Wpis z mikrobloga

Też tak macie, że jak ktos madry by nie byl to jesli jest wierzący, podswiadomie traci u was część szacunku?
A jak jest zagorzalym katolikiem to z automatu kazde jego zdanie, kazdy osąd jest poddawany wątpliwości.
Kościół to jest dla mnie taki syf ktory zbiera do kupy wszystkie ludzkie ułomności i próżności.

#ateizm #katolicyzm
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zapach_bigosu: W pracy miałem zajebistego typa, no po prostu koleś wymiatacz specjalista. Wiedzy ma tyle, że kiedy do niego nie przyjdziesz z czymkolwiek, zawsze pomoże.

Pewnego razu zaczął się obnosić ze swoim k0ściołem. Od tego momentu inaczej na niego patrzę, tak jak mówisz właśnie.
  • Odpowiedz
@zapach_bigosu: A ja właśnie mam tak jak opisałeś ale jak ktoś deklaruje się ateistą, na 99 3.926262e-314st to typowy przygłup i trzeba do takich podchodzić z olbrzymim dystansem i patrzeć na każdy ruch bo takie osoby są najczęściej wyzute z jakiejkolwiek moralnośc

@neoklasyk: what? XD ateista nie oznacza braku moralnosci
  • Odpowiedz
@notanumber: Kiedy odkryto lewy płat skroniowy i przebadano silnie wierzące osoby - uznano to za koronny argument na brak istnienia Boga przecież. Później badanie zostało pogłębione i odkryto, że lewy płat skroniowy odpowiada ogólnie za "wiarę w coś", gdzie niekoniecznie musi być to Bóg. Ten sam ośrodek aktywuje się u osoby wierzącej i nie o takiej samej sile.
Wiara w brak Boga brzmi jak po prostu powstanie anty ruchu na
  • Odpowiedz
@zapach_bigosu: nie. tak trzeba podchodzić do każdego, bo nawet superintelygent może się mylić więc poddawać do wątpliwości powinno się niemalże wszystko.. ludzie przeważnie tego nie robią i potem wychodzi ekspert w tv i mówi coś a reszta klaszcze i łyka jak pelikan, bo specjalista..
  • Odpowiedz
@notanumber: Ależ oczywiście, że nie odpowiada tylko za wiarę. Posłużyłem się tylko skrótami myślowymi, bo tak naprawdę lewy płat odpowiada za zdolność przedefiniowywania rzeczywistości
  • Odpowiedz
@SuperTimor435: porównania typowe gimboateisty, piątek = brak mięsa, całe zło na świecie = Bóg .. no ale nwm to wykop ( ͡° ͜ʖ ͡°)

w sumie ludzie pewnie nawet nie wiedzą, że istnieją takie mózgi jak np Michał Heller..
  • Odpowiedz
Jak ktoś się wstydzi własnej wiary i nie chce być na jej podstawie oceniany to czy nie czyni to z niego krypto-ateistę?

@Monke: pewnie tak, tylko w ten sposób nie była osobą wierzącą od początku
  • Odpowiedz