Wpis z mikrobloga

Byłem dziś u pacjentki. Rocznik 2006. Tak, ten rocznik ma 19 lat. Mamy w karetce zastępczy termometr, pic rel. Czy wyobrażacie sobie, że ona nie wiedziała co to jest i jak go użyć? Pytała czy można przez podkoszulek. Potem była zdziwiona, że coś jej pika pod pachą...
Czy ja jestem taki stary czy to młodzież jest tak z-----a?
#999 #ratownikmedyczny #wejsciesilowe
Korba112 - Byłem dziś u pacjentki. Rocznik 2006. Tak, ten rocznik ma 19 lat. Mamy w k...

źródło: i-vitammy-control-termometr-elektroniczny

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Korba112: ja wczoraj byłem w skarbówce, przyszła młoda dziewczyna z mamą i zaczyna się temat przy okienku:

noo ja tu z córką przyszłam bo potrzebuje ona zaswiadczenia o braku dochodów w tamtym roku

nagle córka zaczyna:

bo chce mieszkanie w TBS przepisać po ojcu ale ono jest zadluzone
  • Odpowiedz
@Korba112 wiesz teraz to modne są te laserowe co koło czoła mierzysz a takim pod pachę to mierzyłem ale rtęciowym w dzieciństwie i się go trzymało 5 minut a nie 15 sekund i wiesz co? nie pikał
  • Odpowiedz
@Korba112: laska pewno taka oczytana, że zgodnie z objawami według doktora google to śmierć za 5 minut, więc mimo że nie ogarnia jak użyć termometru, to 112 wydzwonione natychmiast.
Do tego dolary przeciwko orzechom, że pusta pańcia jeszcze szczekała w telefon, że zaraz umrze i bez ZRM i to co najmniej w "S"ce, to ona już umarła i nie mają po co jechać.
Pewno potem srała żarem że musiała czekać
  • Odpowiedz
  • 1
@tellet tu było gorzej. Kilka godzin wcześniej jakiś owad ukąsił ją w udo. Zrobiło jej się zimno i na wszelki wypadek znajomi wezwali do reakcji anafilaktycznej...
  • Odpowiedz
@Smok_Baltazar: skoro ma 22 lata to skąd i po co ma wiedzieć co to jest dyskietka? przecież ten rocznik już praktycznie nie miał styczności z płytami cd/dvd a co dopiero z dyskietkami

ja mam dekadę więcej a sam dyskietki to pamiętam tylko z tego że w podstawówce je nosiłem na lekcje informatyki xD
  • Odpowiedz
@Korba112: boomerskie pitolenie, sama niedługo będę miała 40 ale zdaję sobie sprawę z tego że każde pokolenie w większości narzeka na młodsze pokolenia bo pozjadali wszystkie rozumy. Moje pokolenie też miało sobie w życiu nie poradzić bo nie robiliśmy prania we Frani czy na tarce i nie musieliśmy krochmalić, a potem dzieci/wnuki ratujcie bo nie umieją zadzwonić z telefonu komórkowego xdd
  • Odpowiedz