Aktywne Wpisy
Jarek_P +504
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Tak, jest to robienie fikołków, jednak jak usiąść do tego merytorycznie, to ludzie LGBT nie są dyskryminowani. Maja takie same prawa jak my. Ja mam prawo do zawarcia związku małżeńskiego z kobietą, geje również. Nigdzie nie ma zapisu „wyłącznie osoby heteroseksualne mają prawo do zawarcia związku małżeńskiego”. Prawo jest równe dla wszystkich.
Wiem, że to pewnego typu fikołek i omijanie kwestii niewygodnych, ale jest to całkowicie pokryte z rzeczywistością. Walcząc o śluby mężczyzna - mężczyzna, kobieta - kobieta, walczą o coś dodatkowego, coś ekstra.
Tak jak dane grupy społeczne walczą o podwyżki na ulicach.
#bekazlewactwa #bekaztwitterowychjulek #bekazlgbt #lgbt #lewackalogika #prawackalogika
@yummy157: TO NIE SĄ ICH (wspólne) DZIECI. Rozumiem że procesor właśnie ci się przegrzał, ale PARA HOMO NIE MOŻE MIEĆ WŁASNYCH DZIECI
Dotarło? :)
Dlaczego małżeństwem nie może zostać para wychowujaca biologiczne dzieci tylko jednego partnera?
@yummy157: To wynika że małżeństwo jest przywilejem, promującym rodzenie i wychowywanie dzieci.
A jako że para homo nigdy nie będzie rodzić własnych dzieci, więc się do tego nie kwalifikują.
O czym zresztą już pisałem już wcześniej, o tutaj:
"Małżeństwo jest po to aby rodzić i wychowywać dzieci. W normalnej sytuacji biologiczne dzieci obu partnerów, w sytuacjach awaryjnych mamy pewne substytuty tegoż. Ale nie ma też najmniejszego powodu, aby promować i elewować substytut małżeństwa
Taka jest właśnie dyskusja z ograniczonym homofobem, będziesz skakać i kręcić, lawirować byle tylko nie przyznać, że homoseksualiści mogą zakładać szczęśliwe rodziny. Ciekawe z czego wynika ta twoja nienawiść do "innych" (xDD) rodzin niż "normalna"?
Na zdjęciu nienormalna, obrzydliwa homo rodzinka, w której dzieci to "tylko" połowa rodzica ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale piecze heterosika
https://www.dailymail.co.uk/news/article-5087453/Cairns-gay-couple-Mark-Newton-Peter-Truong.html
@Alinous: Owszem...
@yummy157: Jak kolega powyżej wspomniał: małżeństwo to nie jest "nazwa", tylko są to konkretne przywileje. Które się daje małżeństwom nie dlatego, że się "nazywa" małżeństwem, tylko po to aby łatwiej było im wypełnić pierwotny cel związku małżeńskiego czyli założenie rodziny, urodzenie dziecka/dzieci i ich wychowanie.