Wpis z mikrobloga

dla mnie kolaż i rowerzysta to to samo i najbardziej wkurza ze jedzie po drodze a obok ścieżka

@huballus: Jest obowiązek stosować się do znaków a nie do ich braku. Do tego jazda po "ścieżce" nie jest bezwzględna, jak masz pj to powinieneś o tym wiedzieć.
  • Odpowiedz
@marcinkox3: przecież najwięcej debili wymuszających pierwszeństwo jest wśród rowerzystów. Jazda przez przejścia dla pieszych wpierdzielenie się pod samochód to domena rowerzystów. Przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń. Jeszcze nikt kto jechał szosa nie wpiwrdzielil mi się tak abym musiał hamować na skrzyżowaniach.
  • Odpowiedz
a jak jadę z dzieckiem po ddr albo ścieżce pieszo rowerowej to nie chcę mijać się z takim z------------m w rajtuzach. Szosa jest na szosę.

@kolegamichaua: Mniej więcej taki argument kiedyś usłyszałem od policji w Gdańsku jak ich zapytałem o podejście do orki szosą po DDRach vs jazdą z samochodami
"Lepiej żebyś jechał z samochodami niż przy tych 35-40km/h zderzył się z dzieckiem na DDR bo postanowi wypaść, DDR jest
  • Odpowiedz
Jest ścieżka to tam powinien znaleźć się rower z właścicielem

@huballus: Jazda po jak to nazywasz "ścieżce" nie jest bezwzględna, naucz się przepisów, wtedy zabieraj dopiero głos.
  • Odpowiedz
przecież najwięcej debili wymuszających pierwszeństwo jest wśród rowerzystów. Jazda przez przejścia dla pieszych wpierdzielenie się pod samochód to domena rowerzystów. Przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń. Jeszcze nikt kto jechał szosa nie wpiwrdzielil mi się tak abym musiał hamować na skrzyżowaniach.

@Yurakamisa: No to sprawdzamy:
  • Odpowiedz
@reddin: a nie przyszło Ci do głowy ze skoro droga jest projektowana razem ze ścieżka to projektant nie przewiduje jazdy na rowerze po jezdni ? Prędkości są szybsze inne nachylenie jezdni wysokie krawężniki.

Co do przepisów to zmieniłbym jedno - obowiązkowe OC i właśnie test z przepisów dla rowerzystów
  • Odpowiedz
a nie przyszło Ci do głowy ze skoro droga jest projektowana razem ze ścieżka to projektant nie przewiduje jazdy na rowerze po jezdni ? Prędkości są szybsze inne nachylenie jezdni wysokie krawężniki.

Nie ma to znaczenia i zrozumiesz to jak zaczniesz myśleć i poznasz przepisy. Jeszcze raz, jazda po jak to nazywasz "ścieżce" nie jest BEZWZGLĘDNA. Naucz się przepisów wreszcie.

Co do przepisów to zmieniłbym jedno - obowiązkowe OC i właśnie test
  • Odpowiedz