@reddin: Możesz, omijasz i jedziesz dalej. Co więćej jeśli policja cie na tym dopadnie twoja mantra o 3.1 przy mandaciku nic ci nie da. ¯\(ツ)_/¯.
Ustawodawca nie precyzuje prędkości roweru na DDR zakładając poniekąd tak zwaną "średnią" prędkość roweru. średnia prędkośc roweru to przedział 10/15 km/h ¯\(ツ)_/¯
Ustawodawcy to nie obchodzi. Możesz ominąć. To ustawodawcę obchodzi a nie twoje widzimisię.
Znowu szukasz wirtualnych sojuszników, teraz wyimaginowani Policjanci co są po twojej stronie mnie będę ścigać, za to, że nie jadę po bublu na którym mogę uszkodzić mienie, bajki, bajeczki.
Ale brednie. Nie pajacuj pajacyku. Masz DDR i sie nim poruszasz i tyle. Zwisa mi co masz na ten temat do
a nie przyszło Ci do głowy ze skoro droga jest projektowana razem ze ścieżka to projektant nie przewiduje jazdy na rowerze po jezdni ?
@huballus: daj sobie spokój, nie przetłumaczysz, bo ONI MAJOM PRAWO JEHAĆ PO JEZDNI.
ja sam trenuje i nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby robić trening na ścieżce rowerowej albo, jeszcze lepiej, jezdni w środku miasta - korzystam z tych ścieżek, żeby wyjechać za miasto i
Wygrałem taka sprawę w sądzie gdzie potraciłem samochodem głupka, który centralnie z DDRu wpieprzył mi się w miejscu kompletnie niedozwolonym i nieprzystosowanym na ulicę. I zaczał sie pruć, że mu wolno. Robisz to samo tutaj i teoretyzujesz a ja niestety jestem w temacie praktykiem.
Wygrałem taka sprawę w sądzie gdzie potraciłem samochodem głupka, który centralnie z DDRu wpieprzył mi się w miejscu kompletnie niedozwolonym i nieprzystosowanym na ulicę. I zaczał sie pruć, że mu wolno.
@Razor_wwa: A ja wygrałem w totka grube bańki ale siedzę na wykopie, bo lubię.
Jazda po DDPiR lub DDR nie jest bezwzględna. Art 3.1 oraz 33 PoRD
@reddin: Jest Artyuł mówi o obowiązku jazdy DDRem. Tak samo jak inny Art mówi o obowiązku zapinania pasów. Juz ci mówiłem, że twoje brednie interpretacyjne mnie nie interesują a to właśnie robisz. Pozostaje właściwie jedno. Daj namiary chętnie cię rozjadę. ¯\_(ツ)_/¯. I zobaczymy kto będzie na plusie po fakcie. Może potrzeba ci takiej bolesnej nauczki i tyle.
Jest Artyuł mówi o obowiązku jazdy DDRem. Tak samo jak inny Art mówi o obowiązku zapinania pasów.
@Razor_wwa: Chyba, że DDPiR nie prowadzi w kierunku w którym jadę lub zamierzam skręcić Art 33 PoRD, albo DDPiR jest w takim stanie, że naraża mnie na uszkodzenie mienia Art 3.1 więc jazda po DDPiR nie jest bezwzględna. Tak samo jak zapinanie pasów nie jest bezwzględne.
Przecięz się tutaj zgodziliśmy więc po co ciągle o tym bredzisz?
@Razor_wwa: Czyli się zgadzasz, że jazda po DDPiR oraz DDR nie jest bezwzględna tak?
Po raz enty tłumacze ci, że od ewentualnej interpretacji przepisu i uznania stanu DDR za "wystarczający" albo "nie" to nie jesteś ty. Kiedy to wreszcie
@marcinkox3: -Jak mu powiesz dzień dobry na trasie to nie odpowie :( -Wyprzedza jak idiota -jak coś mu się popsuje to panikuje i drze się na innych rowerzystów a sam nie ma przy sobie żadnych narzędzi -I jeszcze często mają w dzień włączone takie migające denerwujące lampki w nocy za to bez żadnych odblasków.
Jest, bo mówi o tym ustawa plus wyjątki. Hasło "obowiązany" odnosi się właśnie do tego. Jest ono używane w całym kodeksie. Wyjątki są wyjątkami o których mówi ustawa
źródło: comment_1623495035aPz84fHgbV1IW9ry0XZwND.jpg
Pobierz@Razor_wwa: To ile?
Ustawodawca nie precyzuje prędkości roweru na DDR zakładając poniekąd tak zwaną "średnią" prędkość roweru. średnia prędkośc roweru to przedział 10/15 km/h ¯\(ツ)_/¯
Nie da się jechać, szkoda sprzętu, cyk na jezdnię. Slalom to w sportach zimowych.
@
źródło: comment_16235041300oSw7rExKr9a6YJudGZVi3.jpg
PobierzUstawodawcy to nie obchodzi. Możesz ominąć. To ustawodawcę obchodzi a nie twoje widzimisię.
Ale brednie. Nie pajacuj pajacyku. Masz DDR i sie nim poruszasz i tyle. Zwisa mi co masz na ten temat do
Komentarz usunięty przez autora
@huballus: daj sobie spokój, nie przetłumaczysz, bo ONI MAJOM PRAWO JEHAĆ PO JEZDNI.
ja sam trenuje i nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby robić trening na ścieżce rowerowej albo, jeszcze lepiej, jezdni w środku miasta - korzystam z tych ścieżek, żeby wyjechać za miasto i
Wygrałem taka sprawę w sądzie gdzie potraciłem samochodem głupka, który centralnie z DDRu wpieprzył mi się w miejscu kompletnie niedozwolonym i nieprzystosowanym na ulicę. I zaczał sie pruć, że mu wolno. Robisz to samo tutaj i teoretyzujesz a ja niestety jestem w temacie praktykiem.
@Razor_wwa: Obchodzi bo jest na to przepis:
Art 3.1 PoRD: [...] oraz narazić kogokolwiek na szkodę. Przez działanie rozumie się również
źródło: comment_1623504416VuxKeqz30ABSpyd0nOuOha.jpg
Pobierz@Razor_wwa: A ja wygrałem w totka grube bańki ale siedzę na wykopie, bo lubię.
@Im_from_alaska: Czyli nie ma art 33 PoRD oraz art 3.1 PoRD tak?
@reddin: Jest Artyuł mówi o obowiązku jazdy DDRem. Tak samo jak inny Art mówi o obowiązku zapinania pasów. Juz ci mówiłem, że twoje brednie interpretacyjne mnie nie interesują a to właśnie robisz. Pozostaje właściwie jedno. Daj namiary chętnie cię rozjadę. ¯\_(ツ)_/¯. I zobaczymy kto będzie na plusie po fakcie. Może potrzeba ci takiej bolesnej nauczki i tyle.
@Razor_wwa: Chyba, że DDPiR nie prowadzi w kierunku w którym jadę lub zamierzam skręcić Art 33 PoRD, albo DDPiR jest w takim stanie, że naraża mnie na uszkodzenie mienia Art 3.1 więc jazda po DDPiR nie jest bezwzględna. Tak samo jak zapinanie pasów nie jest bezwzględne.
Przecięz się tutaj zgodziliśmy więc po co ciągle o tym
@Razor_wwa: Czyli się zgadzasz, że jazda po DDPiR oraz DDR nie jest bezwzględna tak?
bez zdrowego rozsądku, wszelkie przepisy możesz sobie wsadzić w dupę
-Jak mu powiesz dzień dobry na trasie to nie odpowie :(
-Wyprzedza jak idiota
-jak coś mu się popsuje to panikuje i drze się na innych rowerzystów a sam nie ma przy sobie żadnych narzędzi
-I jeszcze często mają w dzień włączone takie migające denerwujące lampki w nocy za to bez żadnych odblasków.
Jest bezwzględna z paroma wyjątkami, które już omówiliśmy. Ty zas mówisz, że nie jest bezwzględna kompletnie. Spora
No chyba kodeks jest po to by go przestrzegać nie?
Taaaaa
@Razor_wwa: Czyli nie jest bezwzględna xDDD
Jest, bo mówi o tym ustawa plus wyjątki. Hasło "obowiązany" odnosi się właśnie do tego. Jest ono używane w całym kodeksie. Wyjątki są wyjątkami o których mówi ustawa