Aktywne Wpisy
akro81 +738
Mój post na mikroblogu dotyczący zwandalizowania Toyoty Celiki 5 generacji przez łódzkich studentów podczas Juwenaliów PŁ mający 1200 plusów i realny wpływ na możliwości odszukania sprawców tego zdarzenia został usunięty. Prawdopodobnie dlatego, że studenci zostali tam nazwani przeze mnie w sposób niewulgarny, choć w pewnym sensie obraźliwy.
Ok, rozumiem, emocje delikatnie mnie poniosły, choć i tak starałem się ważyć na słowa. Trudno, żeby nie poniosły przy takiej sytuacji, ale na przyszłość będę
Ok, rozumiem, emocje delikatnie mnie poniosły, choć i tak starałem się ważyć na słowa. Trudno, żeby nie poniosły przy takiej sytuacji, ale na przyszłość będę
źródło: toyota
Pobierz
affairz +269
KOCHANIII (zachrypniętym głosem jak Pani Seneszyn)
Jeśli Marszałek @mickpl nie wróci (a towarzysz prowadzący Białkov robi wszystko, żeby nie wrócił) będziemy musieli wybrać nowego marszałka. Chciałbym nieskromnie zaproponować swoją skromną kandydaturę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poniżej moje główne atuty, poparte załączonym listem referencyjnym od poprzedniego pracodawcy:
- jestem wytrwały, zajmuję się tym
Jeśli Marszałek @mickpl nie wróci (a towarzysz prowadzący Białkov robi wszystko, żeby nie wrócił) będziemy musieli wybrać nowego marszałka. Chciałbym nieskromnie zaproponować swoją skromną kandydaturę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poniżej moje główne atuty, poparte załączonym listem referencyjnym od poprzedniego pracodawcy:
- jestem wytrwały, zajmuję się tym
źródło: rentierz
Pobierz

#nasa #linux
@ly000: Nie odwracaj kota ogonem. Ty się przyczepiasz o coś o co osoby postronne pracujące nad oprogramowaniem nie mogą mieć wpływu bez wsparcia producenta lub poświęcenia dużej ilości czasu na reverse enginering.
Realne przykładowe problemy pod linuksem wynikające jeszcze z braku oprogramowania tego to ze sprzętem to np brak obsługi
@Kryspin013: poza tobą, w tym wątku jest wiele innych osób. przeczytaj sobie odpowiedzi innych, w szczególności
@bruuh. nikt nie potrafił przyznać mi racji w żadnym stopniu, tylko
źródło: comment_1640464742znGMy0OcjHMnhJ7EymiGzV.jpg
Pobierz@ly000: G---o znajduje się najczęściej między fotelem a ekranem... a. przynajmniej d--a.
@ly000: czego? albo coś o-------ś z tłumaczeniem ale nie wiem o co ci chodzi
@ly000: O to:
https://pl.if-koubou.com/articles/how-to/how-to-get-rid-of-suggested-apps-like-candy-crush-in-windows-10.html
Sparafrazuję ciebie. "Gdyby takich problemów nie było to by nie powstawały artykuły". Gorsze jest to, ze to g---o wróciło mi dwa razy w VM'ce (win10 pro w tamtym roku). Jeszcze gorsze jest to, że są aplikacje UWP, których nie da
@ly000: W produkcji, np. w NASA, NIGDY nie używa się rolling relise. Używa się aktualizacji bezpieczeństwa i migracji. Oczywiście na serwerach, bo na stacjach są klienty.
@bruuh: inna nazwa to scroll z zapadkami, czy też "Wytrzymałe metalowe kółko przewijania umożliwia zmianę trybu przewijania z błyskawicznego na zapadkowe. Przemierzaj menu w zawrotnym tempie, bez problemów poruszaj się po ekranach wyboru broni i zaklęć, korzystając z przewijania zapadkowego lub dostosowuj powiązania klawiszy z funkcjami ruchu w górę i w dół." (ze strony logitech).
jeżeli to
@Kryspin013: podaj jakiś przykład, z ciekawości
@walenty-merkel: oczywiście, że tak. to był komentarz skierowany w dumnego poświadcza rolling release, u którego wszystko działa, zero błędów. i przypominam, że rozmawiamy o systemach na PC. jak zainstaluje windowsa na swoim PC to nadal mogę rozwijać oprogramowanie pod linuxem.
@bruuh: i teraz uwaga, szok: da się zmieniać czułość przejścia z trybu zapadkowego na tryb ciągły. i co teraz, linuksiarzu? twój program to potrafi, hę? wiedziałeś, że twój scroll ma tryb ciągły (bez zapadek)? mówię to zgodnie co jest napisane tutaj:
"Wytrzymałe metalowe kółko przewijania umożliwia zmianę trybu przewijania
nie wiem po co wracałem do tej dyskusji widzę że twoja wiedza nic się zmieniła względem pare godzin temu