Aktywne Wpisy
sprynek +415
Zapraszamy FRAJEROW do posprzątania naszego gabinetu. W zamian proponujemy zniżkę na plombowanie z 600zl do 500zl xD czy stomatologa nie stać na wynajęcie 2 pracowników ktorzy w kilka dni to ogarną?
#powodz #stomatologia #dentysta #pieklomezczyzn #pracbaza
#powodz #stomatologia #dentysta #pieklomezczyzn #pracbaza
erebeuzet +96
Masa ludzi narzeka, że wysyła setki CV, nikt nie oddzwania, nie ma pracy w Polsce, nikt nie płaci normalnych pieniędzy.||
Ale czego ci ludzie oczekują, skoro oni nawet nie potrafią postarać się o pracę. Wrzuciłem ostatnio ogłoszenie o pracę na lokalny portal, praca w sprzedaży (żadne wciskanie, dobra kasa, praca w biurze).
Dostałem około 200 CV. Z tego:
70% w mailu nic nie napisało, tylko wrzuciło załącznik i wysłało
20% napisało "w zał. CV" "szukam ptacy, oj tel" (pisownia oryginalna)
90% cv jest niechlujnych, zrobionych byle jak, z zdjeciem ala selfi, i do tego mailem typu "kfiatuszek69@serduszko.com"
Do tego CV wysyłane w formie zdjęcia z telefonu!
10% napisało coś o sobie z sensem i wysłało w miarę przyzwoite CV. Nie mówię już o treści co tam jest, ale że chociaż wyglądało........
Jak można oczekiwać pracy biurowej, skoro samemu nie potrafi się wysłać ludzkiego maila i stworzyć przyzwoicie wyglądającego swojego CV ? Jak taka osoba potem wyślę klientowi ofertę czy będzie odpowiadać na pytania klientów ?
#praca #rekrutujzwykopem #rekrutacja
@userrrr: powinni błagać na kolanach i prosić o łaskę najwyższego pana? xd
Czemu tak? Odpowiedź masz w poście OPa.
Trochę sobie poczytałem o rekrutacji, przyłożyłem się do samego CV, zrobiłem je po prostu ciekawsze, bardziej pomysłowe i staranne. Odzew był może
to nie jest trudne jak nie jesteś skończonym idiotą
Puste maile wysyła się tylko jako przesyłanie plików w firmie xD