Aktywne Wpisy
Maczuga_Herkulesa18 +227
Witam Mirki, mija tydzień odkąd załadowałem sie w #kryptowaluty za 22 tysiące złotych (kupiłem 1.5 ethereum po kursie 3672$)
Widząc, że rynek mocno hamuje sprzedałem 1.5 eth po cenie 3741$ zarabiając na czysto po prowizjach ok. 93$ (370 zł) i spodziewałem sie korekty która nadeszła. Na korekcie zakupiłem 1 eth po średniej cenie 3260$, ale tej pozycji jeszcze nie zamykam bo czekam na cene eth 3700$. Aktualnie ta pozycja jest na +
Widząc, że rynek mocno hamuje sprzedałem 1.5 eth po cenie 3741$ zarabiając na czysto po prowizjach ok. 93$ (370 zł) i spodziewałem sie korekty która nadeszła. Na korekcie zakupiłem 1 eth po średniej cenie 3260$, ale tej pozycji jeszcze nie zamykam bo czekam na cene eth 3700$. Aktualnie ta pozycja jest na +
WielkiNos +268
Festiwal komentarzy psiarzy pod postem o zagryzionym przez pitbulla facecie.
Żałowanie psa, którego zastrzelono; żarty z wklejaniem swoich zdjęć z psem; oskarżanie zmarłego, że musiał sprowokować psa. To według psiarzy przecież niemożliwe żeby pies ugryzł bo jest po prostu psem.
#psiarze #dogpill #pieklomezczyzn #bekazpodludzi #chorobypsychiczne
Żałowanie psa, którego zastrzelono; żarty z wklejaniem swoich zdjęć z psem; oskarżanie zmarłego, że musiał sprowokować psa. To według psiarzy przecież niemożliwe żeby pies ugryzł bo jest po prostu psem.
#psiarze #dogpill #pieklomezczyzn #bekazpodludzi #chorobypsychiczne
Jestem po technikum informatycznym. Obecnie pracuje w korpojanuszeksie w obsłudze klienta i magazynie. Do moich obowiązków należy przyjmowanie i wysyłanie towaru i obsługa klienta, tj sprzedawanie im produktów z wystawy.
#!$%@?ł się w robocie komp. Trzeba było w nim przeinstalować windowsa, przez USB bo nie ma napędu. Wszystkie programy pościągać, sterowniki i poustawiać wszystko. Komp stoi nie zrobiony i szefowa do mnie dlaczego on tak stoi nie zrobiony. No to ja mówię: no zgłosiłem kierownikowi to powinien jakiś informatyk przyjechać. A ona do mnie, że czemu ja go nie zrobiłem. No to ja się pytam: a miałem? Ona, że tak, skoro jestem informatykiem. Ja jej na to, że nie pracuje tutaj jako informatyk, tylko mam wpisane w umowę magazynier-sprzedawca. Ona, że co z tego skoro potrafię to zrobić. Ja do niej, że nie potrafię, bo moje stanowisko tego nie obejmuje i żebym potrafił to musiałbym mieć to wpisane w umowę i odpowiednio zapłacone, a nie najniższa krajową, a informatycy sobie liczą. I dałem taki przykład: a jakbym był lekarzem, i pracowałbym tutaj, to co, pomiędzy streczowaniem paczek miałbym porad medycznych udzielać i to wszystko za najniższą krajową, mając na umowie wpisane magazynier-sprzedawca? Ona, że jestem bezczelny i co to jest za ton i teksty do przełożonego i żebym sobie nie pozwalał i żebym sobie pracy szukał i poszła w #!$%@?
To ja jestem #!$%@? czy ona? Bo może ja tylko nie wiem?
#pytanie #praca #pracbaza #informatyka #it nie wiem może #januszebiznesu #januszex
A co do Mirków którzy mówią, że mogłeś to zrobić - wy chyba nigdy nie pracowaliście w firmie zarządzanej przez polski kapitał xD. Chłop zrobiłby to raz i miałby dorzucony dożywotni serwis i #!$%@? za każdą awarię, bo przecież to on naprawiał. Nie zapomnijmy o tym, że stałby się zakładowym informatykiem przy zachowaniu jego poprzedniego
mentalność boomerów i niewolników
@myszon1410: Po pierwsze gościu pracuje za najniższą krajową, po 2 co mu napiszą na zwolnieniu?
"nie podejmował się prac niezapisanych w umowie"? XD
jakoś dziwnym trafem Ci moi znajomi którzy lubią określenia w stylu:
- "za to mi nie płacą"
- "tego nie mam w obowiązkach"
- "jaka płaca taka praca"
cały czas są na tym samym poziomie zawodowo-płacowym co 10 lat temu.
Ci którzy mają podejście jak ja. Cóż wszyscy chodzą #!$%@? na nowy ład :D
i w zasadzie dla
@myszon1410: Typowa polska mentalność - najlepiej zamknąć mordę i robić to, co wielkie panisko każe, i nie, nigdy nie podważać zdania ludzi, gdy nie mają racji. xD