Wpis z mikrobloga

Rekrutacja, CV itp.

Masa ludzi narzeka, że wysyła setki CV, nikt nie oddzwania, nie ma pracy w Polsce, nikt nie płaci normalnych pieniędzy.||

Ale czego ci ludzie oczekują, skoro oni nawet nie potrafią postarać się o pracę. Wrzuciłem ostatnio ogłoszenie o pracę na lokalny portal, praca w sprzedaży (żadne wciskanie, dobra kasa, praca w biurze).

Dostałem około 200 CV. Z tego:
70% w mailu nic nie napisało, tylko wrzuciło załącznik i wysłało
20% napisało "w zał. CV" "szukam ptacy, oj tel" (pisownia oryginalna)
90% cv jest niechlujnych, zrobionych byle jak, z zdjeciem ala selfi, i do tego mailem typu "kfiatuszek69@serduszko.com"

Do tego CV wysyłane w formie zdjęcia z telefonu!

10% napisało coś o sobie z sensem i wysłało w miarę przyzwoite CV. Nie mówię już o treści co tam jest, ale że chociaż wyglądało........

Jak można oczekiwać pracy biurowej, skoro samemu nie potrafi się wysłać ludzkiego maila i stworzyć przyzwoicie wyglądającego swojego CV ? Jak taka osoba potem wyślę klientowi ofertę czy będzie odpowiadać na pytania klientów ?

#praca #rekrutujzwykopem #rekrutacja
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MaddoxX1911: moze wystarczy napisać krótką informację co się w załączniku znajduję? Że znalazłeś ogłoszenie o pracę i chcesz wziąc udział w procesie rekrutacyjnym? Nikt nikomu nie każe loda robić, ani pisać listów motywacyjnych. No, ale na szczęście wykopki same się eliminują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
te oczywiste formułki to ja stosuje. Bardziej zrozumiałem, że tylko to za mało i trzeba bóg wie jak się rozpisywać, stąd porównanie do listu motywacyjnego

@golf3cabrio: Właśnie o to mu chodzi by cokolwiek sensownego napisać, a nie walić zaraz list motywacyjny. Zwykła kultura. Tak jak wchodzisz do sklepu czy do urzędu- witasz się wchodząc, a nie jak do obory.
  • Odpowiedz
@golf3cabrio: nie doczytałem, przeleciałem wszystkie głupie posty i doklejałem po kolei nicki, jedyne co mogę dla Ciebie zrobić to napisać - przepraszam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@l1ght: Jaśnie pan oświecony, a słoma z butów wystaje. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja akurat pracuje w cyrku i mam pod sobą takie małpy jak ty wiec lux. Niektóre ciagle próbują zdobyć punkty p------------c innych, łasząc się, robiąc głupie rzeczy zamiast uczciwie pracować i patrzeć na siebie.
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647: nie oświecony, a kulturalny ( ͡° ͜ʖ ͡°), choć z reguły to idzie w parze, Tobie najwidoczniej brakuje i jednego i drugiego. Co ma moja wypowiedź, wpis OP-a do p------------y i lizodupów w robocie, tego nie wiem. Nie wiem również jak połączyłeś te dwie sprawy, ale nie interesuje mnie Twój tok myślenia, chociaż muszę stwierdzić, że jest ciekawy.
  • Odpowiedz
@l1ght: Pełna kultura, wyzywając ludzi od kalek. Tok myślenia xD Chłopie ja Ci pokazuje jakim typem człowieka jesteś. Jak ktoś chce CV to dostaje CV, a nie na narzekać ze nie ma listu motywacyjnego.
  • Odpowiedz
@labuz: CV to wizytówka Twojej osoby. Corriculum Vitae to prezentacja Twoich kompetencji miękkich i twardych - taka reklama siebie samego, więc jak cos reklamujesz, to logiczne, że musisz pokazać "produkt" reklamy, szukając pracy "sprzedajemy" pracodawcy swoje umiejętności i dzięki tym umiejętnością wykonujemy pracę, za którą otrzymujemy wynagrodzenie. Do dowodu osobistego też musisz dac swoje zdjęcie. Chroni nas prawo o ochronie danych osobowych, więc za wszelkie nadużycie możemy zglosic to
  • Odpowiedz