Wpis z mikrobloga

Przewinął się temat o 30 latku z korpo wynajmującym pokój w dużym mieście i w komentarzach widać, że większość nie widzi w tym nic dziwnego. No, to generalnie przyzwyczailiście się do j-----j patologii, że gość w wieku 30 lat musi mieszkać z kilkoma innymi osobami na klitce w bloku jak niewolnik i chodzić się kąpać zaraz po tym, kiedy inny współlokator skończy potężne sranie po ostrym kebsie XD Brawo

Dla mnie jest nie do pomyślenia, żeby w takich warunkach mieszkać inaczej niż na początku studiów. To powinien być przykład jak nie powinno wyglądać w Polsce życie, czyli ochłapy "na rękę" i kosmiczna opłata za choćby kawalerkę w stylu PRL.
#pracbaza #studbaza #korposwiat #wynajem #nieruchomosci #mieszkanie #polska #studia
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przewinął się temat o 30 latku z korpo wynajmującym pokój w dużym mieście i w komentarzach widać, że większość nie widzi w tym nic dziwnego. No, to generalnie przyzwyczailiście się do j-----j patologii, że gość w wieku 30 lat musi mieszkać z kilkoma innymi osobami na klitce w bloku jak niewolnik i chodzić się kąpać zaraz po tym, kiedy inny współlokator skończy potężne sranie po ostrym kebsie XD Brawo

Dla mnie jest
GlebakurfaRutkowskiPatrol - > Przewinął się temat o 30 latku z korpo wynajmującym pok...

źródło: comment_1617723827u2hB7tJDLxKxvPTCep65fL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Jeśli nie stać go, by dać 800-900 zł więcej

@Sok_Mandarynkowy: bardzo możliwe że go stać, tylko w tym antyludzkim k-------e aby mieszkać masz następujące opcje:
- tyrać jak wół i mieszkać z rodzicami / współlokatorami i ciułać na własne mieszkanie/dom
- wynajmować mieszkanie spłacając komuś kredyt jak ostatni frajer
- iść do banku i założyć sobie łańcuch na szyję w postaci kredytu na
  • Odpowiedz
Ale wykopki p---------e, ze jeden lubi mieszkac sam a inny z kims. Jakby bylo stac ludzi mieszkac samemu to napewno wiekszosc nie chcialby mieszkac z kims obcym, dzieloc z nim sracza i kuchni. I o tym jest ten wpis.
Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi to co ma.
  • Odpowiedz
@Sok_Mandarynkowy:

Pokój to jakieś 700-800 zł.

W zeszłym roku wprowadzałem się do dużego miasta w Polsce, bo dostałem pracę. Wynająłem najtańszy pokój jaki był dostępny w internetowych ofertach w mieszkaniu z dwoma innymi osobami - 1200 zł. Także nie wiem skąd bierzesz ceny, ale obecnie przeprowadzam się do mniejszego miasta i od 800 zł zaczynają się najtańsze, małe pokoje.
  • Odpowiedz
wyjaśnij mi co znaczy określenie "jak szczur z kredytem"

@tomszczyk: To osoby, których całe życie kreci się wokół spłaty kredytu wiele z nich kupiło mieszkania po kosmicznych cenach podczas ostatniej górki na nieruchomościach
I tak od 10 lat wegetują i oszczedzaja
Sprzedać mieszkań nie mogli, bo dopiero w 2019-2020 ceny zaczęły doganiać te z 2009
Prace zmienić ryzykownie, bo jeśli cię z nowej wywala to nie
  • Odpowiedz
Ale wykopki p---------e, ze jeden lubi mieszkac sam a inny z kims. Jakby bylo stac ludzi mieszkac samemu to napewno wiekszosc nie chcialby mieszkac z kims obcym, dzieloc z nim sracza i kuchni. I o tym jest ten wpis.

Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi to co ma.

@pri0: Czyli po 26 roku każdy powinien mieszkać w swoim osobnym mieszkaniu i to będzie normalne :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@Sok_Mandarynkowy: Nie wiem na cholerę by mi było mieszkanie będąc singlem. Wolałbym ze znajomymi pokoje wynajmować. Taniej i więcej rozrywki.

Ale nie powiem obrzydliwa jest arogancja w twoim wydaniu i ta pogarda bo ludzie śmią żyć inaczej niż Ty byś chciał.
  • Odpowiedz
@spajdermen: to jest kwestia pecha bo ja co prawda mieszkałem w okolicach jednego miasta ale też w 5 mieszkaniach i nigdy czegoś tak ekstremalnego nie widziałem.

Zresztą nie obraź się ale jakkolwiek ktoś jest w---------y to wyjmowanie korków jest absolutnie nielegalne i nieakceltowalne pod żadnym pozorem. Chyba tylko jeżeli ktoś by kogoś prądem torturował. Z psem to się dzwoni do odpowiednich instytucji. Pomijając że ja bym się kontaktował z właścicielem
  • Odpowiedz
no rzeczywiście wesoło jak n------y/naćpany śmieć współlokator zwala ci się z jakimś bydłem o 3 nad ranem, ty jutro musisz do roboty, twój sprzeciw wszyscy mają gdzieś a jak się komuś nie spodoba to że chcesz mieć spokój to i w------l można obskoczyć. Jak kiedyś wyłączyłem takim idiotom korki to jeden z nich chciał wbić mi do mojego pokoju i mnie pobić bo "zepsułem mu wieczór".

U mnie wszyscy zawsze pytali czy mogą
  • Odpowiedz
@Sok_Mandarynkowy:

Ziew, kolejny post z cyklu: Nieee, nie możecie żyć tak jak chcecie/musicie, macie żyć tak jak ja uważam za prawidłowe i nie ma dyskusji!!!! xD

Są różne sytuacje, życiowe. Zalety mieszkania samemu są oczywiste, ale niektórzy lubią albo po prostu są niejako zmuszeni do mieszkania z kimś - tak ciężko to zrozumieć?
  • Odpowiedz