Wpis z mikrobloga

ej, to w końcu mogę się czepiać braku wsparcia, czy nie? bo już nie wiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@ly000: Nie odwracaj kota ogonem. Ty się przyczepiasz o coś o co osoby postronne pracujące nad oprogramowaniem nie mogą mieć wpływu bez wsparcia producenta lub poświęcenia dużej ilości czasu na reverse enginering.

Realne przykładowe problemy pod linuksem wynikające jeszcze z braku oprogramowania tego to ze sprzętem to np brak obsługi
  • Odpowiedz
@Kryspin013: czy ktoś mówi o tobie? Mówię o ogóle. Społeczność Linuksa gorąco zachęca mówiąc, jaki to jest świetny system i wszystko działa, a rzeczywistość jest inna. Jak coś nie działa, to wgraj sobie coś innego albo ustawiaj pierdyliard opcji ręcznie, bo choćby czasami dźwięk jest gorszy na Linuksie. Darmowy czy komercyjny, a promowany jako zamiennik Windowsa, który rzekomo obsługuje się tak samo. Na Wykopie czy Reddicie ciągle są komentarze "zainstalowałem
  • Odpowiedz
@Kryspin013: cieszę się, że w wielu miejscach mi przyznałeś rację. właśnie o to mi chodziło.

K---a gdzie? Nawet tu ci przyznaję rację. Kilka komentarzy wyżej gdzie używałes podobnej narracji też ci przyznałem rację. Czemu tworzysz chochoła, którego atakujesz? xD

@Kryspin013: poza tobą, w tym wątku jest wiele innych osób. przeczytaj sobie odpowiedzi innych, w szczególności
@bruuh. nikt nie potrafił przyznać mi racji w żadnym stopniu, tylko
  • Odpowiedz
@Kryspin013: jeszcze co do candy crush, to naprawdę nie wiem o co z tym chodzi. coś mi się kiedyś obiło o uszy, ale na żadnym komputerze, z którego korzystałem, tego nie miałem. myślę, że to kwestia wersji systemu albo akcpetacji ustawień podczas instalacji. tak samo jak wiele osób odpowiedziało, że wymienione przeze mnie problemy na ich linuxach nie istnieją, bo go nie doświadczyli, tak samo jak mam prawo odpowiedzieć, że
ly000 - @Kryspin013: jeszcze co do candy crush, to naprawdę nie wiem o co z tym chodz...

źródło: comment_1640464742znGMy0OcjHMnhJ7EymiGzV.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ly000: nie, candy crush i inny bloatware z reklamami się instaluje z czystego iso pobranego z microsoft.com i to już od przynajmniej 5 lat, to tylko pokazuje jak mało wiesz
  • Odpowiedz
@bruuh: typie, ty nawet nie wiesz że twoja myszka ma możliwość m. in. konfigurowania grzechotki czego nie zrobisz w tym programiku. przestań ju żrobić z siebie pajaca. ofc. u ciebie wszystko działa idealnie, jak na windowsie, albo lepiej.
  • Odpowiedz
twoja myszka ma możliwość m. in. konfigurowania grzechotki

@ly000: czego? albo coś o-------ś z tłumaczeniem ale nie wiem o co ci chodzi
  • Odpowiedz
jeszcze co do candy crush, to naprawdę nie wiem o co z tym chodzi. coś mi się kiedyś obiło o uszy, ale na żadnym komputerze, z którego korzystałem, t

@ly000: O to:
https://pl.if-koubou.com/articles/how-to/how-to-get-rid-of-suggested-apps-like-candy-crush-in-windows-10.html
Sparafrazuję ciebie. "Gdyby takich problemów nie było to by nie powstawały artykuły". Gorsze jest to, ze to g---o wróciło mi dwa razy w VM'ce (win10 pro w tamtym roku). Jeszcze gorsze jest to, że są aplikacje UWP, których nie da
  • Odpowiedz
czego? albo coś o-------ś z tłumaczeniem ale nie wiem o co ci chodzi

@bruuh: inna nazwa to scroll z zapadkami, czy też "Wytrzymałe metalowe kółko przewijania umożliwia zmianę trybu przewijania z błyskawicznego na zapadkowe. Przemierzaj menu w zawrotnym tempie, bez problemów poruszaj się po ekranach wyboru broni i zaklęć, korzystając z przewijania zapadkowego lub dostosowuj powiązania klawiszy z funkcjami ruchu w górę i w dół." (ze strony logitech).
jeżeli to
  • Odpowiedz
Dla przykładu ja nie narzekam, że na windowsie nie działa dobrze albo wcale oprogramowanie z linuksa, a że np domyślne oprogramowanie jest o kant d--y rozbić, że spora część zamkniętego softu to bubel (stąd m. in. bardzo dużo softu linuksowych DE jest portowana na windowsa),

@Kryspin013: podaj jakiś przykład, z ciekawości

że windowsowy shell to jakiś żart i jest w c--j nielogiczny, że jest ubogi w narzędzia programistyczne i kiepsko
  • Odpowiedz
@ly000: typie teraz to już idiotę z siebie robisz, przecież to jest fizyczna blokada takie sprzęgło do scrolla, przecież to normalnie działa, a bindowanie klawiszy tez normalnie działa moge ustawić na mouse key 5 - 13 i bindować w grach albo przypisać do tego makra bo nie używam tych klawiszy w grach. Co ty bredzisz? Widać że oglądałeś coś na youtubie i robisz tu z siebie eksperta ale niestety twoja
  • Odpowiedz
W produkcji, np. w NASA, NIGDY nie używa się rolling relise. Używa się aktualizacji bezpieczeństwa i migracji. Oczywiście na serwerach, bo na stacjach są klienty.

@walenty-merkel: oczywiście, że tak. to był komentarz skierowany w dumnego poświadcza rolling release, u którego wszystko działa, zero błędów. i przypominam, że rozmawiamy o systemach na PC. jak zainstaluje windowsa na swoim PC to nadal mogę rozwijać oprogramowanie pod linuxem.
  • Odpowiedz
typie teraz to już idiotę z siebie robisz, przecież to jest fizyczna blokada takie sprzęgło do scrolla, przecież to normalnie działa,

@bruuh: i teraz uwaga, szok: da się zmieniać czułość przejścia z trybu zapadkowego na tryb ciągły. i co teraz, linuksiarzu? twój program to potrafi, hę? wiedziałeś, że twój scroll ma tryb ciągły (bez zapadek)? mówię to zgodnie co jest napisane tutaj:

"Wytrzymałe metalowe kółko przewijania umożliwia zmianę trybu przewijania
  • Odpowiedz
@ly000: przecież do takich rzeczy są inne programy na linuxie i uwaga nie wymagają myszy ani softu logitecha więc po co ktoś miałby to wkładać do piper, i co teraz windowsiarzu, chciałbyś mieć takie rzeczy na myszy za 5zł z kiosku? XD co za bot...
nie wiem po co wracałem do tej dyskusji widzę że twoja wiedza nic się zmieniła względem pare godzin temu
  • Odpowiedz