comment_1640442828b0E53pHJYtpXKJGvLr3Mi4.jpg
czyli masz problem nie z systemem, a z tym, że z racji małej popularności nie wszyscy wypuszczają na niego swój soft? ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Piesa: mam dwa problemy:
1. stabilność najpopularniejszych linuxowych środowisk graficznych (KDE, Gnome), która jest kijowa, gorsza niż Windowsa. sprawdzone empirycznie. są zlagowane (np. przesuwając okno, okno podąża za kursorem, a nie przesuwa się równo z nim) i często się wywalają (zwłaszcza KDE).
lepiej powiedz mi jak tam reklamy i candy crush w pasku start na twoim windowsie?

@bruuh: nie istnieją.
potrafisz wymienić chociaż jedną wade windowsa czy dalej będzie pokazywał swój kompletny brak kompetencji w temacie?