Wpis z mikrobloga

Jak jakiś dzban na ekspresówce/autostradzie dojeżdzą mi do zderzaka jak jadę zgodnie z przepisami (czyt. wyprzedzam) to, jako że mam stary samochód, psikam sobie spryskiwaczem i jednocześnie oblewam mu przednią szybę. Raz przetrze wycieraczkami to pyk drugi raz. I tak do usranej śmierci lub aż nie oddali na bezpieczną odległość. Mam w bagażniku 3 butle spryskiwacza z biedronki więc mogę spokojnie pojechać od siebie z Pomorza w góry i z powrotem.

#mistrzsuchejprostej #mistrzowiesuchejprostej #polskiedrogi #patologia #drogi #motoryzacja #szybkoalebezpiecznie #autostrady
sanderus - Jak jakiś dzban na ekspresówce/autostradzie dojeżdzą mi do zderzaka jak ja...

źródło: comment_1600332317c3vJdNNU9WGGeSb4pguhsP.jpg

Pobierz
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ty jedziesz 120 ja 220 więc po 3 sekundach w porównaniu do Ciebie pokonałem 100 metrów i jestem na twojej dupie. A wiesz co wystarczylo zrobić? Wystarczyło spojrzeć w lusterko dwa razy nie raz a dwa.

@Jaromiszcz: zakłada, że jedziesz 140km/h, +/- te 20km w jedną czy w drugą stronę (co i tak jest olbrzymim marginesem). Właśnie przez takich jak ty są wypadki bo wypadki biorą się z tak ogromnych
  • Odpowiedz
@JimNH777 no popatrz ja nie zawsze o---------m na takich drogach. A jestem w stanie w lusterku ocenić czy z tą prędkością która aktualnie jadę jestem w stanie wyprzedzić ciężarówkę zanim auto na lewym dojedzie mi do d--y. Jeżeli nie hamuje i daje temu królowi szos się wyprzedzić. Tego samego oczekuje od innych gdy to ja jestem tym "królem szosy"
  • Odpowiedz
@sanderus: a ja, choć nienawidzę z-----------y i poganiaczy - po prostu unikam konfrontacji. Robię co do mnie należy, kończę manewr który rozpocząłem - bez specjalnego zwalniania - i jadę dalej.

Dlaczego?

Bo z p--------i ludźmi nie ma po co wchodzić w dyskusję. Zwłaszcza, jak takiemu kretynowi odbije i zacznie o---------ć jakiś
  • Odpowiedz
@tygrysekk:

o tego w tym kraju jak nie dojedziesz komuś pod dupe to Ci nie zjedzie za c***a z lewego i

@sanderus: niestety mentalność króla szos nie dla plebsu jadącego 120 km/h, królowie jadą 160-200 i trzeba im ustępować :/ Mam nadzieje że kiedyś policja się za nich zabierze (°°

@tygrysekk: królowie? Ja poniżej 200 na
  • Odpowiedz
o zasadzie że możesz masz założyć że inni poruszają się zgodnie z przepisami pamiętasz. A nie pamiętasz i zasadzie ogriczonego zaufania

@Jaromiszcz: To jest wlasnie zasada ograniczonegoz zaufania Jaro-miszczu xD Może jednak sięgnij po kodeks i sobie przypomnij co nieco.
  • Odpowiedz
to poruszaj się z przepisową prędkością, a problem zniknie. Nie musisz dziękować.

@KierownikW10: naprawdę? a jak nie zniknie to mam wysyłać reklamacje do ciebie?
pewnie masz nalebkie na zderzaku - "pokaż c---i dam ci ciastko" ? albo jeszcze inne mądrości ?
  • Odpowiedz
@sanderus: OT: Ale wiecie mistrzowie kierownicy, że te dysze się reguluje, np. szpilką? Mało co mnie tak irytuje na drodze, jak takie dzbany, które chlapią po wszystkim dokoła, bo ustawienie dyszy na własną szybę to już technologia kosmiczna. Zwłaszcza przy pędzie powietrza przy prędkościach >90 km/h jak nie trafiają we własną szybę, to znaczy, że mają to domyślnie wycelowane w kosmos.
  • Odpowiedz
@sanderus: jesli twoje auto Nie rozwija autostradowej predkosci to może warto pojechać droga krajowa albo wybrać pociag lub samolot?

@harnasiek: idiota spotkał frustrata

Tak czytam takich inteligentow jak @xstempolx: czy @Palec_Ginekologa: to wiem, ze do autostrad to to społeczeństwo jeszcze nie dojrzało. Urażona duma ważniejsza niż bezpieczeństwo.
  • Odpowiedz