Wpis z mikrobloga

Przewinął się temat o 30 latku z korpo wynajmującym pokój w dużym mieście i w komentarzach widać, że większość nie widzi w tym nic dziwnego. No, to generalnie przyzwyczailiście się do j-----j patologii, że gość w wieku 30 lat musi mieszkać z kilkoma innymi osobami na klitce w bloku jak niewolnik i chodzić się kąpać zaraz po tym, kiedy inny współlokator skończy potężne sranie po ostrym kebsie XD Brawo

Dla mnie jest nie do pomyślenia, żeby w takich warunkach mieszkać inaczej niż na początku studiów. To powinien być przykład jak nie powinno wyglądać w Polsce życie, czyli ochłapy "na rękę" i kosmiczna opłata za choćby kawalerkę w stylu PRL.
#pracbaza #studbaza #korposwiat #wynajem #nieruchomosci #mieszkanie #polska #studia
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sok_Mandarynkowy: Problem byłby wtedy, gdyby facet miał dziewczynę, bo jednak jak chcesz spędzić czas z partnerem, to przydałoby się trochę prywatności.

No ale jak znajdzie sobie dziewczynę, z którą będzie w miarę blisko, to po prostu coś sobie razem wynajmą i tyle.
  • Odpowiedz
@FlatEric: Zgadza się, to nie jest Wawa ani Wrocek ani 3miasto, mieszkamy tam od niecałego roku na 32m^2 ;)
Bez znajomości, znalazłam ofertę na OLX, poszliśmy z niebieskim zobaczyć mieszkanie i je zaklepaliśmy. Zwyczajnie nam się udało.
  • Odpowiedz
@ChcemyWolnychLoginow: I w tej bajce były smoki?

"Sprzedać mieszkań nie mogli, bo dopiero w 2019-2020 ceny zaczęły doganiać te z 2009
Prace zmienić ryzykownie, bo jeśli cię z nowej wywala to nie spłacisz raty
To ich wybór i życzę im aby szybko spłacili reszt
  • Odpowiedz
Kocham ocenianie ludzkich wyborów po strzępkach informacji, zaraz zlatuje się tłum wykopków-specjalistów, których punkt widzenia kończy się na ich własnej dupie :)

@John_Doenut: mmmm to właśnie esencja wypoku i żeńskiej części Tindera
  • Odpowiedz
Pokój to jakieś 700-800 zł, kawalerka z opłatami z 1600 idzie juz znaleźć. Jeśli nie stać go, by dać 800-900 zł więcej, to pracodawca to j----y janusz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Sok_Mandarynkowy: a ja wolałbym mieć 800-900 zł więcej w kieszeni żeby np. p-------ć to na k---y, odłożyć na fajne auto albo na, o proszę, wkład własny do mieszkania w jakimś p----------e 20 km od miasta
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sok_Mandarynkowy: mi to bardziej szkoda faceta, że w wieku 30 lat coś poszło na tyle nie tak, że nie ma nawet własnych 4 kątów, ale musi wynajmować nie mieszkanie, ale pokój jak nastolatek...
  • Odpowiedz
@Sok_Mandarynkowy:

Dla mnie jest nie do pomyślenia

I na tym swoje "przemyślenia" mógłbyś zakończyć, bo pewnie słabo idzie Ci z przeczytaniem komentarzy, że w życiu różnie bywa i to właściwie wystarczy żeby nie dawać j-----a o czyjeś mieszkanie.
  • Odpowiedz