Jest, bo mówi o tym ustawa plus wyjątki. Hasło "obowiązany" odnosi się właśnie do tego. Jest ono używane w całym kodeksie. Wyjątki są wyjątkami o których mówi ustawa również.
Bezwzględny to ściśle wymagany, niedopuszczający wyjątków. Tu nie jest bezwzględna, bo są wyjątki.
A zarządca drogi powie. Elo DDR był przejezdny może pan spieprzac z odwołaniem i swoim rowerkiem. Dziekujęmy następny. To, że tobie się coś wydaje nie znaczy, że stanowi to prawo.
@reddin: Kolejny raz swobodne interpretacje. Już przestań odpisywac pedalarz i generować mi twój żałosny spam. ¯\(ツ)_/¯. Do zobaczenia mam nadzieję na drodze.
Tępienie rowerowej hołoty to moje hobby. I to mimo, że sam jeźdzę rowerem bardzo częśto zarówno rekreacyjnie jak i do pracy.
Bezwzględny to ściśle wymagany, niedopuszczający wyjątków. Tu nie jest bezwzględna, bo
Nie ma co tu interpretować, jest napisane jasno: Art 3.1 PoRD: [...] oraz narazić kogokolwiek na szkodę. Przez działanie rozumie się również zaniechanie.
Już przestań odpisywac pedalarz i generować mi twój żałosny spam. ¯_(ツ)_/¯. Do zobaczenia mam nadzieję na drodze.
@marcinkox3: przypominała mi się akcja jak mi się ostatnio torba na plecy zerwała ze sznurka, jadąc na rowerze. Musiałem nagle się zatrzymać i związać na szybkości próbując najpierw do ramy. Uliczka dojazdowa do takich awaryjnych na ekspresówce i totalna pipidówa. Nie miałem w głowie aby całkiem zjechać na zielone pobocze bo w jednej torbie trzymam te torbę żeby nie spadła, a drugą próbowałem ogarnąć rower bo było lekko z górki.
@marcinkox3 jeździłem ostatnie dwa miesiące codziennie lub co drugi dzień rowerem po mieście, bo samochody stały. Ci rowerzyści to jest nic w stosunku do kierowców. Bo kierowców naprawdę robiących takie p------e rzeczy praktycznie ciężko spotkać. Bo czemu ma ścieżce rowerowej jadą całą szerokością, skoro ktoś może być szybszy i ogólnie?
@sargento: dosyć często we Wrocławiu, na wąskich, jednokierunkowych drogach rowerowych, gdzie jebitnie stoją znaki, że jechać nie można, pedalarze i rowerzyści wjeżdżają, i potem się dziwią, że muszą wjeżdżać w trawnik, bo im z drogi nie zjeżdżam xdddd bezmózgie, ślepe małpy
Ale jest bezmuzg w rajtach. Nauczył się jednego przepisu i się miota gowniak a statystyka jest nieubłagana i życzę kamaza w tą samą stronę i martwego punktu.
@marcinkox3: od kad postawili u mnie na przedmieściach nowy asfalt razem z ścieżka rowerowa to wysypalo pedalarzy... skutecznie ich wychowuje moim gazem pieprzowym w zelu, polecam. Pyskowanie sie konczy po pierwszym uzyciu i juz z ścieżki nie schodzą.
@marcinkox3: wczoraj wlasnie takiemu niedzielnemu rowerzyscie zwrocilem uwage normalnie bez pretensji by jechal blizej prawej strony bo ciezko go wyprzedzic to mnie zaczal bluzgac, no rzeczywiscie niedzieli rowerzysci tacy mili sa xD
Czyli jak mam mocny samochód, to mogę z---------ć i latać bokiem w zakrętach, bo auto do z-----------a, jest... do z-----------a xD Logika pedalarzy poraża...
źródło: comment_1623495035aPz84fHgbV1IW9ry0XZwND.jpg
PobierzBezwzględny to ściśle wymagany, niedopuszczający wyjątków. Tu nie jest bezwzględna, bo są wyjątki.
A
Tępienie rowerowej hołoty to moje hobby. I to mimo, że sam jeźdzę rowerem bardzo częśto zarówno rekreacyjnie jak i do pracy.
Nie ma co tu interpretować, jest napisane jasno:
Art 3.1 PoRD: [...] oraz narazić kogokolwiek na szkodę. Przez działanie rozumie się również zaniechanie.
źródło: comment_1623506803QXmWAX8vrvYhiffHQxl6de.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Czyli jak mam mocny samochód, to mogę z---------ć i latać bokiem w zakrętach, bo auto do z-----------a, jest... do z-----------a xD
Logika pedalarzy poraża...