Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k

Na potrzeby naszego weekly robiłem przegląd jak "najwięksi" zamierzają rozwiązać kwestie powrotów do biur, i widzę, że konsensusu brak. Dlatego zacząłem się zastanawiać - czy u Was pojawiły się już jakieś decyzje ? Praca z domu, biura czy hybryda? A jak hybryda - to jak to macie ogarnięte?

https://blog.vived.io/software-craftsmanship-sunday-vol-41/
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Articles: Wszyscy powrót w etapach, a kto nie chce lub nie może to zostaje zdalnie. Ta ostatnia opcja to zależnie od firmy. Jednak otwarcie to komunikuje, inna nie komunikuje ale bez problemu umożliwia, jeszcze inna robi przeszkody ale w zależności od pozycji pracownika da się wynegocjować
  • Odpowiedz
@Articles: jest proste rozwiązanie - nie pracować dla p0lskich firm z p0lski - wtedy nie ma jak fizycznie pracować z biura, więc nikt nie bedzie o to prosić ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Articles: Do wyboru, co kto lubi. Można zostać 100% zdalnie, można wrócić na stałe do biura, można pracować hybrydowo (ale jak będziesz w biurze mniej niż 3 dni w tygodniu to nie dostajesz stałego biurka).
  • Odpowiedz
A jak rozwiązujecie to, że część ludzi się komunikuje online, a cześć offline? Bo dla mnie to jest strasznie trudne do dobrej organizacji
  • Odpowiedz