Przewinął się temat o 30 latku z korpo wynajmującym pokój w dużym mieście i w komentarzach widać, że większość nie widzi w tym nic dziwnego. No, to generalnie przyzwyczailiście się do j-----j patologii, że gość w wieku 30 lat musi mieszkać z kilkoma innymi osobami na klitce w bloku jak niewolnik i chodzić się kąpać zaraz po tym, kiedy inny współlokator skończy potężne sranie po ostrym kebsie XD Brawo
Dla mnie jest nie do pomyślenia, żeby w takich warunkach mieszkać inaczej niż na początku studiów. To powinien być przykład jak nie powinno wyglądać w Polsce życie, czyli ochłapy "na rękę" i kosmiczna opłata za choćby kawalerkę w stylu PRL. #pracbaza #studbaza #korposwiat #wynajem #nieruchomosci #mieszkanie #polska #studia
@Sok_Mandarynkowy: Problem byłby wtedy, gdyby facet miał dziewczynę, bo jednak jak chcesz spędzić czas z partnerem, to przydałoby się trochę prywatności.
No ale jak znajdzie sobie dziewczynę, z którą będzie w miarę blisko, to po prostu coś sobie razem wynajmą i tyle.
@FlatEric: Zgadza się, to nie jest Wawa ani Wrocek ani 3miasto, mieszkamy tam od niecałego roku na 32m^2 ;) Bez znajomości, znalazłam ofertę na OLX, poszliśmy z niebieskim zobaczyć mieszkanie i je zaklepaliśmy. Zwyczajnie nam się udało.
@Sok_Mandarynkowy: Był taki hejtowany na wykopie sitcom "Friends". Pokazywał, że dorośli pracujący nowojorczycy też tak żyją. No i ceny w cetrum i na obrzeżach to też inny świat.
"Sprzedać mieszkań nie mogli, bo dopiero w 2019-2020 ceny zaczęły doganiać te z 2009 Prace zmienić ryzykownie, bo jeśli cię z nowej wywala to nie spłacisz raty To ich wybór i życzę im aby szybko spłacili reszt
@mieczyslaw_kopec: korpo nie korpo średnio do tej 30tki przeciętny młody człowiek więcej nie wyciąga. Nieważne jakby tego wykop nie zakłamywał to tak jest.
Kocham ocenianie ludzkich wyborów po strzępkach informacji, zaraz zlatuje się tłum wykopków-specjalistów, których punkt widzenia kończy się na ich własnej dupie :)
@John_Doenut: mmmm to właśnie esencja wypoku i żeńskiej części Tindera
Pokój to jakieś 700-800 zł, kawalerka z opłatami z 1600 idzie juz znaleźć. Jeśli nie stać go, by dać 800-900 zł więcej, to pracodawca to j----y janusz ( ͡°͜ʖ͡°)
@Sok_Mandarynkowy: a ja wolałbym mieć 800-900 zł więcej w kieszeni żeby np. p-------ć to na k---y, odłożyć na fajne auto albo na, o proszę, wkład własny do mieszkania w jakimś p----------e 20 km od miasta
@Sok_Mandarynkowy: mi to bardziej szkoda faceta, że w wieku 30 lat coś poszło na tyle nie tak, że nie ma nawet własnych 4 kątów, ale musi wynajmować nie mieszkanie, ale pokój jak nastolatek...
@Sok_Mandarynkowy: dorośli, obcy ludzie mieszkający ze sobą, jak zwierzęta, pewnie jakaś patologia, przecież każdy normalny człowiek ma własnościowe albo buduje się na działce od rodziny, przecież każdy ma jakąś działkę ( ͡°͜ʖ͡°) coraz słabsze te zarzutki, kiedyś to były baity
I na tym swoje "przemyślenia" mógłbyś zakończyć, bo pewnie słabo idzie Ci z przeczytaniem komentarzy, że w życiu różnie bywa i to właściwie wystarczy żeby nie dawać j-----a o czyjeś mieszkanie.
Dla mnie jest nie do pomyślenia, żeby w takich warunkach mieszkać inaczej niż na początku studiów. To powinien być przykład jak nie powinno wyglądać w Polsce życie, czyli ochłapy "na rękę" i kosmiczna opłata za choćby kawalerkę w stylu PRL.
#pracbaza #studbaza #korposwiat #wynajem #nieruchomosci #mieszkanie #polska #studia
Oczywiście dużo zależy od wspólokatorów.
No ale jak znajdzie sobie dziewczynę, z którą będzie w miarę blisko, to po prostu coś sobie razem wynajmą i tyle.
@DavyJoness: kto?
Bez znajomości, znalazłam ofertę na OLX, poszliśmy z niebieskim zobaczyć mieszkanie i je zaklepaliśmy. Zwyczajnie nam się udało.
"Sprzedać mieszkań nie mogli, bo dopiero w 2019-2020 ceny zaczęły doganiać te z 2009
Prace zmienić ryzykownie, bo jeśli cię z nowej wywala to nie spłacisz raty
To ich wybór i życzę im aby szybko spłacili reszt
@John_Doenut: mmmm to właśnie esencja wypoku i żeńskiej części Tindera
@Sok_Mandarynkowy: a ja wolałbym mieć 800-900 zł więcej w kieszeni żeby np. p-------ć to na k---y, odłożyć na fajne auto albo na, o proszę, wkład własny do mieszkania w jakimś p----------e 20 km od miasta
źródło: comment_1617733984WpUuvT3dwv12eRjPCgT1kB.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Plecakowicz: Jeśli musisz :)
A co do cen mieszkań to przyznam ci rację pomyliłem się o jeden rok
Ceny dogoniły rok wcześniej czyli 2018-2019
źródło: comment_1617736072K1Z1LFL5K81Pi6WVqJwR8p.jpg
PobierzI na tym swoje "przemyślenia" mógłbyś zakończyć, bo pewnie słabo idzie Ci z przeczytaniem komentarzy, że w życiu różnie bywa i to właściwie wystarczy żeby nie dawać j-----a o czyjeś mieszkanie.
@FlatEric: O k---a mać aż tak podrożało we Wrocku ?
Jelenia Góra here 1000 zł plus prąd kawalerka 33m2(plus Internet 50 zł)