Wpis z mikrobloga

@secret_passenger: czy to pytanie do mnie na pewno? ja mieszkam w Szwecji i uwielbiam Skandynawię. Mnie pogoda nie przeszkadza. Po prostu skomentowałem że jeśli ktoś patrzy na pogodę to kanary są super. Ja wolę kraje nordyckie.

Byłem w szpitalu w Malezji i był zajebisty :) wiaodmo, nie wszystkie ale Azja mogłaby cię zdziwić. Zwłaszcza jak jest kasa.

Net jest ważny. :) Stabilność polityczna również.

Jak się ktoś nie boi przewrotów
  • Odpowiedz
@secret_passenger: Dla mnie to co piszesz jest względnie ważne dlatego chwilowo Europa (kilka lat kanary, potem zobaczymy) Ale już w samej Europie Polska wypada dość słabo na tle reszty. Poczucie stabilności w PL straciłem. Nawet Hiszpania pod tym względem wypada przewidywalniej niż PL. Na Azję wschodnią trzeba wziąć pewne poprawki - tam się nigdy nie zintegrujesz całkowicie, ale tam są całe osiedla dla Europejczyków i to już jest w miarę
  • Odpowiedz
@void1984: W sumie fajnie. Dla mnie za zimno, ale jak komuś to nie przeszkadza to faktycznie może być spoko. Z tymi widokami to trochę źle się wyraziłem - one są nawet dla mnie bardzo ważne, ale dopiero jak podstawowe potrzeby mam zaspokojone. Bo przykładowo - dobry widok i brak neta, to już marnie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Spring_is_coming: ot domek letniskowy. Fajna okolica na to by spędzić tam urlop. Ale też nie każdy. Net tylko z podłej sieci ice albo z komórki, zapewne brak słodkiej wody. Niby wszystko fajnie ale na dłuższą metę idzie ocipiec.
  • Odpowiedz
@McRancor: To samo południe przy morzu. Tam nie jest bardzo zimno, bo klimat jest wybitnie morski.
Dla "Grimstad, Norway temperatures", Graphs Google rysuje roczny rozkład temperatur
Dzienne to 2°C do 21°C, natomoast nocne to -4°C do 12°C.
Zimą łatwiej tam o deszcz niż śnieg. Śnieg leży 20km w głąb lądu.
  • Odpowiedz
@McRancor: Oni to miejsce traktują jako swoja południową gorącą rivierę z dużą przystanią jachtową. Popularne miejsce latem, które od września zamiera.
Ja nie lubię, gdy jest więcej niż 22 stopnie, więc czułem się tam świetnie.
  • Odpowiedz
@McRancor: z tym światłowodem w Polsce to trochę się mocno zmieniło ostatnimi czasy, często wsie mają szybciej światłowód niż miasta ze względu na dofinansowania z Unii; tak naprawdę to w miastach jest szybki internet tam gdzie jest kablówka bo Orange to jakaś porażka
  • Odpowiedz