Wpis z mikrobloga

A no tak, bo mamy XV wiek, gdzie tężyzna fizyczna jest dominującym czynnikiem decydującym o zwycięstwie.

@TenTypZez: No bo w ogóle piechota nie walczy już na wojnach nie? Chcę zobaczyć jak 50 kg babeczka niesie rannego chłopa 100 kg ze szpejem.
  • Odpowiedz
@skitarii to ja proponuję pojechać do ciepłych krajów i przede wszystkim zrozumieć jak działa nowoczesny sprzęt. Nowoczesny BWP to nie łatwy cel a konkretna ochrona dla żołnierzy i realne wsparcie. O systemach aktywnej osłony znaffca słyszał? O tym jaką taktykę stosuje Budeswehra na Pumach? Ci głupi Niemcy nie mają pojęcia o tym, że byle PPK ich załatwi. Kwiatuszku jak już zrozumiesz czym jest świadomość sytuacyjna na współczesnym polu walki to się
  • Odpowiedz
@trevoz: To błędne masz wrażenie typie. To nie są czasy średniowiecza, gdzie rzeczywiście trzeba było być tęgim facetem by nosić zbroje czy tam wymachiwać mieczem. Czasy się zmieniły, tetaz w wojsku bardziej liczy się mózg niż siła - maszyny w tym b--ń palna, czołgi czy inny sprzęt militarny robią swoją robotę - zadanie żołnierza to przyjęcie rozkazu i naciśnięcie spustu. Ignorancie:)
  • Odpowiedz
@Francisco_dAnconia oczywiście, że temat jest specyficzny. Natomiast jeśli równamy się do hamerykańskich standardów to rzekłbym, że kobiety są cholernie zdeterminowane, zawzięte i okrutne. Natomiast faktem była skala molestowania i gwałtów w armii USA. Uważam, że w wojsku jest miejsce dla kobiet i te co służą są twardsze od niejednego faceta.
  • Odpowiedz
WOT to bardziej harcerze niż wojsko. Chociaż w sumie przepraszam harcerzy, was szanuję motzno.

@josedra52: ja za to nie szanuje polaczków, którzy używają jakiś dziwnych slowopodobnych tworów językowych. Tfu
  • Odpowiedz
tetaz w wojsku bardziej liczy się mózg niż siła - maszyny w tym b--ń palna, czołgi czy inny sprzęt militarny robią swoją robotę

@Janusz_z_Rivii i dlatego USA, pierwsza armia świata, każe swoim wojskowym z---------ć fizycznie od rana do wieczora aż wyglądają jak szafy. Debile co nie?
  • Odpowiedz
to ja proponuję pojechać do ciepłych krajów i przede wszystkim zrozumieć jak działa nowoczesny sprzęt.

@bijotai: ja wiem jak działa nowoczesny sprzęt.

Wiem też jednak, że zmechole nie byliby w ogóle potrzebni, gdyby ciągle siedzieli w
  • Odpowiedz
jprdl opowieści z forum... Weź może jeszcze wypok dodaj.

@bijotai: to nie są opowieści z forum tylko pokazanie jak w praktyce wygląda służba kobiet na jednostce. Sam to widziałem, więc potwierdzam.
  • Odpowiedz