Wpis z mikrobloga

Rekrutacja, CV itp.

Masa ludzi narzeka, że wysyła setki CV, nikt nie oddzwania, nie ma pracy w Polsce, nikt nie płaci normalnych pieniędzy.||

Ale czego ci ludzie oczekują, skoro oni nawet nie potrafią postarać się o pracę. Wrzuciłem ostatnio ogłoszenie o pracę na lokalny portal, praca w sprzedaży (żadne wciskanie, dobra kasa, praca w biurze).

Dostałem około 200 CV. Z tego:
70% w mailu nic nie napisało, tylko wrzuciło załącznik i wysłało
20% napisało "w zał. CV" "szukam ptacy, oj tel" (pisownia oryginalna)
90% cv jest niechlujnych, zrobionych byle jak, z zdjeciem ala selfi, i do tego mailem typu "kfiatuszek69@serduszko.com"

Do tego CV wysyłane w formie zdjęcia z telefonu!

10% napisało coś o sobie z sensem i wysłało w miarę przyzwoite CV. Nie mówię już o treści co tam jest, ale że chociaż wyglądało........

Jak można oczekiwać pracy biurowej, skoro samemu nie potrafi się wysłać ludzkiego maila i stworzyć przyzwoicie wyglądającego swojego CV ? Jak taka osoba potem wyślę klientowi ofertę czy będzie odpowiadać na pytania klientów ?

#praca #rekrutujzwykopem #rekrutacja
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

oczekiwać

@userrrr: a może nie chce być Odrzucony przez efekt Halo? Po drugie spotkałem się z dwoma szkołami, część pracodawców nie chce zdjęć właśnie przez efekt Halo. A inni napiszą w ofercie z chcą ale to łamie prawo. De facto stosujesz dyskryminację.
  • Odpowiedz