Wpis z mikrobloga

Nie jesteś kobietą w ciązy.

Nie, ale nadal jazda po DDPiR oraz DDR nie jest dla mnie bezwzględna, bo mamy Art 33 PoRD oraz Art 3.1 PoRD. ¯\(ツ)_/¯

A każde wklejone przez ciebie kolejne zdjęcie, które ma potwierdzać, że w tym momemncie wolno ci wjehać na jezdnię tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że powinieneś zostac tylko pieszym. ( ͡° ͜
reddin - > Nie jesteś kobietą w ciązy.

Nie, ale nadal jazda po DDPiR oraz DDR nie ...

źródło: comment_1623502113MW11A2bxYGD3LFyZeDS2Ud.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@guru8: Przeciez ten kretyn wkleja artykuły gdzie nie ma żądnych wykluczeń i swobodną interpretację wrzuca bo tak mu wygodnie pod jego własną tezę. Zapoznaj się co typ wkleił zanim się wyprujesz.
  • Odpowiedz
@reddin:

Jazda 0 km/h to nie jazda, cyk na jezdnię. Art 3.1 PoRD, muszę zaniechać by nie narazić się na szkodę, to nawet logiczne, ale trzeba mieć trochę rozumu a nie benzynki w głowie.

To ustawodawcy nie obchodzi ¯\_(ツ)_/¯. Sa wyjątki od przepisów ale ty je traktujesz jak mantrę pewności w sytuacjach gdzie po prostu nie masz racji. Jak ją masz to ci ją przyznam co zresztą wyżej zrobiłem.
  • Odpowiedz
To ustawodawcy nie obchodzi ¯_(ツ)_/¯. Sa wyjątki od przepisów ale ty je traktujesz jak mantrę pewności w sytuacjach gdzie po prostu nie masz racji. Jak ją masz to ci ją przyznam co zresztą wyżej zrobiłem.

@Razor_wwa: Ustawodawcę obchodzi bym zaniechał jazdy po DDPiR jeśli istnieje ryzyko uszkodzenia mienia.

Art 3.1 PoRD: [...] oraz narazić kogokolwiek na szkodę. Przez działanie rozumie się również zaniechanie.

Także cyk na jezdnię:
reddin - > To ustawodawcy nie obchodzi ¯\(ツ)/¯. Sa wyjątki od przepisów ale ty je tra...

źródło: comment_1623503128eEHiFikmf5AVsJer7VSOTA.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
P.S Zapieprzanie na pełnej p-----e kolarka po DDR też stanowi zagrożenie. A masz nim jechac jak jest trasa. Ergo sam nawet łamiesz pewnie przepisy na które sie powołujesz.

@Razor_wwa: Nie mam kolarki ¯\_(ツ)_/¯ jakie ograniczenie prędkości obowiązuje rowerzystę w mieście? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Mniej więcej taki argument kiedyś usłyszałem od policji w Gdańsku jak ich zapytałem o podejście do orki szosą po >DDRach vs jazdą z samochodami

"Lepiej żebyś jechał z samochodami niż przy tych 35-40km/h zderzył się z dzieckiem na DDR bo postanowi wypaść, >DDR jest rekracyjny dla rodzin i niech jest bezpieczny".

@Wyrewolwerowanyrewolwer: bo nikt normalny nie ma z tym problemu, a przy fantazji husarzy rowerzysta to najmniejsze zmartwienie na drodze
  • Odpowiedz
@reddin: Ostatni przykład, żadne cyk na jezdnię. Omijasz i kontynuujesz jazdę DDRem. ¯\_(ツ)_/¯.

Dziurę na ulicy też omijasz i kontynuujesz jazdę ulicą a nie zjeżdzasz samochodem na chodnik.

Ile to jest na pełnej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To znaczy, że zapieprzasz i stanowisz zagrożenie dla innych na DDrze.
  • Odpowiedz