Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 184
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trevoz: Wojsko to taka organizacja, w której potrzeba wielu fachowców. Fizoli do KM, opanowanych do wyborówki, pisarzy do kwitów, inżynierów itd. Ze względu na to, że miewam styczność z wojskiem mogę z całą pewnością odpowiedzieć jak to wygląda. Patrząc na ludzi poniżej 30 roku życia kobiety prezentują się znacznie lepiej, a trzeba to rozumieć w taki sposób, że świadoma kobieta idąca do wojska jest lepiej przygotowana niż przeciętny chłopak. Kobiety
  • Odpowiedz
@BajerOp: posrało cie chyba
2 w.ś wygrał głód i bieda
użyto broni atomowej i teraz też państwa w to inwestują. Taka Japonia na przykład nie ma ale posiada materiały żeby sobie wykonać.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chłopy silne to się co najwyżej do noszenia rannych przydadzą ewentualnie odbudowy czy pilnowania żeby się cywile nie rozchodzili tam gdzie nie powinni.
  • Odpowiedz
@skitarii to na koniec twych mundrości tylko napisz gdzie i kiedy służyłeś z drobną informacją jakie kraje odwiedziłeś. Może Irak? Afganistan? Mali? To tylko da nam obraz znaffcy. Proszę pochwal się swoją służbą i wtedy będziemy mogli uznać ciebie za eksperta.
  • Odpowiedz
Trochę to przykre, że tak łatwo przyjęło się słowo żołnierka, które nie istnieje ( nie w odniesieniu do kobiet). Jest kobieta żołnierz..
  • Odpowiedz
Karabin będzie miał jednakową siłę, sprawność fizyczna to kwestia wyrobienia.

@Suheil-al-Hassan: drugie nie. Kobieta nigdy nie prześcignie mężczyzny w sprawności fizycznej (jeżeli będą tak samo ćwiczyć). Może szybciej biegać, ale nigdy nie uniesie tyle samo, czy nie wygra walki w zwarciu itp.
  • Odpowiedz
@MaczugiKetchupowe: z przenoszeniem za linie ognia ciekawa sprawa. podczas symulacji ewakuacji z pola bitwy na pozorantów zawsze wybiera się najcięższe osoby, no i pech trafił że w mojej drużynie było tylko dwóch chłopów - ja i kolega . z całym sprzętem troche ponad 100kg masy. w scenariuszu wjechalismy na IED, nieprzytomni z urazami i ratowniczki miały nas wyciągnąć z Honkerów, które miały zablokowane drzwi, a na Honku był ostrzał. jak
  • Odpowiedz
to na koniec twych mundrości tylko napisz gdzie i kiedy służyłeś z drobną informacją jakie kraje odwiedziłeś. Może Irak? Afganistan? Mali? To tylko da nam obraz znaffcy. Proszę pochwal się swoją służbą i wtedy będziemy mogli uznać ciebie za eksperta.

@bijotai: po co mam siebie opisywać w odpowiedzi na głupoty które napisałeś? Najpierw ty musiałbyś coś poważnego napisać, a nie teksty rodem z ulotki promocyjnej WOT dla dziurawców i jakieś
  • Odpowiedz
@trevoz Widzę, że mentalnie dalej jesteśmy na 1 wojnie światowej to napiszę tylko tyle że np laski z YPD całkiem nieźle wymiatają za pomocą Dragonova ciapatych z ISIS, SA czy z Turcji.
  • Odpowiedz
@sciana: oni to z palca wyssali. Od bodajze 2018 roku kobiety nie moga nosic ladunkow przekraczajacych jakas tam wage i wszystkie etaty artyleryjskie im ustawowo odpadly. Zostaly jedynie mozdzierze lekkie itd. Ale osoby, które nie wiedzą jak wyglada to na codzien a przeczytaly jakies pseudo artykuły albo naogladaly sie filmikow beda lepiej wiedziały.
  • Odpowiedz