Aktywne Wpisy
Tu magical czekam #danielmagical #patostreamy
Pshemeck +5
Wrzutka o samolotach dla Ukrainy uaktywniła indyjskich obywateli. Serio... duży kraj, dostęp do internetu, a wierzą, że Rosja zaatakuje Polskę i zetrze nas z mapy w jeden dzień. Ta wielka Rosja, co przez rok nie potrafi podbić 30% uwstecznionej Ukrainy, a obywatele tego wielkiego kraju w 30% srają do dziury w ziemi :D Wrzuciłbym mema z defekacją na ulicy, ale nie chcę kopać upośledzonego. Do spółki z Afryką pokazują, że jednak niektóre
W kolejce kilkanaście osób, jedna kasa otwarta, w drugiej pani coś liczy. Chwile to trwa.
Dziecko mam spokojne, nie waży tonę więc spokojnie sobie stoimy wraz z dziewczyną. Przed nami stało kilka kobiet w kolejce, za nami jeden facet. Jedna z dziewczyn nawet tak badawczo przyglądała się dziecku ale bez żadnej interakcji.
Kiedy byliśmy już na 4 miejscu przed kasą ekspedientka otworzyła kolejną kasę i krzyknęła „zapraszam do kasy”. 3 kobiety przede mną ruszyły w jej kierunku. Jak się okazało były to zapewne dwie nastoletnie córki i matka. Jedna z tych córek przyglądała się wcześniej mi i dziecku.
Nagle pani na kasie głośno mówi: „najpierw poproszę pana z dzieckiem na rękach”. Zdziwiło mnie to pozytywnie więc ruszyłem w stronę kasy i mówię dosyć głośno „dziękuję”.
Reakcje ludzi:
1) Kobieta kupująca przy pierwszej kasie odwróciła się z tekstem „wielka mi rzecz”.
2) trzy kobiety ktore ruszyly razem do drugiej kasy staly bez dzwieku tuz przed kasa bo musialy sie odsunac zeby mnie przepuscic. Jedna autentycznie wkurzona zalozyla rece na siebie i prychnela. Ta ktora wczesniej mnie obserwowala wygladala w sumie dalej jakby nie do konca wiedziala co to jest dziecko i dziwnie sie przygladala. Matka udawala ze mnie nie widzi i patrzyla gdzies nagle na drugi koniec sklepu.
3) facet ktory stal za nami skomentowal na glos i dosyc glosno tak zeby cala kolejka uslyszala „to byla najlepsza rzecz jaka mozna bylo tu zrobic”.
Jak sie po chwili dowiedzialem, on wczesniej jako jedyny przepuscil moja dziewczyne z dzieckiem jak stanely do kolejki a ja poszedlem wymienic buty dla dziecka na oba do pary bo ktos pomieszal kolory.
Podsumowujac.
Wiedzialem ze kobiety nie dziekuja za przepuszczenie na pasach, ze nie rozumieja kiedy zostana wpuszczone do kolejki na drodze, same do tych kolejek tez rzadko wpuszczaja i udaja ze cie nie widza na drugim pasie. Jako kierowca widzialem to wiele razy.
Dziecko mam jednak stosunkowo niedlugo i dopiero dzisiaj zobaczylem na malej przestrzeni ze ten nazwijmy to brak empatii to nie jest przeciwko mezczyznom tylko najzwyczajniej chyba cecha plci bo wiadomo ze dla malego dziecka czas oczekiwania w kolejce sklepowej jest bardziej wkurzajacy niz dla doroslego.
Nie mialbym w sumie za zle tym wszystkim ktore nie zareagowaly wcale na faceta z dzieckiem na reku za nimi w kolejce. Takie jestescie, kazdy sam sobie swoja rzepke skrobie i chciales dzieciaka to teraz stoj i noś. Normalne, Polska.
Ale za ta reakcje na to, że jedna się wychyliła i zza kasy uznała, że będzie lepiej jak najpierw ja zaplacę, to nie wiem do końca jak to skomentować.
Chyba to jest właśnie to #pieklokobiet
#logikarozowychpaskow #szkodagadac
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
U większości dziewczynek i niedojrzałych kobiet, priorytetem nr 1 do 10 jest ona sama i jej potrzeby. Dopiero gdzieś dalej zaczyna się empatia dla znajomych, własnej rodziny itd.
Gdyby ona sama stała z dzieckiem, potrafiła by godziny opowiadać dlaczego jej się należy pierwszeństwo a wszyscy dookoła są źli bo krzywo patrzą.
Jednak w odwrotnej sytuacji, takie dziewczynki nawet nie widzą związku jednego z
Wiec teraz pomyśl co kobiety przeżywają na codzien
Komentarz usunięty przez moderatora
Nigdy nie spotkalem sie z sytuacja gdzie ciezarna kobieta bylaby w autobusie ponizona z powdu tego ze poprosila o miejsce w autobusie.
Znam natomiast przypadki gdzie czula sie ponizona bo jej ktos sam nie ustapil z wlasnej woli.
Sam nie wstalem kiedys przed jedna bo najzwyczajniej na swiecie nie zwracalem uwagi na to kto stoi nade mna, a patrzylem zamyslony za okno. Jak juz sie podnosilem to rzucila „no w
Wiec teraz pomyśl co kobiety przeżywają na codzien
@Kowixx: Ale Ty słyszałaś kiedyś takie teksty czy to twoje urojenia??
@Kowixx: XDDD Tak to jest jak się przedawkuje internet i ekstrapoluje się teksty 15 latków z wykopu na prawdziwe życie.
@GreenHood16794: Lepiej bym tego nie ujął tak bardzo prawda. I nie jest to przytyk w stronę kobiet, bo u facetów można zaobserwować praktycznie to samo tylko denerwuje ten mit, że kobieta to ta empatyczny istota. Taaa empatyczna dla siebie, swoich dzieci i ewentualnie
@malinq Tyle lat żyję na tym świecie, a nie widziałem jeszcze dyskryminowania ciężarnej w miejscu publicznym. Wręcz przeciwnie - w matriarchalnej Polsce kobiety
Także zwijaj kram, no one cares
Czas odstawic internet na jakis czas.
Ja rozumiem kulturę kierowców w trakcie jazdy. Puszczasz (dziękujesz drugiemu kierowcy, ręką czy też awaryjnymi)
Niech mi ktoś wytłumaczy, bo mam wrażenie, że pieszy to teraz ma obowiązek podziękować, za to, że kierowca go nie potrącił na pasach xD i że jak nie podziekuje to
Zdarzyło mi się z kolei, że jak wsiadałam do tramwaju po schodach z ciężką walizką, to młode zdrowe chłopaki studenciaki chamsko wpychaly się przede mnie w walce o miejsce, tak że nieraz prawie
a) patrzec uwaznie dookola drogi i zauwazyc pieszego, a nastepnie go przepuscic
b) patrzec uwaznie ale nie przepuscic i pojechac
c) w ogole nie zauwazyc pieszego
Podziekowanie przez zwykle machniecie reka albo glowa to nic innego jak komunikacja z kierowca, ze skoro on byl uprzejmy wobec ciebie to i ty sie odwdzieczasz tym samym.
Wy natomiast
@fuechsinn: Nie prawda. Faceci mają dobre serduszka a kobiety nienawidzą ludzi i są złe. No przecież w bajcie młody Einstein klaskał. No chyba, że na faceta zatrąbisz, to ci powybija szyby łomem, ale ta ogólnie to sama dobroć.
Nie korzystałem z tego często bo jakoś głupio i wolę się w swoim tempie pakować na kasie automatycznej, ale jak się zdarzało to to właśnie
Jestem już starym dziadem a dalej nie rozumiem dlaczego miałeś pierwszeństwo w tej kolejce xD. Bo masz dziecko? Nie pytam o tego TK Maxxa bo może maja taki regulamin, ale bardziej o to dlaczego społeczeństwo ci funduje takie przywileje.
No przeciez cie nie przekonam ale skoro sytuacja ktorej sam bylem centrum jest wedlug ciebie typowa zarzutka to teraz pytanie ile z tych co uznales za zarzutki bylo faktycznie prawda.
Albo przedawkowales internet i wszystko wydaje ci sie oszustwem albo masz tak ograniczone spojrzenie na swiat ze dopuszczasz mozliwosc prawdy tylko przez wlasne doswiadczenia, a zdanie i historie innych ludzi uznajesz za manipulacje.
Powiem ci wiec
https://www.wykop.pl/wpis/30501931
Teraz już wszystko jasne. No nic, strasznie mi się nudziło i znalazłam Twój wpis... Życzę miłego dnia ;)
Mysle ze tym sie roznimy od zwierzat ze dbamy o siebie nawzajem nawet jezeli sie nie znamy.
Zwierzeta stadne dbaja o swoich ze stada atakujac pozostale albo walczac. Ludzie dzieki rozwojowi intelektualnemu sa swiadomi tego ze „dzisiaj ja tobie, ty jutro mi”.
Komentarz usunięty przez autora
Jak sama widzisz, 4 lata temu moze i sie dziwilem, dzisiaj przeszedlem z tym do porzadku dziennego. Takie jestescie jako kierowcy. Nie wszystkie ale zapewne spora czesc. I to widac. Przejrzyj chociazby komentarze tutaj.
Natomiast to co mnie juz nie dziwi ze tak sie zachowujecie na drodze tak
@JestemMalaWrozkaZowlosionaNozka: Moje podatki idą na 500+, politycy fundują nam narrację gdzie pierwszy lepszy dzieciorób jest więcej warty ode mnie - podludzia bez dzieci, dziecioroby i ich drące ryja małpy atakują mnie w mieszkaniu hałasem ("przecież to dzieci, to normalne że drą ryj i
@JestemMalaWrozkaZowlosionaNozka: nie, to jest właśnie ocenianie ogromnej grupy społecznej na podstawie bardzo małej ilości danych, które każdy o odrobinie rozsądku uznałby za zwyczajne kłamstwo.
Ale nie na wykopie. Tutaj #!$%@? na te okropne baby spotyka się z ogromnym przyklaskiem przegrywów.
Idą dalej twoim tokiem myślenia: jakbym spotkał dwie dziewczyny o imieniu Ania, które byłyby głupie, to stwierdziłbym z automatu, że wszystkie Anie to
Nie za bardzo rozumiem jak to odpowiada na moje pytanie ( ͡° ʖ̯ ͡°) .