Wpis z mikrobloga

Elo rowerowe świry!
Pomyślałem sobie że z czystej ciekawości przeprowadzę małą ankietę jak to jest u was z jazdą w kasku? Jeździcie? Nie jeździcie? Przydał się wam? Czy może żałujecie że nie mieliście tego kasku na głowie?
Zapraszam do dyskusji, warto czy nie warto?
#rower #szosa #gravel #mtb #kolarstwo
l.....n - Elo rowerowe świry!
Pomyślałem sobie że z czystej ciekawości przeprowadzę ...

źródło: comment_16224427842EeohGWH0TwwDBilGmqdP7.jpg

Pobierz

Jeździsz w kasku?

• Jeżdżę w kasku (dystanse do 50km) 32.6% (941)
  • Jeżdżę w kasku (dystanse 50-100km) 6.2% (180)
  • Jeżdżę w kasku (dystanse pow. 100km) 3.3% (94)
  • NIE jeżdżę w kasku (dystanse do 50km) 46.9% (1354)
  • NIE jeżdżę w kasku (dystanse 50-100km) 5.2% (151)
  • NIE jeżdżę w kasku (dystanse pow. 100km) 5.7% (164)

Oddanych głosów: 2884

• 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lumberman: Co to za pytanie? Wypadki zdarzają się tylko jak jedziesz powyżej 2km czy jak? Jak samochodem jeździsz to jak blisko to nie zapinasz pasów, a daleko już tak?

Zawsze należy jeździć w kasku, dla własnego bezpieczeństwa.
  • Odpowiedz
@lumberman: Nie ma reguły. Raz rozwaliłem kask na głowie, straciłem na chwilę przytomność, a przynajmniej mam dziurę w pamięci na kilkanaście minut. Raz się rozwaliłem jadąc bez kasku i nic mi się w głowę nie stało.
Strzygę się na 1 mm, więc zdarza mi się jeździć bez kasku w celu opalenia skóry głowy, by nie wyglądać jak jakiś kosmita.
Ostatnio ciągle jeżdżę w kasku, bo kupiłem nowe lustrzane oksy i
  • Odpowiedz
@lumberman: w temacie: poleci ktoś jakiś kask? nie mam pojęcia w ogóle czym się kierować

jakie marki i jaki przedział cenowy, żeby to miało sens?
  • Odpowiedz
@lumberman: Jeżdżę w kasku. Pewnie wyglądam w nim śmiesznie, ale jeszcze śmieszniej wyglądałbym z mózgiem wypływającym z rozłupanej czaszki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lumberman: zajebisty argument xD nie zmienia to faktu że po prostu takiej odpowiedzi brakuje bo jedna odpowiedź wyklucza inna, jak zagłosuje za "do 50 km" to powyżej już nie zakładam? Albo jak zaznaczę do 150 to na krótszych dystansach już nie zakładam? ;)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@lumberman: zawsze w kasku. Długo jeździłem bez, ale kiedy zacząłem codziennie poruszać się rowerem zauważyłem jak często byłem o włos od w-----------a się.
To jakiś bombelek puszczony samopas po chodniku nagle wbiega mi na ścieżkę.
To jakiś kierowca mija mnie na drodze tak, że lusterko mi śmiga obok kierownicy.
To jakiś rowerzysta za którym jadę nagle wpada na pomysł aby zawrócić bez sygnalizowania tego.
  • Odpowiedz