Aktywne Wpisy

Korba112 +19
Byłem dziś u pacjentki. Rocznik 2006. Tak, ten rocznik ma 19 lat. Mamy w karetce zastępczy termometr, pic rel. Czy wyobrażacie sobie, że ona nie wiedziała co to jest i jak go użyć? Pytała czy można przez podkoszulek. Potem była zdziwiona, że coś jej pika pod pachą...
Czy ja jestem taki stary czy to młodzież jest tak z-----a?
#999 #ratownikmedyczny #wejsciesilowe
Czy ja jestem taki stary czy to młodzież jest tak z-----a?
#999 #ratownikmedyczny #wejsciesilowe
źródło: i-vitammy-control-termometr-elektroniczny
Pobierz
wfyokyga +33
Koszalin podczas szczytu
źródło: temp_file3091361783948528560
Pobierz

W momencie przekroczenia prędkości nawet o 1 km/h system zacznie ograniczać moc silnika oraz informować kierowcę sygnałem dźwiękowym o przekroczeniu prędkości. Urządzenie będzie można wyłączyć przy każdym uruchomieniu pojazdu, ale pojawiły się już propozycje zniechęcające do takiego zachowania. Jedną z nich jest ograniczenie lub odmowa wypłaty odszkodowania dla sprawcy wypadku, w przypadku kiedy kierowca wyłączył system przed podróżą. Ubezpieczyciele mogliby także udzielać rabatu na zawarcie polisy kierowcom korzystającym z aktywnego systemu.
#ciekawostki #motoryzacja
źródło: comment_1635063931yYQaLrTApD3t8jjsvAEBO4.jpg
Pobierz@TheJaster: no już nie mówiąc o tym, że ten system nie będzie przecież przejmował kontroli - będzie tylko informował, co jest wyżej doskonale wyjaśnione XD
źródło: comment_1635075161cbZHC8NskpEY26cUwH3p0h.jpg
Pobierz@Khaine: ja jestem od 15 lat i popieram nowe przepisy.
źródło: comment_1635075557OBDVEDBZTwuli6V2ybscNV.jpg
Pobierz@notoide:
1.
Musisz grzebać kablem w komputerze (ASO nie zezwala na ingerencję w auto samemu). Wiem bo mam ;)
Wyprzedzanie to najniebezpieczniejszy manewr wiec im mniejsza predksoc dozwolona samochodu tym lepiej. Ludzie zaczna distosowywac sie do normalnej jazdy .
Nie moge doczekac sie kwiku posiadaczy nowego bmw
@liga: No do tego to zasadniczo mamy pojazdy uprzywilejowane, nawet niektóre z sygnalizacją świetlną i dźwiękową. Jaki to problem, by takie samochody były wyłączone z tego systemu?
@TenTypZez chodzi o to, że jak wyprzedzasz kogoś jadącego 75km/h na drodze gdzie jest dozwolone 90, to jadąc 100km/h jesteś w stanie zrobić to prawie dwa razy szybciej
@Leithain: Ale popełniasz wtedy wykroczenie drogowe, więc dzisiaj również jest to zakazane. A tak w ogóle, to niewyprzedzanie jest jeszcze szybsze od szybkiego wyprzedzania, bo trwa zero sekund.
@TenTypZez fakt. Jednak czasem takie wykroczenie może uchronić przed wypadkiem. Nawet jeśli mam dużo miejsca, to ten którego wyprzedzam może nagle przyspieszyć. Kierowca z naprzeciwka może jechać dużo za szybko. Na szczęście z tego co pisał @In_bocca_al_lupo nie będzie zupełnej blokady prędkości