Aktywne Wpisy

OldTimer11 +56
Moja różowa ogląda cały sezon od początku i przed chwilą zwróciła mi uwagę na rzecz, która CHYBA została tu przegapiona. W 4 odcinku gdy weszła Luśka to przy stole zapytała ona Szczocha skąd jest i on odpowiedzial że z Łodzi. Łucja na to, że mają wspólnych znajomych z kortów tenisowych. Na te słowa Szczoch dosłownie zamiera.
Może Lucy go kojarzy z reala. Może wie jaka jest prawda na temat szczochowego życiorysu, a
Może Lucy go kojarzy z reala. Może wie jaka jest prawda na temat szczochowego życiorysu, a

#nasa #linux
@By_strzyc: a to jest akurat dowód anegdotyczny
@Elnath: @ly000: Akurat w NASA, korzystają z różnych distro linuksa. Od RHEL i pochodnych po jakieś ubuntu. Wielokrotnie było info, że korzystają np thinkpadów z debianem albo z ubuntu na stacji. Filmik i fota:
https://yewtu.be/watch?v=pTydlh8ifoA
@Elnath: ale w kosmos na dragonach lata już linux bo
@ly000: (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@ly000 coś gdzieś usłyszał 10 lat temu i do tej pory powtarza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kryspin013: ten "linux" wygląda jak windows.
@bruuh: przekonałem się na własnej skórze. instalujecie linuxy na 10 letnich złomach tylko po to, aby chodziły trochę szybciej. a spróbujcie zainstalować go na współczesnym sprzęcie za minimum 10 k, najlepiej z kartą nvidia i mniej standardowymi peryferiami niż klawiatura i myszka logitecha za 50 zł, to wtedy będzie widać różnicę w
jak tam wayland na tym twoim RTX3070? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak tam input lag? jak tam akceleracja sprzętowa w przeglądarce?
@bruuh: rtx3070 do heores 3? bo w mało które współczesne tytuły na tym linuksie pograsz.
Nie zliczę ile razy miałem problemy z apdejtami windy które sprawiały problemy z różnymi funkcjonalnościami systemu xD
Albo jak osrantio po zmianie karty sieciowej z wbudowanej w mobo na PCI nie mogłem aktywować swojego systemu z używanego dotychczas klucza OEMowego i nawet support ms nie był mi w stanie pomóc xD
Akceleracja sprzetowa działa bardzo fajnie, wszystko jest dużo płynniejsze niż na windows gdzie się potrafi kursor myszy zacinać jak odpalasz aplikacje na tym kompie za 10k ;)
a beta testerem żadnym nie jestem bo arch używa stabilnych branchy, znowu jakieś
@bruuh: ja miałem mx master 3 na linuksie. jak tam konfiguracja myszki? nie ma wygodne panelu i trzeba używać czegoś w stylu: https://github.com/PixlOne/logiops, żeby móc przypisywać klawisze, czy konfigurować scrolla?
@ly000: dżizas, nie ten link mi się wkleił
potrafisz wymienić chociaż jedną wade linuxa czy dalej będzie pokazywał swój kompletny brak kompetencji w temacie? bo jak potrzebujesz argumentów do kolejnej dyskusji to ja ci moge podać kilka wad żebyś nie wyszedł na totalnego debila następnym razem
@Piesa: mam dwa problemy:
1. stabilność najpopularniejszych linuxowych środowisk graficznych (KDE, Gnome), która jest kijowa, gorsza niż Windowsa. sprawdzone empirycznie. są zlagowane (np. przesuwając okno, okno podąża za kursorem, a nie przesuwa się równo z nim) i często się wywalają (zwłaszcza KDE).
@bruuh: nie istnieją.
potrafisz wymienić chociaż jedną wade windowsa czy dalej będzie pokazywał swój kompletny brak kompetencji w temacie?