Ile metrów powinno mieć mieszkanie dla singla, żeby były spełnione takie warunki: - sypialnia z łóżkiem 140x200 - łazienka z miejscem na pralkę i suszarkę - kuchnia może być w formie aneksu - salon - gwóźdź programu: komfortowe biurko 140x80 z normalnym krzesłem biurowym.
Generalnie z ostatnim punktem jest tragedia jeśli chodzi o układy mieszkań, przy powyższych założeniach jakieś 45m od biedy by uszło, ale to biurko wszystko komplikuje, bo jak sprawdzam tez układy po ok. 55 metrów to nadal nie ma miejsca żeby gdzieś takie biurko wcisnąć. Ewentualnie można upchać do sypialni kosztem mniejszego łóżka (to opada), albo zmniejszenia dość znacząco szaf. Wciskanie do salonu tez raczej odpada.
Ktoś miał taki problem i mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami, albo może komuś rzuciły się jakieś sensowne układy w takim metrażu?
@Niss: Opie zlituj sie, ja mam 57 metrow, mam oddzeilna syialnie z duza szafa i lozkiem 160x200, mam 25m salon z kuchnia i mam oddzielny pokoj do pracy z dwoma biurkami 80x140 i jeszcze weszla do niego mala rogowka dla gosci.
@Weretek: @Endr3w: macie może pod ręka jakiś rzut tych mieszkań? Generalnie tez wydaje mi się ze przy ok. 55m wszystko powinno się pomieścić, ale możliwe też ze przeglądałem układy z kręgielnią w korytarzu.
@ATAT-2: Układy w wielkiej płycie są dosyć sensowne. Dlatego szybko sie zdecydwalem na to mieszkanie. Nie ma wymiarów na rzucie, ale długa sciana w salonie ma 7m (ta z dwoma oknami na górze rysunku) długości
@elf_pszeniczny: No nie wyczarujesz nic. Ale widziały gały co brały. Chyba, że to po rodzicach. Ja długo szukałem mieszkania z sensownym układem, bo takich jest dosyć mało.
- sypialnia z łóżkiem 140x200
- łazienka z miejscem na pralkę i suszarkę
- kuchnia może być w formie aneksu
- salon
- gwóźdź programu: komfortowe biurko 140x80 z normalnym krzesłem biurowym.
Generalnie z ostatnim punktem jest tragedia jeśli chodzi o układy mieszkań, przy powyższych założeniach jakieś 45m od biedy by uszło, ale to biurko wszystko komplikuje, bo jak sprawdzam tez układy po ok. 55 metrów to nadal nie ma miejsca żeby gdzieś takie biurko wcisnąć. Ewentualnie można upchać do sypialni kosztem mniejszego łóżka (to opada), albo zmniejszenia dość znacząco szaf. Wciskanie do salonu tez raczej odpada.
Ktoś miał taki problem i mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami, albo może komuś rzuciły się jakieś sensowne układy w takim metrażu?
#mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci
Komentarz usunięty przez autora
@Niss: Powinno mieć wtedy dwa pokoje + salon z aneksem
źródło: comment_1631702447WGK0ytzdOYFMpjfAHWMzMM.jpg
PobierzALe w sumie i później jakby tam dziecko mieszkało to też spoko sprawa
źródło: comment_1631702602h9EBBCSzWuLdEHGOUwd9E2.jpg
Pobierz@ATAT-2: to się nazywa wtedy 3A - trzypokojowe z aneksem. Czyli około 70 metrów
Także za dużo się nie zrobi