Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Mirki z tagu #informatyka #programowanie #programista15k mam do was pytanie!
Skończyłem studia prawnicze i marketing, ogarniam social media oraz nowe technologie, ale nie uczyłem się nigdy programowania.
Myślę nad zatrudnieniem w branży #it najlepiej zdalnie albo w ogóle #freelance

Chce umieć na tyle, by móc zdalnie zarabiać te 4k PLN miesięcznie, żeby móc się w-----ć do jakiegoś biednego azjatyckiego ciepłego kraju i tam żyć.
Pytanie: od czego zacząć i czego się nauczyć żeby moje pragnienie było realne i spełniałne (zdalne zarabianie ok. 4k) I ile mi to może zająć.
#programista #pracazdalna #pracait #praca
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@r4do5: nie widzę w tym przyszłości. Meczy mnie polska, wpadam w depresję z każdą jesienią i przechodzi dopiero w czerwcu. Chcę stąd uciec. Dlatego też szukam bezpiecznej opcji pracy zdalnej. Nie mierze w wielkie zarobki, ale chciałbym żyć przyzwoicie.
  • Odpowiedz
@FrankUnderwood: Idź w marketing i pracuj zdalnie.
IT to nie jest jakaś czarodziejska wyspa, jak będziesz do d--y, to dupę zarobisz.
Zajmij się czymś, na czym się znasz. Jak nie znasz się na niczym, to do nauki.
  • Odpowiedz
  • 0
@Djelon: to na czym się znam nie daje nizkieisxi pracy zdalnej xd dlatego. Oczywiście nie nastawiam się na to na sto procent, dlatego też napisałem co umiem. Być może można robić coś stosunkowo prostego, czego idzie się nauczyć w ten sposób.
@mutencath: w marketingu szukają na specjalistów tylko z doswdczeniem i zawsze stacjonarnie. A mi zależy na czymś zdalnie jak pisałem.
@LazyInitializationException: wolę dyskusje niż suche
  • Odpowiedz
@FrankUnderwood: Nie słuchaj, że masz 5% szans. Nie wiadomo czy się nadajesz do programowania, bo nie każdy się nadaje.
Ja ci daje dużo więcej procent, bo głupi nie jesteś, ale warunek jest jeden - musisz być bardzo pracowity.
Nie sugeruj się obrazkiem z prostokącikami, bo stawiony jest tylko po to aby Cię odstraszyć. Nikt nie zna tych wszystkich technologi, a ludzie znający 10% już znajdują pracę.
Jak nie spróbujesz to
  • Odpowiedz
@FrankUnderwood: Anon, IMO prawo i marketing w combo jak najbardziej wystarczy na sensowną robotę, więc weź ją po prostu ZDALNIE. Nie siedź w Polszy, jest na świecie wiele lepszych miejsc. Sam mieszkam w Bułgarii i jest na tyle git, że nie zamierzam wracać.
  • Odpowiedz
@FrankUnderwood: mam takie same cele. Ale może jakieś doradztwo w kwestii polskiego prawa dla firm z fajnego kraju, które robia interesy w Polsce? Ja bym z góry nie przekreślał tej opcji
  • Odpowiedz
@FrankUnderwood:

w marketingu szukają na specjalistów tylko z doswdczeniem i zawsze stacjonarnie. A mi zależy na czymś zdalnie jak pisałem.

A do programowania szukają ludzi z ulicy i do tego zawsze zdalnie?

Zostań specjalistą w czymkolwiek, to Ty będziesz stawiał warunki.
  • Odpowiedz
@FrankUnderwood: Doświadczenie na początku możesz nadrobić umiejętnościami i zapałem.

To nie jest tak, że w IT nie trzeba doświadczenia i wezmą każdego, bo to branża jak każda inna i pracownik ma zarabiać na swoją wypłatę.
  • Odpowiedz
@FrankUnderwood: niestety ale rynek IT dla nowicjuszy jest aktualnie P--------Y. Obserwuje ogłoszenia na juniorów które odświeżają się od ponad 3 miesięcy i pracodawcy mają >1k aplikacji gości po informatyce znających kilka języków i frameworków i już z doświadczeniem komercyjnym xD smutna prawda aktualnie
  • Odpowiedz