Wpis z mikrobloga

@GienekZFabrykiOkienek pewnie fotonowa, bo po laserowej dzidzie to byłoby pozamiatane. Wracając do meritum sprawy. Uważasz, że zdeterminowane kobiety które chcą służyć w wojsku i jako takie muszą pokonać o wiele więcej barier niż mężczyźni są gorszymi żołnierzami, bo stado wypokowych mizoginôw co wojnę widzieli w mediach tak uważa?
  • Odpowiedz
@bijotai: Uważam, że jeżeli kobieta jest w stanie zdać takie same testy co mężczyzna to nic raczej nie stoi na przeszkodzie. Tworzenie mieszanych płciowo oddziałów liniowych może być problematyczne ze względu na mentalność żołnierzy i dynamikę grupy, ale nie znam żadnych badań na ten temat więc się nie wypowiadam.
Mogę natomiast z całą pewnością stwierdzić, że argument "gdzie walczyłeś żeby mieć prawo się wypowiadać" jest wart tyle samo co moja dzida
  • Odpowiedz
@GienekZFabrykiOkienek ale to najlepszy argument dla człowieka który wojnę widzi w mediach. Bez lęku, nerwów i stresu gdzie ludzie tracą kontrolę nad drżeniem rąk lub fizjologią. Sorry. Ktoś kto nie był pod ostrzałem i nie czuł strachu nigdy nie będzie partnerem do rozmowy na takie tematy. Ktoś kto obserwował kobiety. Tak te grube murzynki z US Army wyśmiewane przez wypok pod ostrzałem bazy z moździerzy w jakimś tam muzułmańskim kraju nigdy nie
  • Odpowiedz