Aktywne Wpisy
Mariuszzuk +25
źródło: 1000015163
Pobierz
astralkowa +25
Pamiętam jak ostatnio stałam na przejściu na czerwonym i nic nie jechało, więc część ludzi zaczęła przechodzić. Sama się wahałam, ale potem przypomniałam sobie tekst, że "upadek społeczeństwa zaczyna się od upadku jednostki" i grzecznie poczekałam na zielone xD
#heheszki #przemyslenia #truestory
#heheszki #przemyslenia #truestory

źródło: Screenshot 2026-06-05 at 07.04.28
Pobierzźródło: Screenshot 2026-06-05 at 07.04.42
PobierzCodziennie przeglądałem ceneo i oferty sklepów bezpośrednio. Wszystkie sklepy miały go w cenie 2500zł i gdy zniknął z pewnego sklepu na x, to reszta sklepów w ciągu paru godzin (automatycznie?) podniosła ceny.
Jestem niemal przekonany, że sklepy mają jakiś automat dostosowujący ceny do konkurencji, żeby czasem nie oferować za nisko produktu
@sirgorn: 99% sklepow w takich sytuacji ciagnie towar z jednej i tej samej hurtowni i maja ustawiony staly % wzgledem ceny u zrodla. Na allegro ostatnio jak byl blad bo braklo towaru to w ciagu 15 minut oferta zniknela u 90 sprzedajacych xD To tyle.
@SpokojnyPan: to skad maja towar te firmy, dokladaja do interesu 40lat? #pdk https://www.ceneo.pl/187704844
źródło: Screenshot 2026-06-05 at 07.53.57
Pobierz@floojd: czemuz? zobacz po ile te telefony lataja w DE, od 499 jurkow, druga cena 529, licz po 4.2 = 2221.8 pln (oni tez na tym zarabiaja, nie robia jako fundacja rodzinna #pdk ) https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/207653235_-galaxy-s25-fe-256gb-navy-samsung.html
a u nas mediaexpert po 2900 i
Media Expert vs Konsument: Bezprawnik opisuje absurdalną walkę o Android Boxa
Prawda jest taka, że większość sklepów ma podpięty live stan magazynowy jednej z hurtowni i mają od razu podpiętą marże do ceny hurtowej. Jak się zmienia cena w hurtowni to automatycznie zmienia się u nich, jak produkt zostanie wycofany u dystrybutora na Polskę to w tym samym czasie wszystkie sklepy będą mieć wyprzedane.
Nie opłaca
@dr-proktor: ogolnie zastanawiam sie nad przesiadka z mojego s21 FE na s25 FE, sledze ceny od kilku miesiecy, ale ostatnio mialem inne wydatki, jako, ze s21 ciagle dziala, to nie mam cisnienia. Moge normalnie kupic na amazonie.de i przysylaja do Polanda. Widze, ze cena ladnie spada, bo bylo 2800, to moze lipiec/sierpien kupie.
@Redminek: czyli wszyscy maja te same marze (z duzych graczy)? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Tylko to nie są jakieś gigantyczne marże, żeby nie było nieścisłości. Trzymając się już tego Samsunga, to oni dla dystrybutorów zostawiają dosyć niskie marże, więc nie ma aż tak z czego schodzić. Co innego jak idzie nowy
@TompsonzPolski: A nie sprawdziłeś, że taki zapis w umowie byłby nielegalny? Są marki, które pilnują cen, jak np. Chanel i jeśli zaczynasz je przeceniać lub kombinować z kodami rabatowymi, to wypadasz z dystrybucji selektywnej.
@Redminek: no moge go dostac za < 2400 a tamci maja za 2999 - 600ziko wiecej, z czego ten za 2400 tez cos musi zarobic.
https://wykop.pl/wpis/84054583/oto-lista-sklepow-ktore-zawyzaja-przez-najblizszy-
Tym razem empik widocznie też dołączył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Arhi: empik nie dolaczyl, bo ma ponad 700pln taniej